Poopilicious

Åh vad härligt det är att torka bajsiga rumpor! Inte. Idag bajsade Charlie på sig. Jag höll på att städa upp i lekrummet, när Charlie kom in och såg väldigt skamsen ut. What did you do? frågade jag och insåg i samma stund vad han hade gjort. Jaja, tänkte jag, det brukar ju inte vara värre än att torka bort en liten bajsplutt och byta kalsonger på lillgrabben. Men inte idag inte! Den här gången var jag tvungen att plocka bort en gigantisk lös bajskorv (förstår inte hur det kan komma så mycket ur en så liten rumpa) och dessutom duscha av både honom och kalsongerna i badkaret. När Stephanie kom hem gjorde han samma sak igen, fast tydligen ännu värre (diarré). Stackars pojk...


Stress & irritation

Åh vad irriterande det är när man inte kan hitta nåt man behöver på morgonen precis innan man ska gå. När vi skulle gå imorse så kunde vi inte hitta varken Charlies skolväska eller hans skor. Han fick gå (åka i barnvagnen) till skolan i sandaler och en filt över fötterna, och matlådan fick vi ta löst. Jag förstår inte var hans skor och väska kan ha tagit vägen! Får fråga Stephanie ikväll...

(♥ 21 dagar kvar)

Första advent & inte långt kvar nu

Hoppsan, vad tiden går fort. Det är redan första advent. 32 dagar kvar till nyårsafton. 25 dagar kvar till julafton. 22 dagar kvar tills jag kommer hem! Om tre veckor får jag träffa min familj och mina vänner. Det känns helt sjukt underbart.

Helgen har varit kul, hade en spontankväll ute i fredags med Dylan (en av C:s kompisar). Det var tänkt att vi bara skulle ta en öl eller två istället för att bara sitta inne, men det slutade med att vi gick på klubb Tamango. Det var grymt kul! I lördags såg C och jag Paranormal Activity på bio. Jag vet inte om det var de höga förväntningarna som förstörde det för mig, men jag tycker inte att den var speciellt bra. Jag blev faktiskt bara lite rädd en enda gång och det var under de sista sekunderna av filmen. Jag är glad att jag inte behöver betala för att gå på bio här, hehe.


Brev till tomten

Ben knackade på min dörr, öppnade den försiktigt och sa med ett stort leende: We have written our letters to santa now! Hur gulligt är inte det?! De har till och med satt dit frimärken. Sötnosarna!
 



Önskelista

Kära tomten, i år önskar jag mig:




DVD - Håkan Hellström Live på Peace & Love 2009 (släpps 2 december, finns att boka här)
Laptopbricka (vilken som helst, bara den är svart)
Laptopdekor (den här)
Locktång (Babyliss Curling Wand 2285U eller liknande, bara den är metallic-röd)
Hårtork (vilken som helst, bara den är metallic-röd)
Pengar (behövs alltid - så mycket som möjligt, hehe)

(Jag tänkte att det här kanske är det lättaste sättet för er där hemma att ta reda på vad jag önskar mig.)

 


Surprisingly good

Alla anställda på Bens skola har strejk idag. Jag och Ben gick med Charlie till playschool och tillbaka hem, vilket var väldigt jobbigt för stackars lilla Ben som inte alls är van vid att promenera så långt. Hehe. Hur som helst, när det var dags att hämta Charlie så ringde Howard och sa att han gör det istället - och kom sen och hämtade Ben härifrån också. Så jag har haft lite Sanna-tid för mig själv. Snart tänker jag åka till Swords och göra lite julshopping och sen kommer C dit för att gå på bio. Nice tisdag!


Tävling med Vero Moda

Av någon anledning så deltar jag i den här tävlingen. RÖSTA PÅ MIN KLÄNNING?!



Klicka på bilden för att rösta och/eller kommentera!


Curlywurly

Stephanie köpte en Curlywurly åt mig, eftersom hon tyckte att det var katastrof att jag aldrig hade smakat en. Den var inte så märkvärdig. Helt okej, men absolut inte märkvärdig.


Fab weekend

Fredag: 21årsfest på golfklubben, skulle egentligen ha fortsatt till en nattklubb men orkade inte. Jag och C hoppade in i vad vi trodde var en taxi - det visade sig vara en helt vanlig persons bil. Awkward!
Lördag: Vi vaknde med fötterna på kuddarna utan att ha en aning om hur vi lyckats med det. C åkte och jobbade, jag mötte honom efter jobbet och vi åt pizza och pommes med ost och vitlökssås. Sen åkte vi hem till honom där vi kollade på teve och somnade tidigt.
Söndag: Enligt mig den bästa dagen. Vi gick till Malahide Castle. Det blåste och regnade, vilket visserligen inte var speciellt roligt. Men, det slutade med att vi spenderade ett bra tag på Malahide playground som är en stor och supercool lekplats. Haha. Vi hade hur kul som helst - vi klättrade, gick balansgång och åkte linbana. Bästa dejten ever!


Happy day!

Igår fick jag hela tre glada överraskningar. W kommer och hälsar på i februari! Sen hakade även E på! Och på det så ringde min lillasyster, som jag inte har pratat med över telefon sen jag kom hit! Allt det här fick mig på väldigt bra humör och det kommer nog att hålla i sig ett bra tag. Snart ska jag ta med Charlie till Swords för att kolla in och eventuellt köpa lite julklappar, och ikväll är det party!

Play-Do

Jag känner mig som ett barn.


The Irish hates us now

That's right, irländarna hatar oss svenskar nu. Igår kväll spelade Irland mot Frankrike (fotboll) och matchen dömdes av svenska domare. Frankrike gjorde mål och vann på grund av att en spelare styrde in bollen med handen, och de svenska domarna dömde mål trots detta. Den franska spelaren har nu efteråt erkänt att det var hands. Jag tittade på matchen hemma hos C, och det var inga glada miner mot mig som svensk kan jag säga. Haha. Förlåt?

No more

Jag har bestämt mig för att hoppa av psykologin. Först var det lov, sen har den varit inställd i två veckor (vet inte varför) och jag har inte saknat det ett dugg. Jag blev faktiskt glad när jag fick sms om att den var inställd. Tisdagarna kändes till och med lite jobbiga på grund av psykologin. Så nu får det vara nog, jag slutar. Tack och adjö. Adios 100 euro...

Snart kommer Bens kompis mamma (Nina) och hämtar mig och pojkarna. Hon brukar erbjuda sig att köra oss till skolan när det är pissväder, vilket är mycket uppskattat.

Nya kontakter kanske

Anledningen till att det inte har blivit något bloggande förrän nu är att jag inte har haft något att skriva om. Dessutom har jag handlat, fixat pojkarnas rum, plockat ur och i diskmaskinen, lagat mat och vikt tvätt. Hur som helst, på väg hem efter att ha hämtat Ben från skolan stötte jag ihop med Bens kompis au pair. Hon är från Marseille i Frankrike (där jag och E var i somras!) och verkar trevlig. Vi pratade hela vägen hem, hon bor hos en familj på samma gata som mig, och det slutade med att jag skrev ner mitt namn åt henne så att vi kan prata över facebook. Hon har bara vara här några veckor men känner redan mer folk än vad jag gör. Jag som hade tänkt erbjuda mig att ta med henne ut... Så hon föreslog att jag följer med henne och några tjejer från hennes engelskaklass ut någon gång. De är tydligen från alla möjliga olika länder, så det kan nog bli roligt! Jag har ju redan träffat en massa irländare, haha.

Pyssel & mörker

Ikväll har det varit strömavbrott igen! Allt släcktes ner när vi hade middagen i ugnen - gissa om ungarna blev irriterade... Men lyckligtvis tändes alla lampor efter inte allt för lång tid igen, så vi kunde äta vår fiskpaj som var väldigt god. Med båda barnen hemma idag har jag limmat ihop träbilar, målat dem och gjort en massa maträtter med playdo. Pysseldag! Nu ska jag varva ner med något avsnitt av How I met your mother och sen sova. Kanske börjar jag läsa den sista svenska pocketboken jag har här. Natti, natti.  


En skön måndag

Gissa om jag blev glad när jag fick mitt paket från mamma imorse! Alla piller är visserligen väldigt nödvändiga, men att hon hade skickat med en korsordstidning var det bästa! Jag har saknat korsord faktiskt, det är så skönt att slappna av med lite korsord ibland. Så nu har jag att göra!

Ben är hemma från skolan idag, han spydde inatt igen. Stackarn. Men han har fått spela spel på lego.com på min dator medan jag har duschat, bytt lakan och fixat lite på rummet. Det är så skönt när man är nyduschad och har nytvättade lakan! Härlig känsla på något sätt. Stephanie körde dessutom Charlie till playschool imorse, så jag fick sovmorgon. Snart kommer även Bens kompis mamma och hämtar mig och Ben för att plocka upp Charlie från playschool. Så jag slipper gå över huvud taget idag, vilket är himla skönt. Jag gillar när måndagar är såhär.


Kommunikationsproblem?

Imorse läste jag ut boken Omöjligt uppdrag, som är skriven av Jane Heller. Försökte läsa ut den igår kväll, men det var strömavbrott och att läsa i ljuset av en fladdrande låga är inte lätt. Hur som helst så vill jag rekommendera den här boken - till både män och kvinnor. Den handlar om kommunikationen mellan män och kvinnor, och kanske är det mest kvinnor som gillar den men jag tycker att män borde läsa den också. För kommunikation krävs minst två personer!
  


Och ja, idag har jag glasögon!


Deppig söndag

Varför känns söndagar alltid så deppiga? Trots att det var soligt och varmt när jag gick hem från C imorse, och jag var på bra humör, sitter jag ändå här och deppar nu. Jag saknar min familj och mina vänner så otroligt mycket, och trots att det bara är ungefär fem veckor kvar tills jag får träffa dem så känns det som en evighet! Jag trivs jättebra här, det gör jag verkligen, men jag är tom utan de där hemma. Hem är där de du älskar bor. Jag deppar över att jag inte kommer att träffa A på ungefär två år, över hur det kommer att bli med mig och C när jag åker tillbaka till Sverige... Jag funderar på om allt kommer att vara som vanligt när jag kommer tillbaka, vilka som kommer att finnas kvar och vilka som inte kommer att bry sig ett dugg om att jag är tillbaka.

Det är jobbigt när man har en massa deppiga tankar och inget annat att göra än att skriva om det på en blogg.

Barnkalas!

Det var himla roligt på kalaset! Barnen var förvånansvärt lugna och betedde sig väldigt bra, haha. Lugnt och skönt! Charlie tyckte om min present och sin tårta. Jag åt en väldans massa kex med ost och smakade även jelly med glass som var hur gott som helst. Nu är Stephanies kompis med dotter här och ska sova över. Jag ska vara kvar här och kanske ta ett glas vin eller två med dem, men senare ska jag hem till C där jag stannar över natten.
 


Tågtårta!


Trimmer-i trimmer-a

Igår köpte jag också en trimmer från No7. Den var billig, så jag tänkte att jag lika gärna kunde testa den. Så för första gången i mitt liv har jag inte noppat men trimmat mina ögonbryn! Det blev inte så stor skillnad egentligen, jag vill inte gå för långt med det här. Jag menar, jag har ju klarat mig med ofriserade ögonbryn hittills, haha. Men att en så liten förändring skulle kännas så himla bra hade jag inte väntat mig. Trimmern går dessutom att använda var som helst på kroppen!


Unlucky?

Jag hade helt glömt bort att det är fredagen den 13e idag! Min mormor fyller år (gratta henne på http://blogg.passagen.se/etiop/) också. Så grattis mormor, hoppas att du inte råkat ut för något olyckligt på denna otursdag!

Är det någon som har varit med om något riktigt otursamt just idag? Eller har ni några otursamma minnen från fredagen den 13e tidigare år? Jag minns att pappa krockade med bilen just den dagen för några år sen...

Jag har ansvaret för pojkarna ikväll, Stephanie är hos en granne. Charlie la sig innan hon gick och jag nattade just Ben. Och jag funderar faktiskt på att lägga mig själv nu också, lägga mig och läsa i alla fall. Det är så skönt att vakna upp en lördagsmorgon och inte vara helt slut för att man varit uppe för länge kvällen innan. Imorgon är det ju dessutom dags för barnkalas!



Billigt och bra

Tänkte bara visa mina senaste inköp i klädväg. En skjorta som sitter ihop med en kofta och en t-shirt att sova och mysa i. Billigt och bra på Dunnes stores.
 




Smärtsam shopping

Nu har jag lite ont i fötterna efter att ha gått i affärer med de här skorna och för tjocka strumpor i dem:



Men vill man vara fin får man lida pin! Snart ska jag och Charlie gå och hämta Ben, sen blir det lunch och efter det lek hela eftermiddagen. Eventuellt ska jag vara hemma med pojkarna ikväll, medan Stephanie går ut. Har inte tagit hand om dem en helgkväll än, så det är väl på tiden. C jobbar ändå, och pojkarna lägger sig ju tidigt så jag har inget emot vara hemma och relaxa lite, läsa Cosmopolitan som jag köpte idag (bara för den nya erfarenheten att läsa en tidning på engelska, haha), kolla på serier och somna i tid så att jag är pigg inför morgondagens barnkalas! Charlie fyller nämligen 4 år på söndag, så jag har köpt en present till honom idag. Det ska bli skoj att se vad han tycker om den!


Charlie says

Jag: You're so cute, Charlie!
Charlie: I know, you don't have to say that! Every single thing is cute...

Små barn säger de mest roliga sakerna.


Alla borde dricka öl varje dag?

Idag när jag lyssnade på radio så hörde jag en konstig reklam. Det var egentligen inte en reklam för något speciellt företag eller ställe, reklamen handlade nämligen om att alla i Dublin County borde gå och ta en öl efter jobbet varje dag. There's nothing better than having a few pints after work och we all need to get out more är några av fraserna som sades. För irländare dricker ju inte redan mer än många andra?!

Men skämt åsido (ber om ursäkt till alla irländare, igen) - varför görs det en reklam som uppmanar folk att dricka mer öl? Jag menar, de marknadsförde inte ens en speciell pub - vilket hade varit en helt annan sak. Istället "marknadsför" de alla pubar i Dublin samtidigt; So go to your local Dublin County pub after work, and have that pint you've been longing for all day...


Bild från dirtytrix.com/.


Charlie says

Charlie sitter i min säng och tittar på Tom & Jerry på min dator, medan jag röjer lite i mitt rum. Jag hittar mina glasögon som jag trodde att jag hade glömt hemma i Sverie, så jag tar på mig dem och ler mot Charlie.
Då utropar Charlie: You look like a cute girl in them!


What do you call an Irish family gathering?

an intervention...

Haha, förlåt mig alla irländare - men jag kunde inte stå emot skrattet efter att ha läst detta lilla skämt hos facebookgruppen "the Irish" (som jag är kvalificerad att vara med i, jo tack). JAG GILLAR IRLÄNDARE.

Jag gillar Irland. Visserligen har jag inte sett speciellt mycket av Irland - än - men jag tänker definitivt följa med Stephanie och pojkarna till Stephanies släkt i Cork någon gång. Galway och Belfast ska också vara lovely, har jag hört.

Förlåt för dålig uppdatering förresten. Och när jag väl uppdaterar så är det inget roligare än det här. Men, det är inte så mycket going on just nu och jag är alldeles för trött om dagarna för att vara observant och kreativ nog för att hitta något roligt att blogga om. Vinden vänder väl snart, hoppas jag...

November

There's nothing more confusing than the loss you've caused yourself
but the trees are still green in November


Godnatt (och en god dag)

Tänkte bara säga att den här dagen har varit enkel. Ja, enkel. Det har inte varit det minsta problem med pojkarna. När jag skriver problem menar jag förstås inget allvarligt, men vanligtvis brukar det vara tjafs om mat, kläder, leksaker och allt vad det heter. Men idag har ingen av pojkarna tjafsat om något alls. Helt otroligt skönt har det varit. Men av någon anledning är jag trött som bara den, så jag ska faktiskt lägga mig redan nu - klockan 20:20! Ska visserligen kolla på ett avsnitt av Ugly Betty, men ändå... Det är skönt att somna tidigt!


Kort update

Jag behövde inte sitta barnvakt i fredags kväll, så jag hamnade på Wrights med C istället. Det var en grymt rolig kväll! Igår sov jag i princip hela dagen, för att sen åka hem till C och kolla på teve hela kvällen. Mysig och bra helg med min irländska pojkvän, haha!


Modern familjedag

Den här torsdagen har varit helt igenom bra. Det har inte varit ett enda problem och jag har haft riktigt roligt med barnen! Dessutom har jag känt mig allmänt effektiv och duktig, vilket alltid är kul. Man måste ta vara på dagar som denna, och det har jag gjort genom att spendera min lediga kvällstid med Stephanie och pojkarna. Vi åt glass och tittade på Simpsons och en serie som heter Modern Family. Vet inte om den visas i Sverige, men den måste bara ses!

Imorgon tar jag nog med mig Charlie till Swords för att shoppa lite, det är vanligtvis vad fredagarna går ut på. På kvällen kanske jag ska sitta barnvakt åt pojkarna, om inte Howard tar dem. Stephanie ska nämligen ut med sina kompisar, och det ingick ju i vår deal att jag skulle ta hand om barnen varje dag och en kväll i veckan. Hittills har jag inte behövt ta hand om dem en enda helgkväll, så jag klagar absolut inte. Vi kommer nog ha en mysig kväll ifall det blir så att Howard inte kan ha dem hos sig!

Nu ska jag sova, måste ju vara utvilad för att orka med en heldag och eventuell kväll med kidsen - godnatt!

Onsdagsbio

Jag är just hemkommen från bion, såg Saw 6 med C. Det är något med Saw-filmerna som får mig att älska dem, vet inte varför egentligen - de är ju så sjuka. Men det är kanske det som är grejen, de är så optimalt psykopatiska att de blir bra. Filmer som har fem uppföljare brukar annars vara rejält dåliga, men inte Saw-filmerna inte. Se dem, alla sex! Nu hoppas jag på en sjunde. Godnatt.


Blickar framåt

Här sitter jag och fryser, det är så galet kallt i huset. Snart ska jag gå och hämta båda pojkarna, Ben slutar tidigt idag så jag plockar upp honom påväg hem från Charlies playschool. Innan dess ska jag äta lite rester av spagetti och köttfärssås - kan verkligen inte tröttna på den maträtten, det blir tredje dagen i rad jag äter det nu.

Igår funderade jag lite mer på det här med utbildning. Efter en massa surfande på sidor hit och dit och med lite hjälp från en vän så hittade jag en utbildning som känns helrätt. På Stockholms universitet. Att det är i Stockholms känns dock lite sådär, eftersom jag inte är ett stort fan av våra kära huvudstad. Men samtidigt så vill jag inte flytta för långt bort igen. Jag har i alla fall fram till april på mig att bestämma mig, fast jag har registrerat mig i kö för studentbostäder i Stockholm redan nu för säkerhetsskull.

Jag känner att jag har motivationen nu! Jag längtar faktiskt efter att plugga, vilket känns helt sjukt för att vara jag. Jag önskar nästan att jag hade anmält mig till någon distanskurs nu medan jag är på Irland, det hade varit kul att åstadkomma något sådant medan jag är här. Men det är det för sent för nu, så jag fortsätter med psykologin som för övrigt var inställd igår kväll. Äsch, jag får i alla fall en väldans bra erfarenhet av barn här och det är jag glad för.

So long!

Saknad filur

Jag gillar inte tidsskillnaden mellan Irland och Japan. Du är saknad, vännen.


Din lilla filur är lite ledsen ikväll.


Smärta

Av någon (dum) anledning blir min mensvärk värre och värre för varje månad som går. Förut hade jag knappt ont alls, nu gör det ont både i magen och i ryggslutet. Inte lite heller! Det känns som att jag ska ramla ihop när som helst. Det var förbannat jobbigt att gå fram och tillbaka till skolorna idag, flera gånger krampade jag och trodde att jag skulle ramla ihop.

Ville bara säga att det känns skit idag, en typisk måndag. Spyor och mensvärk... Så det blir till att lägga mig tidigt nu, jag ska läsa för att försöka tänka på annat än den här smärtan. Förbannade idiotiska smärta, ibland hatar jag att vara kvinna.


Måndagsbekymmer

Vilken härlig måndag! Dagen började med att Charlie spydde i min hand, det sprutade på min tröja, på mina byxor, på hans kläder och på golvet. Heja! Jag blev så äcklad att jag var tvungen att springa till toaletten och spy lite jag med. Senare idag skulle han såklart bajsa två gånger. Har jag sagt att han inte kan torka sig själv? Att torka spya och bajsiga rumpor är inte det bästa med att vara au pair...

Dessutom börjar jag nästan undra om man kan dö av mensvärk. Jag har så ont att jag knappt kan stå upp. Trots det måste jag nu hjälpa Ben med läxorna, tjing!

Förresten, grattis på födelsedagen pappa! Hoppas att din dag är bättre än min.


Helgen som varit

Det har inte blivit mycket bloggande i helgen, men blogg.se har krånglat så himla mycket så jag gav helt enkelt upp. Nu verkar det dock fungera som det ska igen! I lördags var det ju Halloween, och det firades med att sitta nere vid vattnet med C - väldigt romantiskt, haha. Sen åkte vi vidare till en brasa här i Seabury där det var massa människor, det blev en helt okej kväll.
Kvällen innan var jag barnvakt åt tre barn, jag skulle i princip bara vara där medan de sov. Men självklart så vaknade en av dem och grät. Hon kände först inte ens igen mig, så jag kan tänka mig hur rädd hon var. Men efter att jag förklarat så gick det fint, jag var tvungen att ligga i sängen med henne tills honom somnade. Sen somnade jag själv framför teven. Det fick jag 50 euro för, haha. Klagar inte...
 


Jag älskar alla Halloween-dekorationer. Den här ludna saken sitter på trappen här i huset.

 


Torsdagens cafébesök med Ben

"Caramel hot chocolate, please"
Johnny Cash's ring of fire ur högtalarna
"Cream on the top?"
Regnblött hår luktar höst
Grädde på överläppen,
slickas bort med ett leende

Kallt ute men varmt i hjärtat,
och inne på Starbucks café


RSS 2.0