"Spying is easy, babysitting is hard"

Goddag bloggen! Nu är Bens kompis Matthew här och leker, och om en timme ska vi åka till Swords för att gå på bio igen. Vi ska se The Spy Next Door, jag tycker den verkar rolig. Som sagt finns det inte så mycket annat att göra nu när det är dåligt väder... Igår kväll hade jag svårt att somna för att det blåste och regnade så otroligt mycket, lamporna blinkade och det kändes som att fönstrena skulle gå sönder av all vind!


Pissväder

Tidigare imorse ringlade det ner ordentligt stora snöflingor över Malahide, nu är det mest snöblandat regn. Vädret är konstigt här - ena dagen är det soligt och varmt, andra dagen är det blåsigt och regnar/snöar. Hur som helst, snart kommer Bens kompis Cullan hit och jag ska ta med dem och Charlie till Swords för att se Nanny McPhee & the Big Bang på bio. Det finns inte så mycket annat att göra när det är pissväder.

Förresten, P:s gig på Gibneys igår var jättebra. Det var kul att hänga med Klaudia också, hon vekar väldigt schysst.


Kvällens outfit

Nu ska jag strax ta mig ner till byn för att möta upp Klaudia för en öl eller två, innan P ska spela på Gibneys!


Ben says

Efter att pojkarna har brottats på min säng ett bra tag...

Jag: Here Charlie, have some water (ger honom en spriteflaska med vatten i).
Ben: I thought that was sprite?
Jag: It's not.
Ben: Oh damn you, reality!


Väderrapport

Regnet öser fortfarande ner över Malahide. Inte ett endaste litet uppehåll har det varit, helt otroligt vad det regnar. Pissväder! Aja, vi har nyss ätit lunch - min favoriträtt spaghetti med köttfärssås, det satt fint i kistan! Nu vill grabbarna kolla på ett avsnitt av Spongebob Squarepants, men efter det ska vi pyssla. Me like. Regn kan vara ganska mysigt ändå.

Måndagsmorgonmys

Godmorgon bloggen. Jag är astrött och orkar inte göra mycket mer än att titta på teve med barnen just nu. Har stekt bacon och ägg åt dem till frukost dock. Själv nöjde jag mig med flingor och mjölk. Den irländska mjölken smakar skit när man dricker den, men tillsammans med flingor smakar den i alla fall okej. Jag vet inte alls vad vi ska hitta på idag, kidsen har ju lov så jag måste underhålla den heeela långa dagen. Just nu ösregnar det så vi kan inte gå ut, förhoppningsvis blir vädret bättre under dagen - att sitta inne hela dagen blir ganska segt. Tiden går fortare om vi går ut till lekparken eller något. Om vi inte kan gå ut så måste jag försöka få dem att göra något mer kreativt här inne än att titta på teve, men såhär på morgonkvisten får det duga... Det är ju faktiskt ganska mysigt när vi alla tre sitter i pyjamas och tittar på Spongebob Squarepants och Fairly Odd Parents.


For Gaby! ♥

This post is for you Gaby, my bella! We will miss you so much,
but we will see you again soon! ♥


Sorglig söndag

Nu har hela dagen gått och jag har knappt rört mig ur sängen. Men det är ju söndag så jag antar att det är okej. Gaby var här för en stund sen och ställde in sina väskor på mitt rum, de får stå här tills hon kommer tillbaka från stan senare ikväll då vi ska hem till Carmen och säga hejdå. Sorgligt värre...

Sommartidssöndag

Godmorgon bloggen! Vad skönt det är att vakna helt av sig själv och inte av att två små pojkar ropar och har sig utanför sovrumsdörren. Jag känner mig för en gångs skull ganska utvilad efter en natts ganska bra sömn. Ska strax göra lite frukost och sen titta på det allra sista avsnittet av L Word (kommer sakna den serien!). Och så har det ju blivit sommartid också, den här söndagen blir alltså en timme kortare. Men vad gör det, jag vill ändå lägga mig tidigt ikväll för imorgon börjar en jobbig arbetsvecka - barnen har påsklov, vilket betyder att jag inte ens får mina tre timmar på morgonen för mig själv. Men jag ska bara kämpa mig igenom den veckan, för sen har jag påsklov i en vecka och på söndag kommer dessutom mamma, syrran och M hit!

Helgen har varit både bra och dålig. I fredags gick jag och P på bio och såg Perrier's Bounty, en irländsk film som var helt okej men jag förstod inte riktigt alla Dublin-skämt (medan alla andra i salongen skrattade tills de inte kunde andas satt jag som ett frågeteckan och tuggade på mina popcorn). Efter det åkte jag in till Dublin och mötte Gaby, Carmen och några andra för lite partajande. Lördagskvällen bestod av tedrickande, lite tårar med Gaby som just fått veta att hennes värdfamilj inte vill ha kvar henne som deras au pair, msn-konversationer och chips. Idag ska jag träffa Gaby hemma hos Carmen för lite fika och säga hejdå, hon åker hem till Frankrike imorgon. Dock kommer hon tillbaka om två veckor för att hälsa på, så då ska vi umgås ordentligt! Jag kommer sakna henne, vi fick så himla bra kontakt på den korta tiden vi känt varandra...


Gaby & Matheus på Fitzsimons i fredags.


Hallå eller!

Nu är det äntligen färdigjobbat för den här veckan! Dagen blev lite annorlunda mot vad jag hade trott, Ben åkte med en kompis hem från skolan så jag behövde inte hämta honom. Istället tog jag med mig Charlie till Swords för att shoppa lite nödvändigheter och en del annat. Det blev lite pysselgrejer såsom klistermärken och en skrivbok, duschkräm och schampoo och till sist även en klänning - och så mutade jag Charlie med lite glass, så att han skulle orka gå med mig i alla klädaffärer. Klänningen har jag tänkt att jag ska ha på ett bröllop i april som P har bjudit med mig på. Jag är dock inte helt säker på om jag ska ha den, måste kolla med P först om han tror att den passar - så jag sparar kvittot för säkerhets skull. Jag har ju inte varit på bröllop sen jag var typ tre år, så vad vet jag om hur man ska se ut? P sa i alla fall att det nog ska vara färgglatt, och som ni ser har jag ju definitivt lyckats med det.



Inomhusfredag

Godmorgon bloggen! Idag är Charlie, som alla andra fredagar, hemma hela dagen. Men just den här fredagen slutar Ben tidigt, så jag ska hämta honom redan klockan 11:50. Jag har ingen aning om vad vi ska hitta på idag - vädret är väldigt opålitligt, så det känns inte som att vi kommer vara utomhus. Men något skoj ska vi nog kunna hitta på! Kanske lite pyssel, det är kul för både pojkarnna och mig.


Jag krympte barnet?


Trött torsdag

Idag har vi varit i lekparken i nästan två timmar. Det var jag, Carmen och "våra" fem barn - sen kom även Matthew och hans pappa Bill. Det var mysigt, men det slet på stackars trötta mig. Ikväll ska jag definitivt inte sitta uppe sent! Nu är klockan 20:20, jag ska kolla på det senaste avsnittet av Desperate Housewives som är ungefär 40 minuter långt och sen ska jag sova. Förhoppningsvis kommer jag somna som en stock. Godnatt!



Blöt hund luktar äckligt

Igår kväll passade jag ju pojkarna, fast hemma hos deras pappa Howard. Vi spelade Super Mario på Wii, spelade biljard på deras halvstora biljardbord och åt thai-hämtmat - det var riktigt mysigt. Och trots att det bara handlade om en och en halv timme, så fick jag 20 euro för "besväret". Jag tog mina 20 euro och gick till Gibney's där jag mötte Carmen, Gaby och några andra - vilket också var mysigt. Vi gick hem lite för 12 och jag satte mig framför datorn, mest för att kolla facebook lite snabbt. Men woops så var klockan 02:30 och jag insåg att det skulle bli väldigt jobbigt att komma ur sängen idag. Men fel hade jag! Imorse flög jag upp som vanligt och gick med barnen till deras skolor - vad jag inte hade räknat med var dock det pissiga vädret. Regnet öser ner och jag är alldeles genomblöt. Som tur var pratade jag med Victoria, en av Charlies klasskompisars mamma, och hon ska hämta upp mig på vägen till Charlies playschool när det är dags för hämtning. Snällt! Nu ska jag äta lite flingor och sen ta en välbehövd dusch - gött!


Wednesday joy

Nu har jag varit ledig sen 14:30, ska snart iväg till Swords och äta världens godaste hamburgare med P. Sen ska jag till Howard och passa ungarna ett tag och efter det kanske jag går till Gibney's. Bra onsdag det här! Jag funderar fortfarande på det här med förändring dock, kan verkligen inte komma på vad jag ska göra. Men något ska jag bannemig göra! Ha en bra kväll alla mina tusentals läsare...

Men in black.. hats?

Charlie + jag = asballa.


Bättre självförtroende, tack!

Jag känner att jag behöver göra något åt mitt självförtroende. Jag behöver en förändring. Visserligen var flytten till Irland en väldigt stor förändring, och även efter att jag kom hit har jag ändrat en del saker. Jag har till exempel börjat ha på mig byxor, istället för leggnings och klänning som jag alltid hade förut för att dölja mina tjocka lår. Att använda byxor är ett steg i rätt riktning, men jag behöver göra något mer för att nå mitt mål. Jag vet bara inte vad. Någon som har tips?


Tips till dig som vill vara au pair

Jag har fått några kommentarer från tjejer som har frågor om att vara au pair på Irland, vilket jag tycker är jätteroligt - mer sånt! Jag har svarat på deras kommentarer och tipsat om det jag kan komma på. Dock vet jag att jag har kommit bort från ämnet i min blogg ganska mycket, istället för att skriva om själva upplevelsen som au pair på Irland så har jag skrivit om helt andra saker. Jag ska försöka bättra mig! Och det första jag tänker göra för att komma tillbaka till ämnet är att göra en lista på saker att tänka på när man ska vara au pair (oavsett vilket land man åker till).


♣ Ta reda på så mycket du kan INNAN du åker, så att inga otrevliga överraskningar dyker upp när du väl kommit fram.

♣ Se till att du får tillräckligt mycket betalt för det arbete du utför, det är väldigt viktigt att du vet redan innan du åker hur mycket hushållsarbete du förväntas göra till exempel.

♣ Våga fråga om allt du undrar över, och berätta om något känns jobbigt - ingen fråga eller känsla du har är för löjlig! En bra värdfamilj ska vilja besvara dina frågor och hjälpa dig så mycket som möjligt.

♣ Våga stå för vad du tycker och säga emot om du tycker att du behandlas dåligt!


Lalehs ord


Death of the twofaced

Charlie: Sanna, we have to kill this guy (håller upp en legogubbe som har två ansikten)
Jag: Why do we have to kill him?
Charlie: 'Cause he's got two faces ofcourse!


Bilden har ingenting med inlägget att göra, men det är den enda bild jag har på en legogubbe.
Den är en av många ur min mormors tomtesamling.


Hippy Monday

Nu har jag varit dålig på att blogga, men det beror på att jag har varit så otroligt trött och sliten. I lördags kväll var jag ju barnvakt åt Matthew och tvillingarna, deras mamma Nina kom hem halv ett på natten och då tog jag en taxi in till Dublin för att gå på klubb med Gaby. Vi hängde på Fitzsimon's (vilket är en jättebra klubb/pub) till tre och åkte sen ut till en liten pub där vi träffade P och hans kompis. Vi var där till fem-sex på morgonen och tog sen in på hotell av någon konstig anledning, haha. Där stannade jag till typ klockan 14 igår eftermiddag och tog sen bussen hem till Malahide. Jag tog en välbehövd dusch och spenderade resten av dagen och kvällen i sängen tittandes på L Word. Men nu är det måndag och ny vecka! Tjoho... Dagen började i alla fall bra, Nina körde pojkarna till skolorna så jag slapp gå i ösregnet. Det betyder lite extra ensamtid för mig såhär på morgonen. Så nu ska jag facebooka lite, och sen kolla på ännu mer L Word.


Fredags- & vampyrmys

Jag hade tänkt att jag skulle hänga på Gibney's ikväll eftersom jag ska sitta barnvakt åt Matthew och tvillingarna imorgon kväll. Men efter lite grubblande kom jag fram till att både jag själv och plånboken skulle må bättre av att stanna inne. Så istället för att göra av med pengar på puben så laddade jag ner och såg filmen The Twilight Saga: New Moon, och måste säga att jag inte förstår hysterin kring vampyrer. Visst, båda Twilight-filmerna är helt okej och jag följer även serien True Blood - men varför denna hysteri? Förmodligen beror det på att folk tycker att skådespelarna är snygga. Själv tycker jag inte att Robert Pattinson (som spelar en av huvudrollerna i Twilight-filmerna) är speciellt attraktiv överhuvudtaget. Alexander Skarsgård däremot (som spelar vampyr i True Blood-serien), är ju lite snyggare. Dock tror jag att jag tycker det för att jag var galen i honom när jag var yngre...



Jenga-boy

Jag har varit galet trött hela dagen idag. Ont har jag också, har blåmärken över hela benen från igår när vi var tvugna att sitta på ett staket för att se något av paraden. Efter att ha gått fram och tillbaka från Charlies playschool idag känner jag även av smärtan efter att ha gått i klackar tolv timmar i sträck ännu mer. Kort sagt - det har inte varit en skön dag. Men ikväll ska jag bara äta, duscha och sova - vilket ska bli otroligt skönt. Och imorgon är det fredag!


Charlie förstökte bygga likadant som mig, det gick sådär.


Paddy's Day!

Sammanfattning av gårdagen i bilder.


 

No more snakes!

Är just hemkommen från Dublin där jag har varit hela dagen och firat St Patrick's Day. Jag vet knappt vad det är man firar egentligen, men jag tror att det har något att göra med att den här Patrick fick bort alla ormar från Irland(?). Jag började dagen med att äta frukost på ett sunkigt litet hak med P, såg sen den stora paraden och mötte sen upp Gaby för en lååång pubrunda. När jag sen fick chansen att få skjuts hem av P så tog jag den, hade inte orkat stanna längre och ta tåg eller buss hem. Jag är helt slut! Och med tanke på att jag jobbar imorgon så var det nog ett smart beslut. Nu ska jag mysa framför lite 2 & ½ men innan jag förhoppningsvis sover hela natten utan att drömma mardrömmar och vakna flera gånger...
   


Orkar inte lägga in alla bilder från dagen och välja ut några till bloggen,
så det får bli en webcambild så länge.

 


Off duty & helgnöjen

Klockan är lite över fyra och jag är redan klar med att passa barn för dagen! Stephanie slutade jobba tidigt idag så hon kom nyss och hämtade barnen för att ta med dem ut på promenad och spendera lite extra tid med dem. Senare kommer Howard och hämtar dem för övernattning hos honom.

Helgen som varit var jättebra! I lördags var det ju som sagt girls night out, en annan au pair fyller år idag så det firades i lördags. Vi började på Gibneys och åkte sen till Wrights Venue och sen till en mindre klubb i Swords. Igår när vi vaknat och piggnat till lite efter en sen utekväll så åkte jag, Carmen och Gaby till bion för att se The Princess & the Frog (som var jättemysig). Det känns så himla fint att äntligen ha lite tjejer att hänga med här! På kvällen hängde jag med P på Gibneys och bara tog det lugnt. Gibneys är ett himla bra ställe, oavsett om man vill ta det lugnt eller festa ordentligt.


En annorlunda, gigantisk lampa som hänger inne på Wrights Venue.
 

 


Girls night out

Pepp på tjejkväll!


Uppsala forever

Oj, nu har jag inte bloggat på drygt en vecka. Stackars mina tusentals läsare! Baha... Hur som helst, jag har helt enkelt varit för trött för att blogga sen jag kom tillbaka från Sverige. Men jag hade det helt underbart hemma i Uppsala! E hade dragit ihop lite folk och fixat en överraskningsfest åt mig, vilket var helt otroligt. Kvällen innan när jag åt middag hemma hos pappa så pratade jag om att jag alltid önskat att någon ska ordna en överraskningsfest för mig, fattar inte att de lyckades hålla minen när jag babblade på om det. Så tack alla som kom, det var helt underbart - trots att jag nästan kissade på mig när jag öppnade dörren, haha! Jag hann även med att äta pannkakstårta, få en extern blixt i present, gå på promenad med pappa och Zorro, gå på älskade BJ, träffa Icka och hennes lilla ettåring, hänga hos J, träffa irländare på O'Connors och mysa med mamma.

Här kommer ett urval av bilder från helgen.


Nudlar & längtan

Här sitter jag och äter nudlar med skinkbitar tillsammans med Svampbob. Väntar på att P ska höra av sig och berätta hur kvällen kommer att utspela sig. Antingen övernattar vi någonstans eller så ses vi inte alls, jag är dock glad vilket som! Känner mig som ett barn kvällen innan en födelsedag. Jaja, det är min födelsedag om två dagar.. Men det är inte därför jag är exalterad - imorgon får jag ju träffa min familj! ♥



Darwins Restaurant

Igår kväll gick jag och P till Darwins Restaurant där jag hade den bästa matupplevelsen någonsin. Allt var perfekt. Jag åt någon slags pudding med getost och grönsaker till förrätt, fisk med potatispuré till huvudrätt och cheesecake med sorbet till efterrätt. Till råga på allt fick även vi en gratis chokladkaka och Happy Birthday sjungen för oss, plus ett varsitt glas vin (P känner ägaren). De spelade även P:s låtar, vilket han tyckte var lite jobbigt i början men jag gillade det - haha. Jag rekommenderar den här restaurangen starkt - inredningen är mysig, personalen trevlig, maten underbar, priserna helt okej och jag funderar på att kanske ta med mamma, syrran och M dit när de hälsar på i april.


Två födelsedagar i en

Om ungefär en halvtimme ska jag ta bussen in till stan och möta P. I vanliga fall brukar han köra, men vid ett så speciellt event som att fira våra födelsedagar så vill han kunna dricka något annat än vatten till maten. Vi ska äta middag på restaurang till att börja med, sen får vi se vad Dublin bjuder på en tisdagskväll som denna!


Vet att jag har på mig bara svart, men sån är jag ibland. Piffar upp med lite guldsmycken bara!


Forever förkyld

Jag fortsätter att kurera mig med te (té, thé?) och vitaminbrustabletter, men fortsätter ändå att vara förkyld. Snälla, låt mig bli pigg och kry om så bara över helgen! Vill inte vara sjuk som sist jag var hemma i Sverie...


Hoodielove

Efter att ha fått skjuts hem av Alan från Charlies playschool har jag tagit en lång, skön dusch och kollat på några avsnitt 2 & ½ men. Jag drog sen på mig den lånade tjocktröjan och konstaterade att den är helt underbar. Varför är andras tjocktröjor alltid skönare än ens egna?!


Att göra en riktigt chokladig tårta

Tårtan

Man börjar med att låta någon annan/några andra baka själva tårtan (i mitt fall Stephanie och pojkarna). Men lugn, jag har för säkerhets skull skrivit ner receptet om det skulle vara så att du måste göra tårtan själv.
Sätt ugnen på 170°c. Bryt 175 g mörk choklad i en skål och sätt den över en kastrull med sjudande vatten (inte så mycket vatten, och på låg värme) och låt chokladen smälta. Ställ sen av skålen och låt svalna medan du slår ihop 175 g osaltat smör och 225 g strösocker. Rör om tills det blir fluffigt och slå sen i 6 äggulor (spara äggvitorna!) under omrörning. Blanda i den smälta chokladen, rivet skal från 3 apelsiner och 150 g siktat självjäsande mjöl. Vispa äggvitorna med en nypa salt i en egen skål tills det är styvt. Blanda sen ihop det med allt annat. Lägg bakpapper i botten på en kakform och häll sen i smeten. Ställ in i ugnen i 35-40 minuter (när du kan sticka ner ett spett i mitten utan att något fastnar på det vet du att det är klart). Låt sen svalna på ett galler. 




Glasyren

Steg 1
Börja med att ha i 250 ml vispgrädde, 225 g mörk choklad och 1-2 msk Cointreau (i mitt fall apelsinjuice) i en skål.




Steg 2
Sätt skålen över en kastrull med sjudande vatten (precis som med chokladen innan).




Steg 3
Vänta tills chokladen har smält och rör sen om tills smeten är slät. Låt sen svalna i 10-20 minuter.




Steg 4
Häll glasyren över tårtan så att det rinner över och kladdar ner hela köket.




Steg 5
Torka av fatets kant, arbetsytan och alla andra ställen det kan ha skvätt glasyr på.




Steg 6
Dekorera hur du vill! Enligt receptet ska man dekorera med endast apelsinskivor, men eftersom jag dekorerade tårtan tillsammans med två kids så blev det lite mer färgglatt och roligt.  




Steg 7
Tänd ljusen, släck alla lampor i rummet och betrakta denna vackra syn en stund. Var stolt över din arbetsinstans!




Steg 8
Blås ut ljusen tillsammans med två kids (trots att tårtan är gjord för att fira din födelsedag) och önska dig något bra. Men berätta inte för någon vad du önskar dig, då kommer din önskan inte att slå in! Om du vill kan du även använda glasyren som blev över när det är dags att äta, värm bara i micron och häll över tårtan så att det blir ännu mer chokladigt!


Anonymitet på bloggen. Smetade ut mitt fula tryne också när jag ändå höll på.


Vattenvy & längtan

Ända sen jag kom hit den sista augusti förra året har jag tänkt lägga ut en bild på utsikten från mitt sovrumsfönster. Varför jag inte gjort det tidigare vet jag inte, men här kommer den i alla fall. Det är underbart att bo så nära vattnet! Idag är en såndär dag då jag uppskattar allt vackert extra mycket. Det har nog att göra med att det idag är soligt och ganska varmt - istället för kallt, blåsigt och regnigt som det annars brukar vara. Men det har nog också att göra med vetskapen om att jag om tre dagar får träffa min familj! ♥


RSS 2.0