Veckan, & helgens planer

Igår åkte Stephanie till Spanien, hon ska vara där tills på söndag. Pojkarna sover därför hos Howard sen i tisdags, så jag har sovmorgon varje dag och behöver bara hämta kidsen efter skolan - gött! Imorgon har de dessutom simskola efter skolan, så jag behöver knappt göra någonting. Att ha huset för sig själv är också helt okej.

Imorgon får jag besök av Pernilla som har varit nere i Cork sen i måndags. Hon kommer upp hit för lite irländskt festande. Helgen kommer alltså att bli grymt rolig och förmodligen helt galen - tur att jag är ledig även på måndag! Japp, Stephanie har tagit ledigt då efter Spanien-resan, good for me!

Jobbig yoga

För att fylla på listan med jobbiga saker från igår; smärtan i hela kroppen, och speciellt i benen, efter yogan igår var outhärdlig. Jag har träningsvärk i hela kroppen idag! Det kändes inte så jobbigt under själva övningarna dock, snarare lite fjantigt. Att "läraren", en kvinna i 50årsåldern, hade på sig en metallic-rosa kroppsstrumpa gjorde det dessutom svårt att inte skratta - särskilt när hon under den första övningen visade hur man skulle andas och tryckte ut magen ordentligt och sen putade ut med tuttarna.

Hur som helst - jag ska ge yogan en chans, trots att vissa saker kändes jättefjantiga. Vem vet - efter några gånger kanske det känns jättebra!

PS. Jag har fortfarande mensont, fjärde dagen i rad nu!!!

Charlie says

Jag: What's your friends name?
Charlie: Jack! 
Jag: Is he in your class? 
Charlie: Yes! 
Jag: So there's two Jack in your class? (Charlie har berättat om en annan Jack)
Charlie: Yes but he's not one of them!
Jag: Eh?

Mensmonster!

Åh vad jag vill klaga! Och jag tänker att det är bättre att jag skriver av mig om allt jobbigt här istället för att vara en jobbig bitch när jag träffar min underbara stackars pojkvän senare. Så här kommer en top 5-lista på dagens jobbiga:

  1. Jag har ont i benen efter att ha stressgått/sprungit för att hämta barnen.
  2. Jag har ont i rumpan efter att ha cyklat på en alldeles för liten cykel med en lös sadel som åkte fram och tillbaka hela tiden.
  3. Jag har FORTFARANDE mensont! Vanligtvis brukar smärtan bara hålla i sig i en eller max en och en halv dag, oftast innan mensen ens har börjat - nu är jag inne på tredje dagen av smärta och mår dessutom illa.
  4. Ben skrek "Nobody would want you, you're mean!" till mig idag när jag sa åt honom att lugna ner sig vid matbordet. Jag började gråta. Eh? Mina PMS-symptom verkar bli värre för varje månad...
  5. Jag har dåligt samvete för hur bitchig jag har varit mot John de senaste dagarna - att det är på grund av PMS spelar egentligen ingen roll.
    Förlåt älskling!


Tisdag helt enkelt

Efter en kylig promenad, en varm dusch och Heroes-tittande känner jag mig nu redo för resten av dagen. Om ett tag ska jag hämta pojkarna från skolan för att sen gå med dem hem till deras pappa Howard. Där blir det mat, läxläsning och lek tills Howard kommer hem, då ska jag tillbaka hit för att byta om och hämta en väska inför yogan som börjar ikväll och sen förmodligen övernattning hos John. Återkommer med utvärdering av yogakursen och veckans planer.

Bubbly!

Har just pratat med W på Skype, helt underbart. Men åh vad det får mig att sakna ännu mer! Det är bara drygt fyra veckor sen jag kom tillbaka hit och jag saknar redan mer än jag gjorde innan. Det beror nog på att det som sagt känns mer som hemma här nu, jag är helt inne i rutinerna och att ta hand om barnen känns nu mer naturligt än någonsin. Det är tur att jag har John, mitt ljus i vardagen - utan honom skulle det vara ganska grått.


♥♥♥


Måndag!

Varför har jag blivit så dålig på att blogga?! När jag först kom till Irland bloggade jag varje dag, med bilder och videoklipp och allt möjligt. Nu orkar jag liksom inte. Det beror väl på att jag är så van vid att vara här nu att vardagen inte känns riktigt lika spännande längre...

Men jag ska försöka ta mig i kragen och bli duktig igen! Jag kan börja med att berätta att jag ska börja med yoga imorgon kväll. John ska göra det med mig, en gång i veckan i tio veckor. Det ska bli väldigt intressant att se om det är så bra som folk verkar tycka. Det ska i alla fall bli skönt att göra något rutinerligt igen - det kan ju knappast bli värre än psykologikursen jag gick på (på samma skola som yogan) förra året...

Medan barnen kollar på teve...

...roar jag mig med det här.


Några härliga citat & situationer à la Charlie

Charlie pekar på någon på andra sidan gatan
Jag: Don't point at people, it's not nice.
Charlie pekar igen, fast med knytnäven...

Charlie: That car gives you money! *pekar på en städföretagsvan*
Jag: What? No it doesn't, you have to work for money. Do you know who gives me money for my work?
Charlie: John!

Charlie: Sanna, you look like ms Dunne.
Jag: Who's that?
Charlie: Sarah's teacher.
Jag: Ok, is she pretty?
Charlie: Not like you! She doesn't have a ring in her lip.
Jag: Oh, so you think I'm pretty?
Charlie: I can't say!!! *springer iväg*

Charlie berättar om när han och hans pappa var på stranden
Charlie: There was so many jellyfishes on the beach, it must have been jellyfish-day!


Ben says

När Ben gjorde sin matteläxa, och räknade ut ett tal ganska snabbt
Ben: I bet you couldn't do that as fast as I just did!
Sanna: No, I sure couldn't...
Ben: It's all inside the fish, Sanna, it's all inside the fish.
Ett resultat av att Stephanie säger att fisk gör en smart varje gång vi äter fisk...

När jag och Ben gick igenom hans läxa från igår som var att hitta synonymer till olika ord, vi sökte på Internet och fick svaren därifrån - hans lärare hade dock sagt att ett av orden vi skrivit inte riktigt stämde
Jag: Well, that's what it said on that site.
Ben: Don't trust computers Sanna, they're evil!


Kort uppdatering, igen...

På senaste tiden har det bara varit korta uppdateringar och citat här på bloggen, och här kommer tyvärr en till kort uppdatering av helgen som varit - några dagar för sent. Helgen bestod av barnpassning, shoppande och utgång - salsadansande till och med! Kort sagt en helbra helg! Jag ska försöka blogga lite mer i fortsättningen. Nu är det dock läxläsning med Ben som gäller...  


John & jag åkte gratis cykeltaxi genom Dublin city, awesome!


Fullt ös, medvetslös! Det var inte lätt att skaka liv i Klaudia efter all tequila.


Ben says

Under en konversation vid matbordet om legoinstruktioner
Jag: Hmm, I don't really understand what you mean.
Ben: Well, you would understand if you could go inside my head...

Senare
Ben: I'm gonna tell a joke! If Lady Gaga was on a bus that cost 2 cent to go on, and she only had 1 cent - then you would have to poke her face! HAHAHAHAHA!! Get it? Pok-er-face...

Charlie says

Vid frukosten, när jag hällde honung i Charlies youghurt
Charlie sjunger: Honey, honey, honey, must be funny, in a rich mans world!

Charlie says

Medan jag byter kläder på Charlie
Jag: We have to hurry up now so we can collect Ben in time.
Charlie: Everything is funny about you, Sanna!
Jag: Haha, what do you mean?
Charlie: Sanna!! It means that you're really funny!


Legofever

Lego, lego, lego. Det är allt pojkarna tänker på. Visst gillar jag också att bygga lego, men varje dag börjar bli lite drygt. Här är i alla fall min senaste kreation. Go Ireland!   


Leva loppan!


Idag har jag gjort en loppa! Det var inte igår. Pojkarna tycker inte att den är speciellt cool dock... Nu sitter jag hos John, ska spendera natten här och Howard lämnar pojkarna i skolan imorgon så jag får sovmorgon - gött! Charlie slutar inte förrän 13:25 nu för tiden, så det blir en lååång sovmorgon dessutom.


Framtidsplaner

Jag tänkte att jag skulle berätta lite om vad som försiggår i mitt liv, jag har varit dålig på att berätta om annat än barnen, vädret och vad jag gör på helgerna.

Det som är nytt är att:
♦ jag ska söka till lärarprogrammet på universitetet igen, den här gången på distans (att jag inte kom in förra terminen berodde på att min skola inte hade lagt in mitt slutbetyg i systemet)
♦ jag funderar på att dela lägenhet med John i Dublin från och med januari eller februari (om jag kommer in på universitetet det vill säga, annars vet jag inte alls hur framtiden ser ut - men det får jag klura på då i så fall) 

Från och med imorgon kan man börja ansöka till vårterminen, så idag går jag igenom mina alternativ och det står mellan Mittuniversitetet i Falun och Högskolan Dalarna i Härnösand. Egentligen spelar det inte så stor roll var själva universitetet ligger, men jag vill inte behöva resa superlångt varje gång det är obligatoriska träffar - så det lutar åt Falun som förstahandsval.

That's all for now, nu ska jag börja kolla på andra säsongen av Heroes - har ju börjat om från början med Heroes-tittandet, det är så galet bra.


Benvärk

Idag har jag promenerat i totalt en timme och 40 minuter. Dels för att hämta ut paketet med körkortsboken som mamma hade skickat, och sen för att hämta Charlie och Ben - och då räknar jag inte med när pojkarna gick med oss, de går inte speciellt fort. Det känns i benen kan jag säga! Men John gick med mig hela vägen så det var inte ensamt och tråkigt alla fall.


Vad tycks om mitt nya nattlinne?


Helgen i kort

Återigen har jag varit hos John vilket resulterar i att jag inte bloggar. Under helgen har vi tittat på film, ätit god mat, druckit vin, somnat på soffan, promenerat, varit uppe en hel natt och spelat tevespel. Det har varit en väldigt lugn och mysig helg.
Nu ska jag titta på Heroes, sen hör förhoppningsvis John av sig så vi kan ta en långpromenad för att hämta ut ett paket till mig (jag har ingen aning om var det är så John måste visa vägen).


Byggde en Sverige-flagga med pojkarnas lego.


Charlie says x2

När vi promenerade för att hämta Ben från skolan
Jag: So do you like John?
Charlie: Yes, but only when he plays games.
Jag: What?! Do you not like him when he talks to you?
Charlie: Hmm, yeah but only if he carries me.

Efter lunch när Charlie skulle få en godisbit
Charlie: I think I know why dad got fat! 'Cause maybe he loved treats when he was four and eight.


Update i bilder

Nu har jag varit jättedålig på att blogga, men jag har varit så mycket hos John så det har helt enkelt inte blivit av. Här kommer i alla fall två bilder som beskriver de senaste dagarna lite kort. Intressantare än så var det inte.


Efter regn kom regnbåge.


John & Charlie på Starbucks - Charlie gillade Johns spel på mobilen.


Det bara öser ner!


Nina var snäll och hämtade Ben med bil, så jag slapp gå i regnet.


Go on

Efter att ha lämnat pojkarna imorse hann jag med en 40 minuter lång rask promenad, det kändes himla bra efteråt. Jag gillar visserligen inte alls att gå, men när jag ändå måste gå hela vägen hem från Charlies skola så kan jag ju lika gärna ta en extra runda längs med vattnet. Och med bra musik i lurarna så känns vägen inte riktigt lika lång. Jag ska ju försöka gå den rundan varje dag, och hittills har det gått ganska bra - bättre än jag förväntat mig i alla fall. Det blev dock inga promenader under helgen, men i fortsättningen ska jag försöka hinna med åtminstone en promenad varje helg. Förhoppningsvis orkar John gå med mig ♥


Läxläsning from hell

Idag när Ben gjorde sina läxor så skrev han några rader fel, så jag suddade ut dem. Då blev det ett himla liv. Han skrek och skrek. Till slut var jag tvungen att låta honom sitta på trappan ett tag (Stephanie brukar göra så när pojkarna inte beter sig) så att han kunde lugna ner sig. Jag har aldrig sett Ben så upprörd förut. Men efter ett tag kunde vi göra klart det som behövde göras och jag fick en förlåt-kram.
Det är ungefär det enda som har hänt idag. Eftersom det spöregnat precis hela dagen, och Ben dessutom inte blev klar med läxorna förrän strax innan Stephanie kom hem så har vi knappt gjort nånting. Men det har bara varit skönt, för jag är extremt trött. Det ska bli skönt att sova snart... 


Bens geografibok.


Regnsidan

Åh vad trött jag är. Har spenderat hela helgen med John med pub-besök med Klaudia, lite shopping, biobesök och kinabuffé. Stannade kvar hos John inatt också och tog en taxi hem tidigt imorse (bussarna går inte som jag vill), och av nån anledning ville taxichauffören inte att jag skulle stänga fönstret fast jag frös som en tok. Svinkallt var det! Nu spöregnar det också. Som tur var körde Stephanie oss till skolan imorse och sen fick jag skjuts tillbaka av Nina (tvillingarnas mamma). Hon lovade även att hämta Charlie sen så jag slipper gå i regnet. Jag har visserligen en regnjacka för första gången på flera år, men luvan åker av hela tiden och mitt paraply vänder sig ut och in för att det blåser så mycket - så jag föredrar att inte behöva gå.


Såhär snygg är man när det regnar (vilket det gör väldigt ofta här).


Motionsfredag

Alldeles strax ska jag och pojkarna gå iväg till Howards hus där han ska möta dem för att sen åka till stranden med dem. Egentligen förstår jag inte varför jag måste ta med dem dit istället för att han hämtar dem här med bilen, men jag tänker inte klaga för det är en anledning att få lite mer motion! Jag kommer promenera med kidsen dit och cykla hem (lånar Stephanies cykel), så att det går lite snabbare eftersom jag ska iväg sen. Det blir första gången jag cyklar på Irland! Efter det ska jag duscha och sen bege mig hem till John. Och ikväll blir det kanske Gibneys, det var ett tag sen nu!

Charlie says

Charlie: Do you know what I'm gonna say to my teacher?
Jag: No, what are you gonna say to her?
Charlie: I love you!
Jag: Really?
Charlie: Yeah, 'cause she's so nice!

Just keep going

Imorse efter att jag lämnat kidsen så tog jag en extra tur längs med vattnet på vägen hem. Jag ska försöka göra det varje dag, så att jag får min dagliga motion. När jag sen hämtade Charlie gick jag så snabbt jag kunde för att få upp lite flås, det är galet hur dålig kondition jag har. Men det ska det bli ändring på! Kanske hinner jag med en promenad/joggingtur ikväll innan jag åker till John också.


Svansamling imorse.


Flippiga kids

Åh vad frustrerad jag var imorse när barnen skulle äta frukost. De kunde inte sluta skratta! Jag har aldrig förut behövt vara så sträng med dem. Det slutade med att Stephanie kom ner och blev riktigt arg, men Ben slutade ändå inte och fick ställa sig i farstun. Men till och med då kunde Ben och Charlie inte låta varandra vara. De tittade på varandra och asgarvade istället för att äta sin frukost. Visst, jag föredrar att de skrattar istället för att bråka med varandra. Men när det tar en halvtimme att äta en macka är det inte lika roligt längre, särskilt inte på morgonen när man har en tid att passa. Gah...

Rackarns bananer

Usch vad svårt det ska vara att låta bli att småäta. En frukt känns liksom inte mättande. Jag hoppas verkligen att jag vänjer mig, annars kommer det här med att gå ner i vikt bli väääldigt jobbigt...


Solsidan

Här sitter jag och lapar sol! Fast jag tycker inte att det är speciellt skönt (de som känner mig vet att jag inte klarar av värme), men jag gör det för kidsen. De är här ute på framsidan och åker kickbike och tittar nyfiket på vad byggarbetarna hos grannarna gör. Ställer frågor gör de också, det är nästan så att jag måste säga åt dem att låta byggarbetarna vara. Grannarna på båda sidor håller nämligen på att renovera olika saker just nu, en av dem ända sen innan sommaren. Så det är ganska högljutt här, nu dubbelt så mycket.  


Stor & liten på samma gång

Jag hade precis börjat skriva ett inlägg om hur lilla Charlie börjar bli stor - om hur han snart är fem år, inte åker i vagnen när vi ska nånstans längre och faktiskt orkar gå hela vägen till och från skolan med ryggsäcken på utan att klaga. Men just när jag höll på att skriva om hur skönt det är att han börjar bli stor så ropar han från toaletten att han är färdig och behöver hjälp med att torka rumpan. Och som om det inte vore nog med det så hade han minsann gjort lite i byxan också...


Han är i alla fall otroligt söt i sin skoluniform.


Jag SKA komma i form!

Howard hämtade pojkarna ganska tidigt idag, så min arbetsdag blev inte allt för lång ändå. Och nu efter en halvtimmes rask promenad/joggingtur känner jag mig ganska pepp. Jag har nämligen bestämt mig för att komma i form och gå ner i vikt!
Min plan är att äta mindre portioner och att röra på mig varje dag. Ingen komplicerad diet och ingen superhårdträning, jag vill liksom bara orka gå längre än tio minuter utan att tappa andan (och kunna se mig själv i spegeln utan att må illa). För att sluta äta så extremt mycket som jag gör så har jag köpt Allévo Fiber Plus, ett kosttillskott som sväller ca 200 gånger sin egen volym när man sväljer kapslarna. Det gör att utrymmet i magsäcken minskar, vilket i sin tur gör att man känner sig mätt snabbare. Så det är inga hokuspokuspiller som ska ersätta mat, de ska bara hjälpa mig att äta mindre portioner. Jag började med dem igår, och än så länge känner jag ingen större skillnad - men jag är i alla fall motiverad att ge allt för det här nu!


Charlies nagelstudio


Charlie bättrar på glansen på sina naglar. Han har varit helt tokig i den där nagelgrejen ända sen jag köpte den för några månader sen. På bussen hem efter att jag köpt den satt han och visade upp sina glansiga naglar för alla tanter på bussen. Han var så stolt. Idag har han på sig sin fina Clone Wars t-shirt som jag köpte åt honom på en marknad i Varberg.


RSS 2.0