Brrr

För en stund sen kom jag tillbaka in efter att ha stått vid busshållsplatsen i 40 minuter. Jag skulle ha åkt hem till John för att skriva klart mitt CV och sova över, men jag gav upp. Det blåser galet mycket nere vid vattnet där bushållsplatsen ligger. Efter att alla andra som väntade på bussen hade gått därifrån och det bara var jag kvar så gick det förbi en kvinna som var snäll nog att informera mig om att bussarna nog inte går genom Seabury ikväll, på grund av isen, och att de istället bara går längs med stora vägen borta vid Charlies skola. Vid det här laget kunde jag knappt känna mina fötter, ben, händer och ansikte - så tanken på att promenera upp till den andra hållplatsen var väldigt motbjudande. Jag gav upp och vandrade skakande hemåt. Gick in på hemsidan för bussarna för att kolla om det stod något om ändringar eller så. Hittade en länk som hette "weather disruptions" och vid min buss stod det "operating as normal". Eh, va? Och det var uppdaterat för ungefär två minuter sedan. Tack, Dublin Bus!

Aja, nu ska jag fortsätta värma mig under täcket och passa på att lägga mig tidigt. Positivt tänkande!

Bilder från en mysig lördagskväll




Gah

Jag är död! Har träningsvärk i benen från att ha gått fram och tillbaka till Charlies skola imorse, bara för att det är så isigt så jag gick långsamt och liksom spände alla muskler i benen för att inte halka (vilket jag ända var riktigt nära på att göra flera gånger). Som tur var fick jag sen ett sms från Nina (grabbarnas kompisars mamma) där det stod att hon kunde hämta Charlie från skolan eftersom att det haglade så mycket. Så lyckligtvis har jag inte behövt lämna huset sen imorse, låg på soffan och slappade ända tills Charlie kom hem. Sen kom Ben hem (det är så skönt att han äntligen har börjat gå hem själv från skolan) och vi åt pizza till lunch - minsta möjliga ansträngning liksom. Orkar typ inte göra någonting, min kropp känns helt konstig... Men men, strax är det dags för Bens läxläsning vilket jag i alla fall måste bevaka. Tjing!

Snö?

Nu är snön inte lika mysig längre! Eller snöslasket rättare sagt. När jag gick med grabbarna till skolan så började det hagla och sen regna, vilket mina trasiga gympaskor inte gillade. Mina fötter var alldeles blöta och kalla. Nu sitter jag i soffan i vardagsrummet framför en brasa (som jag totalt glömt bort att vi hade här!) och tittar på 16 & pregnant på MTV, orkar knappt röra på mig. Jag är lagom trött efter gårdagskvällen - var inne i Dublin och träffade en annan svensk au pair på en mysig liten pub. Varför har jag inte gjort det tidigare? Det var kul att prata svenska och utbyta erfarenheter. Nu ska jag fortsätta slappa tills det är dags att ge sig ut i slasket igen...

Lägger upp en video från helgen när den första snön kom.  

Party

Och så lite videoklipp från festen!


Lite bilder från överrasknings30årsfesten i fredags


Alla ville posa med pappkartongsnubben som
föreställde någon som inte kunde vara där.


Håret

Just det, jag var ju hos frissan i lördags! Lyckades få en ny tid trots allt. Det blev inte så jättestor skillnad, men det ser i alla fall fräschare ut nu. Klippte upp lite, tunnade ut och gjorde blonda slingor (egentligen vill jag bleka hela håret typ vitblont, men det här var tydligen det bästa de kunde göra).


Mors

Måndag morgon! Det är kallt och snöigt, precis som det ska vara såhär i slutet av november - trots att det på Irland är väldigt ovanligt. Tur nog har jag fått en ny vinterjacka av John som en tidig julklapp! Den är varm och gosig, så det kändes inte allt för kallt när jag gick med kidsen till skolan nyss. Grabbarna är helt till sig över snön, vi kanske ska försöka oss på att göra en snögubbe i eftermiddag. Nu ska jag strax ta en dusch, väntar bara på att vattnet ska bli varmt. Sen har jag lite saker att göra, och ska väl även slappa med lite serier som vanligt innan det är dags att hämta Charlie. Tjing!


Första advent

Jag insåg just att det är första advent idag. Men här finns det inte en adventsljusstake så långt ögat kan nå. Fast jag och John har i alla fall varit ute i snön idag, så lite julkänsla har ändå infunnit sig. Ja, det snöar på Irland! Helt otroligt. Riktig kramsnö är det också, så vi har gjort snöänglar, byggt snögubbar (och en hund) och kastat snöbollar - precis som det ska vara när den första snön kommer. Lägger upp lite bilder imorgon. Längtar tills jag kommer hem så den där familjära julkänslan kan komma fram ordentligt.

Halfway

Nu har jag klarat av halva att-göra-listan för idag. Har packat det mesta, men klurar fortfarande på vad jag ska ha på mig ikväll och hur jag ska göra med håret. Hur ska man se ut på en 30årsfest liksom? Kommer ju träffa många av Johns kompisar för första gången. Fast äsch, jag får gå på magkänsla helt enkelt! Om ungefär två och en halv timme ska jag ta bussen hem till John, så nu måste jag skynda på lite om jag ska hinna med att göra mig iordning och äta middag innan dess.

Finally friday

Bah! Jag vaknade imorse av att Charlie skrek och grät. Jag visste inte vad klockan var, men gick i alla fall upp för att gå på toa och såklart se om han var okej. Jag öppnade min sovrumsdörr och såg Charlie stå i sin pyjamas utanför Stephanies sovrum. Då skrek han till mig "What Sanna?!" och såg skitarg ut. "Eh, I'm just going to the toilet", sa jag och började gå. Då kom Stephanie ut ur sitt rum och sa åt Charlie att sluta vara så oförskämd. Han hade visst varit lite jobbig ett tag... Jag gick på toa och lunkade sen tillbaka till sängen.  

Det var tidigt imorse och sen dess har jag halvsovit fram tills nu, jag hatar att jag inte längre kan somna om ordentligt efter att jag vaknat en gång. Hur som helst, här kommer dagens planer:

1. äta frukost/lunch
2. bädda grabbarnas sängar
3. dammsuga hela huset
4. packa inför ikväll
5. göra mig iordning för ikväll
6. äta middag
7. ta bussen till John för att lämna grejor
8. ta taxi tillbaka till Malahide för att gå på Johns kompis överrasknings30årsfest

Jonas says

Under en Skype-konversation skulle Jonas berätta om sina nya glasögon som han visade upp i webcamen
Jonas: Alltså det är typ som att man ser allting så jävla mycket bättre!

BAHAHAHA!!! Jag dör av skratt, saknad, längtan, kärlek.


Äntligen torsdagkväll

Pjuh! Äntligen är den här arbetsdagen över. Det har visserligen varit en ganska rolig dag, men påfrestande. Jag tog med grabbarna till köpcentret i Swords där vi gick till en fotostudio, och blev fotade tillsammans. Jag hade en rabattkupong där så det kostade bara €10. Förutom det så fikade vi och shoppade lite, vilket gjorde pojkarna lagom trötta - dvs hyper och jättejobbiga. Det var en himla massa tjat och de lyssnade inte på mig för fem öre. Men de är ju i och för sig inte vana vid att åka iväg någonstans direkt efter skolan, så det var väl kanske inte så konstigt att de blev trötta. Ben var i alla fall duktig och gjorde sina läxor snabbt och effektivt när vi väl kom hem. Allt som allt har det varit en rolig dag! Nu ska jag fortsätta chatta lite med diverse saknade personer och sen ska jag njuta av att jag kan sova hur länge jag vill! Stephanie har nämligen tagit ledigt imorgon. Det känns som att jag inte har sovit ut i min säng på hur länge som helst, så det ska jag verkligen ta vara på. Annars brukar jag ju alltid sova hos John om jag är ledig dagen efter, men han är inne i Dublin med några kompisar så ikväll är det bara jag och sängen (och datorn såklart).


"Fikat" på BB, haha! Jag var också sugen på pepparkaka,
men var så hungrig så det fick bli en tonfiskbaguette istället.
Och ja, man får chips med nästan allt här - vare sig man vill eller inte.


Mat?

Nu har jag just tittat klart på det tredje avsnittet av Ung & bortskämd, och det är ungefär så mycket jag orkar göra ikväll. Orkade inte ens laga en ordentlig middag (vilket jag faktiskt har blivit förvånansvärt bra på att göra sen jag kom hit, även när jag är ensam vilket ju annars brukar kännas ganska tråkigt och onödigt), utan rostade bara två mackor och skar lite grönsaker. Nyttigt och bra! Vi kan ju ignorera att jag sen åt två minipannkakor med choklad på...  


Vilken låt ska jag spela in?!

Snart är det ju förhoppningsvis dags för mig att återvända till studion för att spela in ytterligare en cover, och förhoppningsvis hela låten den här gången. Jag kan bara inte bestämma mig för vilken låt! Jag kommer att ha en gitarrist, men that's it så det måste vara en låt som funkar akustiskt. Än så länge står det mellan de här två:

Paramore - The only exception


Oasis - Don't go away


Tips uppskattas! Fler förslag tas emot med öppna armar.

Upp & ner, in & ut

Idag gick Ben hem själv från skolan för första gången. Innan har jag alltid varit tvungen att hämta honom, eller åtminstone möta honom vid trafikljusen. No more! Eftersom Charlie har så korta ben och inte kan gå speciellt snabbt, så brukar vi knappt hinna innanför dörren innan det är dags att hämta Ben - så jag tycker att det är jätteskönt att Ben äntligen kan gå hem själv. Jag kan ha lunchen klar när han kommer hem, läxorna blir gjorda tidigare och vi får mer tid över till att göra vad vi känner för. Annars brukar det vara lite stressigt, speciellt de dagar då grabbarnas pappa Howard hämtar dem lite tidigare och vi knappt hinner göra klart läxorna innan han är här.

För övrigt så satt Charlie och tuggade på en ärta i 15 minuter idag. 15 minuter! Helt sjukt. Detta gör han lite då och då, men bara med mig och aldrig när Stephanie är hemma. Han påstod att han inte kunde svälja ärtan, och fortsatte tugga tills det bara var mos kvar. När han till slut svalt den, och det var dags för nästa tugga så spydde han. Den här gången hann han lyckligtvis till toaletten, så jag behövde varken se eller torka upp spyan för en gångs skull. Sen kom han tillbaka och skulle göra ett nytt försök, men icke - det blev toaletten igen. Jag förstår inte varför han är så känslig och vad det egentligen är som gör att han spyr hela tiden!


Charlie says

Charlie säger alltid de mest roliga saker på vägen hem från skolan, det verkar som att han tänker väldigt mycket när han promenerar  
Charlie: Aliens live on the moon and other planets!
Jag: Really?!
Charlie: Yeah! They're so kind and so beautiful.

Sen ville han att jag skulle imitera djur, så att han kunde gissa vilket djur jag imiterade. Han gissade zebra på både häst och får. Eh? Visserligen antar att jag zebror låter ungefär som hästar, men lite konstigt är det ju att han tänkte på zebra före häst.

Och alldeles nyss kom han fram till mig och pekade på sin knapp på skjortan
Jag: Do you want me to help you with that?
Charlie: Yes, please! I love you.

Childcare Studies Course

Äntligen kan man anmäla sig till kursen som jag vill gå i Dublin! Den börjar i slutet av februari och håller på till september. Det är bara 25 veckor inklusive 80 timmars praktik, och efter det är man kvalificerad att jobba med barn här på Irland. Man kan förstås utbilda sig vidare efteråt, men den här kursen räcker för att få ett vanligt jobb på förskola och liknande. I'm so excited! Nu gäller det bara att skrapa ihop pengarna, €1400 kostar kursen. Hoppas, hoppas, hoppas...


Klicka på bilden för att komma till hemsidan med mer info om kursen!


Godkväll & godnatt

Av någon anledning började jag rensa mailen, och det var värst vad lång tid det tog (ca 350 mail tar ett tag att gå igenom)! Helt plötsligt är klockan 23 och jag borde ha lagt mig för ett bra tag sen. Men att rensa mail var ju inte alls vad jag hade tänkt ägna min kväll åt, egentligen skulle jag ju ha hittat en låt att göra en cover på nästa gång jag ska till studion, men det får bli morgondagens projekt helt enkelt. Godnatt!


Bättre men ändå inte

För att sammafatta helgen; Sopranos, pizza, cider, sömn, vin, chips, The X Factor, mys och mer sömn. En väldigt lugn helg helt enkelt, precis vad både jag och John behövde efter våra förkylningar. Men nu mår vi bättre! Jag har dock haft huvudvärk fyra dagar i rad nu och även mensvärken har attackerat, så det är fortfarande painkillers för hela slanten. Men lite äppelpaj på det gjorde susen!


Dålig webcambild, men åh så gott det var!


Charlie says

Nyss när Charlie skulle byta om från skoluniform till vanliga kläder
Charlie: Can you help me with this button?
Jag: Yes, come here.
Charlie: Thanks, I love you!

De där tre små orden som kommer från ingenstans då och då gör mina dagar. Speciellt en dag som denna, då jag har världens huvudvärk och minsta ljud gör mig galen. Att Charlie sjöng julsånger i väldigt hög stämma för ett tag sen höll alltså på att göra mig tokig, men när han sa de tre små orden smälte jag och kunde inte göra annat än att le.

Charlie says

Charlie: We didn't do our prayers in school today!
Jag: Why not?
Charlie: We didn't have time.
Jag: Ok, so what do you usually pray for?
Charlie: It goes like this... But Sanna! We have to say a bad word in the prayer!
Jag: What? No, there can't be a bad word in a prayer.
Charlie: Yes it can! Listen... "bless us God". *stirrar på mig som att jag borde fatta vilket som var det fula ordet*
Jag: So, which was the bad word then?
Charlie: God!

Sen när är Gud ett fult ord? Eller ja, det beror väl på hur man använder det. Men jag har svårt att se hur det kan vara fult i en bön...

Morgonupdate

Effektiv morgon! Har pratat med pappa på Skype, bokat tid hos en fotograf (jag ska fotas tillsammans med barnen), dammsugit hela huset, kört igång en tvätt och pratar nu med E på Skype. Sen blir det lite te och serier som vanligt, innan det är dags att hämta Charlie från skolan. Sen är det ju simskola för barnen och jag får lite egentid med dusch och slappande. Det är så skönt att få allt annat gjort såhär på morgonen, så att man kan slappna av resten av dagen.


Torsdag helt enkelt

Ännu en dag utan bloggande. Fram tills nu då. Jag fick ju sovmorgon, så hela förmiddagen spenderades i sängen. Av någon anledning kan jag aldrig sova lika länge som jag brukade göra förut, så jag läste lite och kollade på serier tills det var dags att hämta kidsen. Vi har ätit, gjort läxor och byggt en massa lego. Jag håller på att bygga ett hus, det kommer vara asballt när det är klart.

Två saker som gjort mig glad idag:
♦ Jag fick medicin och ett nytt örhänge på posten - tack pappa och syrran!
♦ Jag lyckades få en ny tid hos frisören, på lördag nästa vecka blir det!

En sak som gjort mig upprörd idag:
♦ Min externa hårddisk har slutat fungera, så jag måste köpa en ny med pengar som jag inte har. John har tagit en titt på den och kommit fram till att han själv inte kan fixa den och det skulle kosta skjortan att få den fixad någon annanstans, så det är lika bra att köpa en ny. Lyckligtvis är hårddiskarna med mer minne faktiskt lite billigare nu för tiden, så jag kanske köper en med 2TB vilket ju är fyra gånger mer än vad min gamla har.

Ointressantare dag får man leta efter

Ojdå, jag har visst inte bloggat på hela dagen! Jag har varit jättetrött och haft annat för mig (dock inget viktigt). Mår lite bättre sen i eftermiddags faktiskt, men stannar hemma i sängen och tar det lugnt ändå för säkerhets skull. Stephanie erbjöd sig att skjutsa mig till John ikväll, men vi skippar det för nu har han också blivit förkyld. Jag har visst smittat honom... Det är tacken han får för att han tog hand om mig i helgen! Hoppas att han inte blir lika dålig som jag varit, och att vi båda mår bättre till helgen. Nu ska jag lägga mig, är jättetrött. Stephanie ska dock köra grabbarna till skolan imorgon bitti så jag får äntligen med efterlängtade sovmorgon. Men det är lika bra att lägga sig i tid ändå, mer sömn lär göra susen! Ska smeta på lite nyinköpt VapoRub (Johns tips!) på halsen och under näsan för att göra andningen lättare under natten. Mår ju som sagt lite bättre, men det är lika bra att fortsätta kurera sig tills det är över helt och hållet. Godnatt!
 


Kvällssnack


Ja, halva filmen är speedad för jag lät som en zombie...


Orkaaa

Grabbarna åkte till Howard (deras pappa) nyss, vilket är skönt då jag fick sluta lite tidigare. Egentligen brukar han lämna dem i skolan morgonen efter att de sovit hos honom, men han måste in till jobbet tidigt imorgon så jag måste gå upp och gå med grabbarna i alla fall. I vanliga fall skulle jag inte klaga, men det hade varit så otroligt skönt med sovmorgon nu när jag mår så dåligt. Och dessutom har Howard börjat jobba tidigt varje gång de senaste veckorna, trots att han sagt att han ska lämna grabbarna två morgnar i veckan. Men men, det är bara att ta sig i kragen och jobba på. Just nu tänker jag dock inte göra något annat än att ligga i sängen och titta på serier, har laddat hem en massa nytt. John får gå på yogan ensam ikväll, tur att han faktiskt inte är enda killen där! Han ska spela in vad läraren säger under kvällen, så att vi kan komma ihåg de olika poserna även efter att kursen är slut. Nästa vecka är nämligen sista gången (kursen är bara åtta tillfällen), så egentligen vill jag verkligen inte missa ett endaste tillfälle men min kropp orkar verkligen inte med det ikväll. Kommer endast att röra på mig för nödvändigheter, såsom att hämta mat och gå på toa.

Tisdagsförmiddagen from hell

Kokat vatten blandat med det här och lite serier på datorn. Så ser min förmiddag ut. Jag fryser, näsan och ögonen rinner, halsen gör ont, rösten är nästan borta och huvudet dunkar. Det blir nog ingen yoga för mig ikväll...
  


Natti natti

Jag är typ död. Dock inte lika död som alla puckon i Halloween-filmerna. Kollar just nu på Halloween II (1981), och det är ju helt sjukt hur dumma de är. Just nu är Michael Myers typ blind efter att ha blivit skjuten i ögat (men han lever såklart fortfarande och viftar omkring sig med sin kniv), ändå är det knappt att tjejen lyckas ta sig därifrån. Aja, jag kollar på för många skräckfilmer - det är inte mycket som skrämmer mig längre. Att somna kommer därför inte bli några problem, åtminstone inte om min förkylda näsa låter mig andas normalt ett tag till (tack nässprayen). Godnatt!

Zombie-Sanna

Jag har just lagt nästan 200 kr på nässpray, strepsils och brustabletter - allt för att bli frisk. Jag dricker även en massa te och har vitlök på nästan allt jag äter. Känner mig som en zombie. Båda grabbarna är nu hemma och är än så länge tysta där de sitter och färglägger i sina målarböcker. Kommer verkligen inte orka med ifall de blir jobbiga, vilket de tyvärr har en tendens att bli framåt sena eftermiddagen. Men de ska få pizza till lunch strax, så det kanske håller dem på bra humör ett tag. Sen kanske Bens kompis/granne kommer över och leker ett tag, och de klarar sig själva. Bara att hoppas på att Charlie kan leka lugnt då.
 


Coolt snytpapper. Sniff!


Iskall måndagsmorgon

Väl tillbaka i huset så erbjöd sig Stephanie att köra grabbarna till skolan, så jag slipper gå ut i morgonkylan och bli ännu mer sjuk. Det är verkligen jättekallt ute, det har blivit isigt på vägarna och det är frost på alla fönster - och det här landet är inte speciellt välförberedda när det kommer till kyla, så det ska bli intressant att se hur länge det dröjer innan skolorna stänger och folk inte kommer iväg till jobbet. Aja, jag ska strax ta en varm dusch och sen krypa ner i sängen med en kopp te och titta på några avsnitt av Sopranos. När jag sen går och hämtar Charlie så ska jag stanna på "apoteket" och köpa nässpray, har nog aldrig varit såhär täppt i näsan förut - min röst låter helt knäpp.
 


Lördagskvällens middag på ett nytt hamburgerställe i Malahide.
Jag avnjöt dock en underbar grekisk sallad istället för hamburgare.


Dunderförkyld

Jag lyckades inte undgå den dunderförkylning som nu har tagit över min kropp. Gårdagen var kul, men framåt kvällen blev det riktigt jobbigt eftersom det var då förkylningen slog till som hårdast. Imorse ringde jag därför till frisören för att boka om min tid, men tydligen så är de fullbokade hela november och december så de bad mig ringa igen i början av januari för att boka en ny tid. Det blir dock lite svårt eftersom jag kommer vara hemma i Sverige då, och inte vet när jag kommer tillbaka. Jag kanske inte kommer tillbaka förrän i februari, och rabattkupongen som jag har för min klipptid går ut den fjärde februari. Tyvärr var det för sent för att jag skulle hinna in till stan imorse ändå, så jag fick helt enkelt avboka min tid. Jag får väl fortsätta ringa dit lite då och då och hoppas på att någon annan avbokat sin tid. Annars måste jag försöka få pengarna tillbaka, eller försöka få dem att förlänga tiden för min rabattkupong. John har ju liksom redan betalat för den, och det är ju inte mitt fel att de är fullbokade så länge.

Nu ska jag och John titta klart på en film och sen sova. John har varit en ängel hela dagen och tagit hand om mig med alla möjliga kurer för att jag ska bli frisk, men än så länge har det inte blivit bättre. Så jag ska ta en taxi tillbaka till huset imorgon bitti, tyvärr kan jag ju inte sjukanmäla mig från mitt jobb. Så det är bara att stå ut, fortsätta kurera mig och sen se till att komma i säng i tid imorgon kväll.

Helg-update for once

Godmorgon. Jag ligger hemma hos John och väntar på att han ska vakna. Så tänkte att jag kunde kika in på bloggen. Det är dock lite drygt att behöva använda specialteckengrejen för att få å, ä och ö. Men, men...

Vid tvåtiden ska vi tillbaka till huset där Charlie har sitt födelsedagskalas. Han fyller nämligen fem år på måndag! Efter det åker vi nog tillbaka hit, för att sen åka vidare till Portmarnock där Johns brorsdotter har en sångshow vid åtta ikväll. Tydligen har hon sålt typ 28 biljetter till släktingar plus mig, så det blir värsta släkteventet. Läskigt! Sen blir det till att sova, eftersom morgondagen börjar tidigt. Ska ju till frisören 10:30, efter det titta på "toys for big boys" och sen kanske åka skridskor på ett hustak. Det blir alltså en heldag i stan. Fullsmäckad helg alltså! Igår kväll tog vi det dock väldigt lugnt med lite chips och vin framför lite serier. Jag slocknade först i vanlig ordning.


Till vänster: sovande pojkvän. En kudde under huvudet och en ovanpå, helt normalt.


Spymaskinen är i farten igen

Återigen har jag lyckats låta bli att spy av att se Charlie spy ner hela sig själv och ungefär halva köksbordet! Fast jag var bra nära på att hulka upp min egen lunch kan jag säga... Det är helt sjukt hur mycket som kan komma ur en så liten människa. Först satt han och åt i nästan en timme, så jag frågade honom varför han åt så långsamt (han har gjort det hela veckan och det börjar bli riktigt irriterande). Frågade även ifall han mådde dåligt, men icke. Han sa att allt var bra, och att han åt så fort han kan. Jo tjena, tänkte jag men satte mig lydigt och väntade. Och så kom spyan. Jippie. Ungen är ju en liten spymaskin.

FramSTEG

Enligt min iPhone-app Pedometer så har jag idag gått 8946 steg (8,6km) och bränt 683 kalorier. Ganska schysst ju! Och det bara genom att gå fram och tillbaka för att lämna och hämta barnen. Hämtar dock inte Ben idag, han får skjuts till simskolan av sin kompis mamma från sin skola. Om jag börjar säga nej när jag får erbjudande om skjuts så borde jag ju komma i form ganska snabbt. Märkte dessutom att jag gått ner lite i vikt också! Inte så mycket om man tänker på hur lång tid det har tagit, men det är ändå kul när vågen visar lägre siffor. Det ger ju liksom lite mer motivation. Om jag bara kunde sluta äta så förbannat mycket...  
 


Kom på att man ju kan göra printscreens med iPhonen.


Konstig familj

Hittade den här bilden, från när vi lekte med webkameran för ett tag sen. Ben stavade lite konstigt, men tyckte det var jättekul att skriva med musen.
 


Krassligt värre

Inatt drömde jag en konstig dröm. I drömmen var jag pytteliten och gick in i ett råtthål i en vägg. Jag hade min kamera i handen och plötsligt kom en råtta och tog den. Jag sprang efter råttan och plötsligt var vi i mitt rum hemma i Uppsala.
Råttan: If you come any closer I'll tear off all your wallpaper!
Jag: Please, I just want my camera back.
Råttan: Ok, but in exchange you have to get me some cocain.
Jag: Eh, not a chance.
Råttan: Ok, I'll let you off for now. But never come back!
Ja, jag drömmer oftast på engelska nu för tiden...

Sen vaknade jag med ett förvirrat ansitsuttryck och hade jätteont i halsen. Då var klockan 04:30 och efter det kunde jag inte somna om ordentligt, jag vaknde flera gånger igen och när klockan ringde 07:05 kändes det som att jag inte sovit alls. Så jag är väldigt trött nu. Efter att jag dammsugit hela huset är jag om möjligt ännu tröttare... Men jag hinner inte sova nu, det tar alltid så lång tid för mig att somna så jag skulle bara vara ännu tröttare när det är dags att hämta Charlie sen. Han är också krasslig med hosta, så han ska skippa simskolan i eftermiddag och istället vara hemma med mig. Vi får kurera oss lite, med vitlök till lunch.

Godmorgon fredag!

Har precis kommit tillbaka till huset efter att ha lämnat grabbarna i skolan. Är helt genomsvettig, trots kylan. Trodde att jag hade fått bättre kondition, fast å andra sidan så har jag fått skjuts väldigt ofta den senaste tiden så jag har vant mig vid det istället för att promenera. Det måste det bli ändring på! Fast när det är kallt och spöregnar så är det svårt att tacka nej till skjuts...

Nu är det dags för fredagssysslor igen; dammsugning av hela huset. Det måste se fint ut här inför morgondagens födelsedagskalas. När Stephanie kommer hem (förhoppningsvis lite tidigare än vanligt, hon ska försöka komma ifrån jobbet tidigt och köpa massa saker inför kalaset) ska vi göra i ordning lite, speciellt i lekrummet där de olika "stationerna" kommer att vara. Det blir en station med lego, en med Play-Do och en med pussel om jag minns rätt. Stephanie ska även försöka baka en hustårta. Japp, en tårta som ser ut som ett hus med en massa godis på. Gulligt!
 


Här är mitt kort som jag gjort till Charlie. Inte för att han kan läsa,
men jag vet att han gillar roboten jag ritat i alla fall.  


Torsdagskväll på Seabury Drive

Då var ännu en arbetsdag avklarad. Sitter här och är jättetrött, skulle kunna somna sittande tror jag. Ska lägga mig tidigt ikväll, så att jag orkar med helgen. Charlies kalas, Johns brorsdotters sångshow, frisörbesök, någon utsällning med "toys for big boys" och eventuellt skridskoåkning står på schemat. Detta är endast under lördagen och söndagen, fredagskvällen har jag inget planerat för än så länge. Men det blir väl antingen myskväll hemma hos John eller några öl puben skulle jag tro.

Nu luktar det gott från köket! Tror att det är kyckling som står på menyn. Stephanie lagar jättegod mat, är så glad för det. Det hade ju varit ganska jobbigt att bo hemma hos någon som lagar dålig mat, när den personen står för matlagandet varje kväll. Nästa år blir det nog till att laga mat själv (eller förhoppningsvis tillsammans med John), så man får passa på att njuta medan man har lyxen att få middagarna lagade åt sig.


Blåsigt värre!

Ojsan, nästan hela dagen har gått utan att jag har bloggat. Jag som skulle bli bättre på att hålla igång bloggen... Men jag hade en tidskrävande uppgift att göra imorse, nämligen stryka en massa kläder. Då och då ställer Stephanie ut en korg full med barnens kläder som jag då ska stryka. Och det tar tid, massor av tid. Så eftersom händerna var upptagna med det så underhöll jag mig själv med några avsnitt av One tree hill under tiden. Sen kom ju barnen hem från skolan och det innebar matlagning, undanplockning, diskning, läxläsande och underhållning. Nu är Ben dock hos en granne och Charlie lägger en massa pussel, så äntligen kan jag skriva några rader här. Slänger in ett videoklipp på dagens väder också, det är helt sjukt vad det blåser! Hela dagen har det varit så, det var riktigt hemskt när jag gick och hämtade Charlie. Regnade gjorde det också! Tur nog slutade Ben tidigt av någon anledning, så just när jag och Charlie kommit utanför dörren för att gå och hämta Ben så kom han där runt hörnet så vi slapp gå.


Ensam-mys

Alltså det är så kallt här att jag knappt kan röra mina fingrar. Detta trots att värmen är på! Varför kan irländarna inte ta efter Sverige när det kommer till isolering?

Aja, jag ska sluta klaga och istället krypa upp i sängen med något gott att äta och någon bra serie att titta på. Sen kommer jag nog att somna ganska tidigt, ska bli skönt. Känns som att jag inte har haft en hemmakväll med mig själv på bra länge nu. Jag klagar absolut inte på Johns sällskap, men det blir oftast sent på vardagar och sista bussen hem i kylan känns ju sådär. God jul på er!

Cover

Jag vågar inte sjunga inför folk, men det kanske inte är så hemskt om folk lyssnar när jag sitter bakom en datorskärm.


River en vacker dröm

Har just fått reda på hur man lägger in spelaren från ett YouTube-klipp på bloggen (med hjälp av Maria). Så från och med nu blir det musik här! Börjar med att lägga in Håkan Hellströms låt River en vacker dröm, från hans nya album 2 steg från paradise.


Födelsedagspresenter

Efter att ha lämnat kidsen i skolan så åkte jag med Nina (pojkarnas kompisars mamma) till leksaksaffären Smyth's för att köpa födelsedagspresenter. Charlie fyller år på söndag och Ben fyller år 21 december, så jag passade på att köpa presenter till båda två när jag ändå var där. Har lagt undan lite pengar till julklappar och presenter ett tag nu, dock blev det inte så dyrt. Visst, lego är ganska dyrt men jag köpte bara en liten låda lego till Ben och pusslet och målarboken till Charlie var billigt.


Hoppas pojkarna blir glada för sina presenter!


Doftljus

Här är ljusen jag köpte idag. För ett tag sen köpte jag ett stort ljus av märket Yankee Candle till John, det kostade ungefär €17. Det här märket hade lika stora ljus och några till och med större för bara €4,99. Jag köpte dock fyra av de minsta ljusen och betalade €3 för två. De luktar jättegott! Speciellt gingerbread-ljuset, pepparkaksdoft är ju underbart. Nu kan jag känna lukten av jul och känna mig lite som hemma fast jag är här!
 


The big knit

Stephanie lämnade pojkarna i skolan imorse, så jag sov hos John. Efter att han åkt till jobbet åkte jag till Swords för att shoppa lite. Det blev två par leggings (alla går sönder hela tiden), en väska och några små ljus. Köpte även en smoothie till frukost. På smoothien satt en stickad hatt med en lapp på.

På lappen står det såhär:
"It's simple. Every year, we get the nation knitting little hats for our bottles and for every behatted bottle sold, 25p goes to Age UK, to make winter warmer for older people by providing stuff like blankets, hot meals and heating advise. By buying this bottle, you're helping raise £200,000 for Age UK, and getting a new hat for your canary. Now that's something worth drinking to. Don't have a pet canary? Just take a photo of your new hat in an amusing place (not too rude), just like you did with Rupert on the roller coaster the other day, and get involved in our giant hat tag competition. Best pictures will win a shedload of smoothies. Just go to www.innocentdrinks.co.uk/bigknit to see some examples and find out more."

Kanske något att göra? Jag älskar ju den här smoothien.
 


Jordgubb & banan är min favorit.


Irish stew

Igår lagade Stephanie en jättegod Irish stew till middag, konstigt nog har jag aldrig ätit det förut. Någon slags stew har jag visserligen ätit på restaurang, men aldrig såhär traditionellt. Mums! Min mage var svullen ända till imorse...
  


Lamm, potatis, morötter och en massa kryddor kokat i vatten - simpelt gott!


Bäst eller vad

Stephanie kom nyss hem och berättade att hon fixat en ny au pair. Min ersättare är från Tyskland och kommer hit i januari. Hmm, tänkte jag, har jag inte visat att vi svenskar är bäst? Men sen sa Stephanie "not that you could ever be replaced, I think you'll go down in history as the best au pair ever!" och pojkarna nickade instämmande. Score!

Framsteg på kräkfronten!

För en stund sen skulle Charlie äta en macka. Han fjantade sig och tog pyttesmå tuggor så att det tog lättelång tid. Jag sa då åt honom att ta ordentliga tuggor, vi har ju inte hela dagen på oss. Då sa han "but what if I get sick?!" och såg ledsen ut. "Don't be silly" sa jag (varför skulle han spy av att ta en helt vanlig tugga liksom?), "eat your sandwich now". Han tog en normalstor tugga och vips, så spydde han upp en härlig sörja över hela tallriken. Jag såg det, hjälpte honom till toan för att tvätta av sig och torkade sen upp allt utan att spy själv. Framsteg! Annars brukar jag vara nära på att spy av hans fisar, och att se någon annan spy är verkligen något som brukar få mig att spy själv. Men not today, thank God. Jag känner mig nästan duktig.

Six months of love

Här kommer ett videoklipp från lördagskvällen, jag och John var ute och firade våra sex månader tillsammans.


♥ Love you ♥


Konversation mellan John & hans brorson

Robbie: I'm gonna get you lots of games for Christmas!
John: Where are you gonna get the money from?
Robbie: My mum!
John: Where does your mum get her money from?
Robbie: The bank.
John: Where does the bank get the money from?
Robbie: God!

Kids alltså

Kidsen kom nyss hem från simskolan. När jag hjälpte Charlie av med jackan så hoppade han av någon anledning åt sidan och rakt in i dörren, så att han slog i sin hand och började böla. Jag tog hans hand och blåste på den och gav den en liten puss. Då utropade Charlie "that actually doesn't make it better!" och såg skitsur ut. Vilken unge!

Fredagssysslor på film


Matschema

I tisdags fick vi det här papperet av yogaläraren. Jag ska fylla i vad jag äter hela veckan, haha. Ska bli intressant att se hur mycket skit jag stoppar i mig. Fast å andra sidan kanske man får mer skuldkänslor om man måste skriva upp allt man äter, hmm. Men åh, jag är sugen på glass nu!
 


Fredagssysslor

Jag har inte sovit många timmar inatt... Pratade i telefon ett bra tag först och efter det var jag bara klarvaken. Hörde sen Ben utropa "come on guys!" gråtandes i sömnen. Stephanie fick gå upp och väcka honom, stackars Ben hade mardrömmar som vanligt. Har dock aldrig hört honom såhär rädd förut.

Men här finns det inte tid till att sova! Jag måste hänga tvätt, köra igång en ny tvätt, dammsuga, ta ut sopor, tömma diskmaskinen och sen hänga den andra tvätten. Efter allt det behövs definitivt en dusch, fast det hinner jag nog inte med innan det är dags att hämta Charlie. Men båda kidsen har simskola sen så då får jag lite tid för att ta hand om mig själv.


Skype med J ♥

Vi pratar serier och utbyter roliga/äckliga youtubeklipp.
Saknar våra hemmakvällar! 


J visade upp sin ascoola Dexter-docka!


Jobbigt att jobba

Äntligen är den här jobbdagen över. Jag har fortfarande ont i huvudet, så det är otroligt skönt att nu sitta ensam på mitt rum där det enda som hörs är datorfläkten och ljudet av mina fingrar som trycker ner tangenterna. Barnen har varit lite jobbiga idag, eller så känns det bara så på grund av min huvudvärk. Men vi hade det i alla fall lite mysigt sista halvtimmen med Play-Do på golvet (trots att det blev stökigt och en massa tjafs om städningen).


Mitt första videoklipp på Videofy.me

Jag vet att jag måste sluta säga "ehm"!

Teve-skadad

Vid matbordet sträckte Ben ut handen och kisade med ögonen som om han försökte teleportera majsen som jag höll på att hälla upp på min tallrik
Jag: *tittar frågande på honom* Wait until I'm done, you can ask me nicely if you can have the corn after I'm done, ok?
Ben: I always try to use the force!

Kändishår?

Jag bokade nyss en tid hos Fame Hair and Beauty Salon för 'wash, cut and blow dry plus colouring or Easi Meche highlights, conditioning and Alfaparf illuminating hair mask'. Kalaset går på 67 euro och betalas av min underbara pojkvän John. Det var genom City Deal som han fick rabatt och bestämde sig för att skämma bort mig lite inför vår sex månaders dag som är på söndag. Nu var det fullbokat ända tills helgen efter, men det får duga. Äntligen ska jag få göra något ordentligt med mitt hår! Är så less på det, topparna är slitna och färgen är helt fel. Hoppas verkligen att jag blir nöjd med färgen för en gångs skull.


Det gör inte ont så länge du är med mig

Nu har jag sovit ett tag, men det tog mig typ en och en halv timme att somna. Förstår inte varför det alltid tar så lång tid för mig! När jag sover tillsammans med eller i samma rum som någon så somnar jag oftast ganska fort. Det måste ha något att göra med trygghet. Konstigt det där...

Hur som helst, jag gick nyss ut för att hämta Charlie från skolan. Mer regn! Det har regnat i princip konstant i tre dagar nu. Tur som jag har så körde Nina precis förbi och sa att hon kan plocka upp Charlie med bilen. Yay! Jag slipper gå i regnet. Skönt att inte behöva promenera med den här huvudvärken dessutom. Japp, den är fortfarande kvar - dock inte lika intensiv som innan. Hoppas bara att barnen kan låta bli att vara högljudda hela eftermiddagen...

Migraine?

Ahh!! Vaknade med världens huvudvärk hemma hos John imorse. Tog en taxi hem, mådde illa hela vägen dock - hjärtat slog hårt och snabbt och jag var jättevarm så jag fick be taxichauffören att öppna alla fönster för att jag inte skulle spy. Den där känslan av panik innan man spyr är inte att leka med alltså. Jag börjar tro att det är migrän, den här förbannade huvudvärken kommer lite för ofta för att vara helt vanlig huvudvärk. Vad gör man? Har tagit Solpadeine, men det har inte hjälpt speciellt mycket. Lite grann har det släppt, men det gör fortfarande skitont. Det är svårt att vara bra med barnen när man inte kan fokusera på grund av smärtan. Men nu är de i alla fall i skolan, så jag ska dra för gardinerna och försöka sova lite och hoppas på att jag mår bättre när det är dags att hämta dem. Over and out.

Mitt i veckan

Usch vilket väder! Igår kväll när jag skulle gå till bussen (som jag sen missade) så spöregnade det. Min jacka blev genomblöt och även kläderna jag hade på mig under blev ganska blöta. Konstigt nog missade John också bussen så han plockade upp mig med en taxi och så åkte vi till yogan. Efter yogan gick vi till puben (för vi lyckades missa bussen hem också) och satt där och pratade ett bra tag, innan vi åkte hem till honom för att sova. Imorse åkte han till jobbet och jag såg fram emot att sova kvar där ända till 12, eftersom Howard hade lämnat pojkarna i skolan imorse. Men så ringde Stephanie och sa att både Ben och Charlie hade halvdag i skolan idag, så jag var tvungen att gå upp lite tidigare (inte så mycket dock) och ta bussen tillbaka till Malahide för att hämta barnen. Det regnade fortfarande och jag var där alldeles för tidigt för att bussnarna inte går så ofta, men lyckligtvis så var Nina också där tidigt med bil så jag satte mig i bilen med henne ett tag innan vi hämtade Charlie och hennes små tvillingar. Sen åkte vi vidare och hämtade de större barnen. Nu är vi hemma och ska snart äta chicken dippers till lunch, gott och (o)nyttigt!

Tuesday

Tisdag = yoga. Ikväll blir det femte gången tror jag. Efter en veckas uppehåll pga höstlovet så kommer det förmodligen kännas ordentligt i kroppen efteråt. Jag har inte motionerat alls på hela veckan och har dessutom ätit en massa onyttigt, så det känns inte så bra. Och så regnar det, så Nina har erbjudit sig att hämta barnen vilket betyder att jag inte kommer få dagens promenad (förutom 2108 steg imorse, vilket enligt min iPhone är 1,61 km). Aja, yogan gör ju ganska mycket så det får duga för idag. 

Jag känner mig ganska sliten, det blev en lång dag igår eftersom Stephanie kom hem sent från jobbet. Det tog på krafterna, första jobbdagen efter en veckas slappande liksom. Skulle vilja reboosta lite hemmaspa style, men har inga grejor hemma så det får bli en annan gång. Här är några bilder från senast jag hade lite hemmaspa (vet att jag är besatt av gickr, men det är ju roligt med animeringar!).


The kids says

När jag ritade lite och skrev under med mitt namn, Ben läste
Ben: By Sanna Rochedale! (med värsta reklamberättarrösten)
Han har fått mitt efternamn lite om bakfoten...

När jag ritade en pumpa och färglade den
Charlie: Oh my God, you're keeping inside the lines! I love you!

Sen skulle Charlie skriva "HAPPY HALLOWEEN" på ett papper, genom att titta på hur jag skrivit det. Han gjorde då lite fel och utropade "It shoots my heart!" och slog sig själv i pannan.

De är bra roliga, mina kids. Vi hade lite roligt med webkameran också!  


Halloween

Det har varit en mysig Halloween-helg! Vi har ätit och druckit gott, myst, tittat på skräckfilm och Sopranos, spelat tiotusen och fönstershoppat. Tyvärr blev det ingen utklädning för vår del, men vi har sett en hel del barn med söta utklädnader lite här och var. Happy Halloween!
  


Förra helgen köpte vi äntligen tärningar så att vi kan spela tiotusen.


Johns brorson Aaron utklädd till pumpa - sötast!


RSS 2.0