Uteblivet firande

Födelsedagslunchen förvandlades till födelsedagsmiddag och sen till inget alls. Eller, vi ska ha den någon annan gång istället - Stephanie var ute till fem imorse så hon var inte så pigg på att hålla i en middag idag. Så jag och P åt en snabbmiddag på den lokala pizzerian (fast jag åt spaghetti carbonara), innan han åkte iväg på ett gig. När jag kom hem hade Stephanie och pojkarna bakat en chokladtårta till mig i alla fall! Imorgon ska jag och kidsen dekorera den så att vi kan äta den imorgon kväll. Imorgon är det dessutom P:s födelsedag, och på tisdag ska vi fira det och även min födelsedag med middag på restaurang i stan.

Saturday nights

Det blev inte alls som jag hade tänkt mig igår, men det slutade bra i alla fall. På grund av vissa omständigheter så ställdes tjejkvällen in, och jag åkte med P till hans gig i Dundrum istället. Det var väldigt bra det med, men jag hade verkligen sett fram emot en girls night out... Så det var lite synd! Men som vanligt så var P bra på scenen, och som vanligt hade jag kul med de andra åskådarna (som visserligen mest bestod av dansande gamla tanter och gubbar, men irländska tanter och gubbar är grymt roliga!).

Kvällens outfit


The Cock Tavern

Gårdagskvällen blev lyckad! Jag hade väldigt trevligt med P och hans två tjejkompisar från England - vi hängde i Swords på roliga pubar som The Cock Tavern och The Slaughtered Lamb. Ikväll har P ett gig någonstans utanför stan, medan jag kanske hänger med tjejerna från igår på en utekväll i stan. Kul att äntligen träffa några tjejer att hänga med! Typiskt bara att de inte ens bor i samma land...



Fredagsflams

Nu känner jag mig sådär flamsig igen! Vet inte riktigt varför, men kanske beror det på för lite sömn... Nu sitter jag och äter nudlar med majs och dricker lite Bulmers (irländsk cider som är mycket godare än svensk), lyssnar på La Roux blandat med Lady Gaga och väntar på att P ska hämta mig så att vi kan åka till Swords där vi ska spendera kvällen på någon pub. Äntligen fredag!


Har på mig den nya kjolen ikväll (med glansiga svarta leggings under).


Shopping & Charlie says

Jag tog med mig Charlie till Swords ändå, köpte det här blommiga linnet och en svart kort kjol. Billigt och bra från Penney's som vanligt! När vi stod och väntade på bussen tillbaka så sprang Charlie runt och busade. Han råkade då springa rakt in i min arm och började gråta. När jag tröstade honom så utropade han (tillräckligt högt för alla andra att höra): "you always hit me, every day!" - jag undrar vad folk tänkte om mig just då...


Sömnig Sanna ordbajsar...

Internet har inte fungerat på hela dagen, men såklart börjar det fungera nu när jag är megatrött och borde sova. Jag blev nämligen väckt av ett telefonsamtal från Sverige inatt klockan tre, och sen kunde jag inte somna om ordentligt. Dålig sömn har dock inte varit ett ovanligt problem för mig på sista tiden, men för första gången på länge hade jag i alla fall inte vaknat av mig själv. Typiskt. Men jag har en känsla av att jag kommer kunna sova ganska bra inatt, för jag är helt utmattad. Stephanie är och repar inför en välgörenhetskonsert som hon ska medverka i imorgon, så jag har tagit hand om Ben tills nu (hon nattade Charlie innan hon åkte). Jag och Ben kollade på Harry Potter och jag bara väntade på att klockan skulle bli 21 och läggdags för Ben så att jag också fick lägga mig. Men såklart hamnade jag framför datorn först...

Imorgon har jag som alla andra fredagar Charlie hemma hela dagen, men jag kan inte bestämma mig för om vi ska åka till Swords eller inte. Jag borde ju spara pengar! Men eventuellt åker jag dit och köper en klänning (jag är ju bra på att hitta billiga kläder), vill ha något passande att ha på mig imorgon kväll då jag ska ut med P och hans vänner. Aja, nu är det bäst att jag stänger av datorn och lägger mig - annars kommer jag nog skriva ett alldeles för långt inlägg om alldeles för onödiga saker (vilket jag i och för sig redan gjort). Godnatt.

Valentine's Day

Just det, jag var ju på bio igår kväll. Vi hade tänkt se Up in the air, men den började så sent så vi bestämde oss för att se Valentine's Day istället. Det var en riktig chickflick (hoppas att P inte led igenom hela filmen), men ändå en ganska mysig film. Om inte annat så är ju Eric Dane och Patrick Dempsey inte helt fel som ögongodis. Förutom de två hunkarna så medverkar även en massa andra bra skådespelare i filmen. Jag föreslår dock att man som tjej ser den här filmen antingen ensam eller tillsammans med en tjejkompis, man borde inte tvinga män att se den - de kan ju bli avundsjuka om man dregglar för mycket...
 


Shoppingeftermiddag & avslappningskväll

Det blev en kort arbetsdag för mig idag, Howard överraskade oss och hämtade pojkarna vid 14-tiden. Jag bjöd då med P på en fika på Starbucks, för att sen få skjuts med honom till Swords där jag passade på att shoppa på egen hand. I vanliga fall brukar jag ju ta med Charlie dit på fredagar, men jag tänkte att det kunde vara skönt att shoppa ensam för en gångs skull. Sen jag kom hem har jag tagit en lång och avslappnande dusch, ätit middag, kollat på 2 & ½ men och tagit hand om min hud. Jag har blivit tvungen att börja använda en massa hudvårdsprodukter på sistone, för min hud har blivit torr som bara den - vilket är nytt för mig. Men det är faktiskt ganska skönt att använda hudvårdsprodukter, man känner sig så fräsh efteråt! Nu ska jag fortsätta att slappna av med något avsnitt av 2 & ½ men och sen lägga mig och läsa.  


Jag köpte en svart sammetskavaj på Penney's för endast 3 euro.
Sen kanske man ska ha på sig något annat än sin pyjamaströja under den...
 


Tisdagsnöje

Jag sitter och tittar på 2 & ½ men medan jag gör mig redo för en helkväll med mat och bio med P. Jag är dock inte speciellt hungrig, min mage spökar igen. Men det ska bli trevligt att komma ut såhär på en tisdagskväll.


Mamma postade medicin.


Håkanlängtan

Jag får en otroligt stark längtan efter att se Håkan igen, när jag kollar igenom mina bilder från sommaren 2008 - vilket sorgligt nog var sist jag såg honom... Sommar, sol och Håkan snart tack!!


Uppsalalängtan

Jag känner mig flamsig. Det kanske beror på att jag får träffa mina älskade om bara tio dagar!!! Kan inte sluta tänka på hur underbart det kommer bli. Jag ska sova i mitt eget rum (inte i min säng dock, eftersom syrran har tagit över den), gå på BJ med de bästa, mysa med mamma, hälsa på pappa, gå ut med min numera myndiga syster, äta pannkakstårta (hoppas på att någon gör en sådan åt mig?!), kramas massor och bara njuta av kärlek i överflöd!


Bild från i lördags kväll när jag väntade på P - var flamsig då med. 
Nu även som profilbild på facebook.
 


Sundaaay

Hej hej, hallå bloggen! Nattens dejt var mycket mysig, jag kom hem klockan fem imorse och har sen sovit till klockan 16 idag. Det var himla skönt att sova så länge, men jag hoppas bara att jag kommer kunna somna i tid ikväll... För imorgon börjar en ny och helt vanlig arbetsvecka, till skillnad från den som varit. Till helgen blir det tidigt födelsedagsfirande för mig och helgen efter det fyller jag år och åker hem till Sverige för att fira med de bästa! Jag längtar otroligt mycket tills dess, och ska spara pengar för att kunna ha så roligt som möjligt när jag är hemma.


Snart 21 år, va.


Snö på den gröna ön!

Det snöar! Snön faller ner fint och stillsamt här på Irland, vilket var väldigt oväntat. Det brukar som sagt inte snöa i det här landet. Jag tror bannemig att det är riktigt bra kramsnö till och med, man borde ju gå ut och göra en snögubbe! Men vid närmare eftertanke så stannar jag nog inne i mitt varma rum istället. Jag har just kollat klart på The men who stare at goats och kommit fram till att det var en ganska dryg film. Tidigare idag har jag varit inne i Dublin där P bjöd på god lunch, nu har han ett gig någonstans och senare kanske vi åker till Swords för en drink eller två. Får se hur pigga vi är när han har spelat färdigt...


Glassigt

Här sitter jag, klockan 22 en fredagskväll och äter mintchokladglass och dricker vatten med en vitaminbrustablett. Jag har just nattat pojkarna och har nu resten av kvällen för mig själv. Just nu lyssnar jag på Lady Gaga och irriterar mig på att jag inte förrän IDAG såg att hon spelar i Dublin imorgon! Men jag såg också att Timo Räisänen släpper ny skiva snart - vilket ger mig något att önska mig i födelsedagspresent!


Fredagsmys

Stackars Charlie har någon typ av inflammation i ögonen, men som ni ser på bilden är han ganska glad ändå. Ikväll barnvaktar jag som sagt, och även Bens kompis Collan ska stanna kvar för sleepover. Collans mamma kom förbi och gav mig 15 euro för besväret, inte helt fel med lite extra pengar! Det har varit livat ett tag nu och jag kan tänka mig att det kommer vara mer högljutt än vanligt imorgon bitti. Kul att mitt rum är precis bredvid Bens... Fast snart ska vi äta pizza och kolla på någon barnfilm, lite senare blir det Night at the museum 2 och chips - det ska jag passa på att njuta av.


Toalettmobil?

För några timmar sen tappade jag min irländska mobil i toaletten. Mitt gamla jag hade förmodligen sprungit och hämtat diskhandskar, men mitt nya och mer vuxna jag körde ner handen på en gång. Ju tidigare desto bättre, liksom. Och nu kan jag glatt säga att mobilen fungerar, trots lite konstigt blinkande när jag först satte igång den. Det känns dock inte sådär jättefräscht att hålla i den nu, man kan ju inte direkt tvätta av den...


Toalettmobilen.


Seg dag

Nu sitter det tre pojkar i tevesoffan och jag har tråkigt. Bens kompis är här över dagen, och de vill inte göra annat än att kolla på teve eller spela nintendo ds. Men om ett tag ska jag göra ett försök att dra med dem till lekparken. Sen blir det lunch. Stephanie kommer hem tidigt idag, men åker sen iväg för en utekväll - så jag ska sitta barnvakt. Men det har jag inget emot, orkar ändå inte göra så mycket annat. Efter förra veckans bravader med W är jag ganska sliten - halsen gör ont, näsan rinner och jag hostar hela tiden.

Sammanfattning av de senaste dagarna

Ojojoj, nu var det ett tag sen jag uppdaterade här på bloggen. Men det beror på att jag har haft så väldigt mycket att göra under tiden som W har varit här! Vi har haft så himla kul och det känns så tomt här nu när hon har åkt hem. För att sammanfatta det hela så har vi hängt på Gibney's, kollat på Mahoneys gig, blivit fulla på en öl, varit ute till nio på morgonen, shotat tequila, dansat, lyssnat på Las Palmas, druckit vin på ett hostel, shoppat, lekt med kidsen, skrattat sönder magmusklerna, varit turister på Guinness Storehouse, ätit hamburgare på ett casino klockan fyra på morgonen, somnat stående(!), firat alla hjärtans dag och knappt sovit (och mycket, mycket mer - men våra närminnen är ett minne blott). 

En sammanfattande film finns på youtube.



Jag gillar inte ens Guinness...


Excited!

Om ungefär två timmar möter jag upp W vid busshållsplatsen! ♥ Sen blir det tillagning av svenska köttbullar, Las Palmas-lyssnande och kanske ett besök på någon pub nere på byn.

Fönsterfoton

Jag utnyttjade min kreativitet och satte upp lite bilder i fönstret. Det kanske ser lite barnsligt ut, men hellre det än att bilderna ligger undanstoppade i en låda - jag måste ju ha något här som påminner mig om alla fina människor där hemma. Annars känner jag mig lite som ett barn kvällen före julafton eller en födelsedag. Att W kommer hit imorgon är bara bäst - mera vin i baljan boys! ♥


Fritid & Gaga-garderob

Tänka sig, min arbetsdag är slut innan det har blivit mörkt ute. Howard hämtade nyss pojkarna för en övernattning hos honom, så jag har mer fritid ikväll än vanligt. Frågan är bara vad jag ska göra med den fritiden... Hittills idag har jag pimpat garderoben med bilder på Lady Gaga (?!), kanske ska jag fortsätta att vara kreativ och pyssla lite med min Irland-bok. Städa lite borde jag göra också, för imorgon kommer W hit - can't wait!!



Såhär såg det ut sist jag träffade W hemma i Uppsala - och bättre blir det!


Ben says

Jag och pojkarna äter lunch och pratar om söta flickor i deras skolor. Charlie nickar glatt när jag frågar om han är kär i Jamie som går i hans klass. Plötsligt säger Ben, högt och tydligt "love is the strangest thing" och tittar drömmande ut genom fönstret.


Charlie says x2

"I'll get you, you miserable cat!" - igår när vi byggde lego, Charlie inkluderade sina gogos i leken.

"My brain is going up and down!" - igår vid matbordet när Charlie skulle förklara varför han inte ville äta mer, tydligen hade han huvudvärk...


Cookiemonster

Stephanie var tvungen att jobba sent ikväll, så hon kom inte hem förrän vid klockan 20. Under tiden har jag och kidsen byggt lego, kollat på den första Harry Potter-filmen och bakat. Varför kan jag aldrig lyckas med bakande? Idag gav jag mig på den svåra konsten att tillsätta smör i en annars färdigmixad kaksmet och köra in det hela i ugnen. Efter tolv minuters ivrig väntan såg jag till min förskräckelse en enda stor kaka istället för åtta små. Längst ner i inlägget ser ni det inte så vackra resultatet. Men de smakade gott i alla fall!



Kakmonstret Ben är i farten (anonymitet i bloggen).


Glendalough

Idag har jag för ovanlighetens skull vandrat mitt ute i ingenstans, även kallat Glendalough. Det var helt underbart vackert och ganska varmt till och med. Benen värker lite, men annars känner jag mig väldigt avslappnad och på bra humör (trots att jag bara ska sitta inne ytterligare en lördagskväll).  




Ny diet & sömnproblem

Efter några dagar av svältande kan jag äntligen äta igen. Inte speciellt mycket, men det duger för mig. Kanske borde fortsätta med den metoden - att äta små portioner alltså, inte att spy upp allt jag äter...

Annars gör jag inte så mycket, jag är så trött på dagarna för att jag inte kan sova ordentligt på nätterna. Innan klockan är ett på natten har jag somnat och vaknat flera gånger om. Det är väldigt irriterande, för när klockan väl ringer på morgonen så känns det som att jag precis har lagt mig. Jag håller mig vaken hela dagarna för att jag ska vara trött när jag lägger mig, vet inte vad jag mer kan göra - inget hjälper. Sömnpiller anyone?

Sjuk men glad

När jag gjorde mig i ordning för att gå och hämta Charlie från playschool så kände jag ett plötsligt obehag. Och rätt som det var så hade jag kastat upp dagens frukost. Detta har hänt två gånger till under dagen. Turligt nog kunde Nina hämta Charlie och Ben, hon tog sen hit dem och vi var bara här ett tag innan Stephanie kom hem. Nu har de åkt iväg för att handla, de vill väl inte vara här ifall det skulle flyga omkring en massa basilusker. Förhoppningsvis är det inte magsjuka, utan bara något mindre. Men jag mår skit.

Igår kväll hade jag dock väldigt roligt på välgörenhetsspelningen! Träffade roliga människor och musiken var bra.


Mahoney & den improviserade gruppen "the malteasers" (de var från Malta).


Måndagsnöje

Nu ska jag ta min nya tröja och gå på välgörenhetsspelning på Gibney's. Fem euro för inträde och en drink, kan bli skoj.  


Red beetle cabriolet

Åh vad irriterande det är att se sin drömbil nästan varje dag.


RSS 2.0