Ensam helg

Idag är det typ som i april i Sverige. Det är soligt och fint, lite småkyligt men inte kallt. Annars är jag ganska ensam, det börjar bli dags att gå på kompisjakt igen... Fast hela helgen har jag stannat inne och kollat på serier på datorn och shoppat lite. För en stund sen var jag dock i studion och gick igenom låten jag ska spela in, men det är det enda roliga jag gjort på hela helgen. Tjing!


Köpte en ny tröja och ett halsband.

 


Update

Jag har varit och är egentligen alldeles för trött för att blogga. Men någon form av uppdatering ska jag nog kunna leverera. Jag har gått och blivit rejält förkyld igen, känner mig febrig som bara den trots att termometern visar motsatsen. Inte har jag varit på världens bästa humör efter att ha blivit dumpad heller. Jag känner mig ensam, helt enkelt. Men jag försöker att fokusera på pojkarna, att göra ett bra jobb och att se fram emot alla roliga saker som kommer hända framöver. Jag kommer ju att träffa några loved ones en gång i månaden från och med februari!

För övrigt har jag världens träningsvärk i benen. I måndags tog jag nämligen med Ben in till Dublin för att gå på en audition för en reklamfilm. Vi gick och gick hur långt som helst innan vi äntligen hittade rätt ställe. Att gå mellan huset och skolorna igår och idag har alltså varit en pina, men en skön sådan. Förhoppningsvis förvandlas lite av lårfettet till muskler. Förresten fick Ben jobbet (charmig barnmodell som han är) så imorgon skippar han skolan för att spela in reklamfilmen, och på kvällen ska han och hans pappa gå och se Queens spela. Vilken vecka för lilla Ben! Själv får jag äran att stanna hemma med en överenergisk fyraåring medan jag själv knappt orkar röra mig mellan sovrummet och toaletten...


I helgen var det soligt och varmt - i januari!


Charlie says

"Sanna, sometimes I poo - and it's green!"


Break up & födelsedagspresent

För en stund sen fick jag en överraskning av Stephanie. Hon har betalat för flygbiljetter så att jag kan åka hem för min födelsedag. Det är en otroligt bra födelsedagspresent! Tidigare idag blev jag nämligen dumpad och har inte varit på världens bästa humör efter det. Stephanie tänkte då att det vore bra för mig att fira min födelsedag hemma, särskilt eftersom C fyller år samma dag som mig så det kanske skulle bli jobbigt att vara här. Jag är henne evigt tacksam!

Alvin & the chipmunks: the squeakquel

Ben har länge tjatat om att se uppföljaren till Alvin & the chipmunks, och eftersom jag faktiskt gillade den första filmen så erbjöd jag mig att gå och se den andra med honom på bio idag. Stephanie var med Charlie på ett barnkalas, annars hade vi kanske gått allihopa. Hur som helst så var filmen mysig, de små filurerna är ju så söta - och när de sjunger låtar som Beyoncés Single ladies så smälter mitt hjärta av hur sött det låter (om än kanske lite irriterande i längden).

Ikväll ska jag vara barnvakt igen, Stephanie ska till en granne. Jag vet, att sitta barnvakt utan extra lön två helgkvällar i rad låter väldigt lame. Men jag tycker faktiskt att det är ganska mysigt att sitta i pyjamas och kolla på film med kidsen. Dessutom har jag inget bättre för mig, så det är klart att jag ställer upp då. Det var helt upp till mig, Stephanie sa att jag inte behövde. Men, nu ser jag faktiskt fram emot ännu en lugn hemmakväll - det är i alla fall billigare än att dricka Bulmers (Irlands godaste cider - nej, jag är inte ett stort fan av Guinness) nere på puben.


Pyjamasparty

Igår kväll var jag hemma med barnen medan Stephanie var ute och roade sig. Vi satt i pyjamas och tittade på Ensam hemma 4 och åt chips, godis och drack läsk. Undrar vem som åt mest... Hur som helst, jag har köpt en pyjamas! Eller, jag köpte ett par pyjamasbyxor och en långärmad tröja att sova i. Hemma klarar jag för det mesta inte av att sova i mer än trosor, men här fryser jag som bara den om nätterna. Om dagarna med förresten, man skulle kunna tro att det är kallare i huset än utomhus. I januari! Helt galet.
 


Fina ord från Ben

Ben kom nyss in till mig på mitt rum och pratade lite. Han undrade hur länge jag ska vara kvar här. Hm, tänkte jag, vill han inte ha mig här? Men nej, han ville att jag skulle stanna tillräckligt länge för att kunna vara med på hans nästa födelsedagskalas eftersom jag missade hans förra. Men det kan jag inte eftersom han fyller år i december, och jag åker hem redan i sommar. Han såg lite ledsen ut när jag sa det, men sken upp när jag sa att jag ju alltid kan komma och hälsa på någon gång. Då sa han att han vill att han, Charlie och Stephanie ska hälsa på mig i Sverige också. "And maybe in a few years we can have you back here again, I would like that". Det kändes så himla skönt att höra det här, bekräftelse på att man är omtyckt är alltid kul - och jag behövde verkligen höra något uppmuntrande just nu. Nu tror jag ju inte att jag kommer att komma tillbaka hit som deras au pair igen, eftersom jag planerar att plugga i fyra år och sen förhoppningsvis börja jobba som förskollärare - men visst kan jag tänka mig att hälsa på någon gång (och skulle jag inte lyckas få jobb i Sverige så kan jag ju alltid komma tillbaka hit, haha).


Ben nere vid vattnet för några månader sen.


...

Play-Do är ju mysigt. Har inget mer intressant att skriva.


Helgen

I fredags fick jag äntligen träffa C! Det var riktigt mysigt och trevligt att träffa hans familj också, de är så gulliga. Vi stannade inne hela kvällen, men lika glad var jag för det - sällskapet gjorde allt. Igår var det dock dags för C att börja plugga igen, eftersom han har en sista tenta på tisdag. Så jag åkte hem och kollade på Criminal Minds som är min drog för tillfället. Lördagskvällen spenderades sen i ett hus på gatan bredvid, där jag satt barnvakt åt tvillingarna Daniel och Sarah och deras storebror Matthew. Jag nattade dem och kollade sen på teve resten av kvällen. För det oroligt ansträngande arbetet fick jag hela 50 euro - klirr i kassan! Jag är på god väg med sparandet nu, vilket känns himla bra.

Det var helgen i korta drag, jag gör inte mycket annat än att kolla på serier och filmer på datorn på min fritid. Men det är skönt att slappa. Fast idag gick jag faktiskt ut på en promenad också, fotade en massa. Det är så himla fint här nu, det var soligt och ganska varmt idag - jag kunde gå i vårjackan utan att frysa. Bilder kommer väl upp senare, om de visar sig vara fina på datorn...

Just det! Mamma med pojkvän och min lillasyster har bokat flyg för att hälsa på mig i påsk! Snacka om att det gjorde min dag. Ska passa på att länka till ett inlägg på min mammas blogg också, här har hon skrivit om sin au pair-dotter som torkar bajsiga rumpor.

Nu är det dags för dagens sista avsnitt av Criminal Minds, innan jag gosar ner mig i sängen för natten. Godnatt!

Butterflies

Såhär fina blev våra fjärilar!


Bajsiga rumpor & rena händer

Okej, jag börjar bli lite less på att torka bajsrumpor och tvätta bajsiga kalsonger för hand. Att lillgrabben aldrig lär sig att säga till när han måste bajsa, eller ens när han redan har bajsat i byxorna! Den här gången märkte jag att det luktade när jag lyfte upp honom, undrar om han hade gått med bajsiga byxor resten av dagen om jag inte hade märkte det... Aja, några liter tvål och lite handdesinfektion senare är mina händer lena som en barnrumpa (en ren sådan, det vill säga)! Med de händerna ska jag nu pyssla lite med barnen, jag och Ben ska göra fjärilar av snäckor.


Young love

Idag tog jag med Charlie till lekplatsen för första gången sen jag kom tillbaka, det var mysigt trots kylan. Fast den är i och för sig ingenting jämfört med Sveriges sibiriska kyla, brrr.

Hur som helst, när vi först kom till lekplatsen så var det en liten pojke och en liten flicka som satt och gungade på en gungbräda. De såg lite blyga ut och skrattade lite då och då. Jag såg flickan rodna och fnissa lite när pojken skrattade högt åt att hon åkte upp medan han åkte ner. Den lilla flickan såg så kär ut, och det fick mig att tänka på hur det är när man är kär när man är liten och hur det är när man är kär när man är stor (klyschvarning!). Varför kan det inte bara vara sådär igen? Varför måste det vara mer komplicerat än så? Varför måste kärlek vara så mycket mer än att man rodnar inför den man är kär i, att hålla varandra hårt i handen under en hel film och att pussas för att sen rodna lite mer?  


Trött Sanna planerar

Idag tog jag med mig Charlie till Swords där för att shoppa lite nödvändigheter. En ELLE-tidning slank med också, ganska oväntat. Där träffade vi i alla fall på Charlies förskollärare, som sa att förskolan är stängd resten av veckan också. Den här veckan kommer jag alltså att ha Charlie hemma hela dagarna - ingen tid för mig själv förrän på kvällarna... Redan nu är jag helt slutkörd, det ska bli intressant att se hur jag mår efter att jag har kämpat mig igenom resten av veckan. Fast på fredag kväll får jag i alla fall äntligen träffa C! Då spelar det ingen större roll hur jag mår, jag tänker träffa honom i alla fall - vi har ju inte setts på tre veckor då. Har bränt lite filmer på dvd som vi ska titta på, det kommer bli så mysigt.

En hemmakväll som inte kostar något är dessutom perfekt, eftersom jag måste spara ihop lite extra pengar till i februari när W kommer och hälsar på! Vi har bokat hostel för en natt i Dublin, precis bredvid Temple Bar vilket är väldigt centralt. Egentligen hade vi ju tänkte åka till Galway, men vi kom fram till att vi inte skulle hinna göra allt vi vill på den korta tid vi kommer ha - så Dublin var ett bättre alternativ eftersom det bara är 25 minuter bort med tåg. Dessutom har jag ju inte gjort turistsaker i Dublin trots att jag har varit där några gånger, så det blir ändå en upplevelse.

Just another manic monday

Den här måndagen har varit en lång dag. Jag har varit hemma med båda barnen eftersom skolorna är stängda på grund av vädret. De sa på radion att alla skolor kommer att vara stängda måndag till onsdag, men idag fick vi veta att i alla fall Bens skola öppnar imorgon eftersom det knappt är någon snö kvar. Charlie kommer dock att vara hemma med mig imorgon också, får se hur det blir resten av veckan.

Hur som helst, Charlie har sagt en sak väldigt många gånger idag som fick mig att undra vad sjutton han har sett. Han sa "I'm gonna rip their heads off and suck their guts out!" - det uttrycket kommer tydligen från en reklam på teve som handlar om Frubes (yoghurt på tub), så det var inte så hemskt som jag först trodde. Men ni kan förstå min chock när jag först hörde den söta lilla fyraåringen säga så...

Ben says

Igår kväll efter att Stephanie läst en bok för Ben och gått ut ur hans rum hörde jag honom säga "hope you have a good trip downstairs mummy". När jag sen skulle gå till badrummet för att borsta tänderna så hör jag honom viska "hope you have a nice time brushing your teeth, Sanna".

De säger de mest söta och roliga saker, de här små kidsen.

Foton, foton, foton överallt

Vilken helg! Ehh... Jag har kollat på serier på datorn, kollat på youtube-klipp, pratat med folk på msn, spelat Farmville, hängt på facebook, ätit och pysslat med foton. Visst är det skönt att bara slappa ibland, men jag håller på att bli tokig här! En annan sak som är väldigt irriterande är att jag inte kan hitta mina bästa bilder på Håkan Hellström, de som jag tog på hans konsert på Gröna Lund i juni 2008. Det ska nämligen göras en fotobok om Håkan, och det är fritt fram att skicka in bilder som kan få vara med. Aja, jag har ju i alla fall 545646351 bilder på pojkarna...


I'm back, baby

Nu är jag tillbaka på Irland. Det är snö här för första gången på flera år! De var dock inte förberedda på det så en massa folk har inte kunnat åka till sina jobb och liknande på grund av hala vägar. Det finns tydligen inte tillräckligt med vägsalt i landet, och de har inte ens vinterdäck! Dessutom måste vi ha värmen på i huset oftare än vanligt, dels för att inte frysa ihjäl och dels för att rören inte ska brista - vilket gör att elräkningen blir skyhög. Men jag har mina nya raggsockor som håller fossingarna varma, vilket är lite mysigt. Men att frysa mer här i huset än vad man gör hemma i Sverige där det är -20 grader ute känns lite konstigt måste jag säga.

Stephanie har varit ledig hela veckan och är det även idag, så jag har inte behövt göra så mycket sen jag kom hit igår eftermiddag. Har bara passat Charlie lite när Stephanie gått och hämtat Ben eller gått till affären och så. Det är väldigt uppskattat, för jag var galet trött igår efter att ha gått upp 05:30 och sen kommit hit till Irland där vi ligger en timme efter. Idag har jag gått runt som ett förkylt spöke, förstår inte att förkylningen aldrig går över! Den här kylan lär ju inte direkt skynda på processen heller. Lite uttråkad är jag också... Men C har tre tentor nästa vecka med start på måndag, så honom lär jag inte se röken av på ett tag. Fast egentligen har jag inget emot att ligga i min stora säng med nytvättade lakan och titta på The Office och äta popcorn hela kvällen.

Fredagsmys
, here I come!



Charlie råkade knocka mig på kinden när jag kittlade honom.


Hejdå Sverige

Nu är väskorna packade! Bagaget som ska checkas in väger 14,7 kg och handbagaget 9,6 kg - så jag klarar mig ganska precis från att betala för övervikt. Hur mycket jag blir tvungen att betala för övervikt när jag ska hem i sommar vill jag inte ens tänka på...

Det har varit helt underbart att vara hemma. Jag har hunnit med att fira jul med släkt, umgås och festa med kompisar, mysa hemma och träffa hälften av mina "bonussyskon" för första gången. Visst hade jag velat hinna med att träffa fler människor och spendera ännu mer tid med vissa av dem, men nu är det som det är och det känns helt okej. Trots att jag har fått ut det jag ville av min tid som au pair så kommer jag att åka tillbaka och fullfölja det jag har lovat. Imorgon bitti vid den omänskliga tiden 06:30 ska vi sätta oss i bilen och köra mot Skavsta flygplats. 10:15 stänger gaten och 10:45 lyfter planet som ska ta mig till Dublin airport. Den här gången är jag inte nervös alls, vilket är väldigt skönt. Men det är svårt att se fram emot att åka ifrån familj och vänner en andra gång, för att nu vara borta nästan dubbelt så lång tid. Fast jag kommer ju att få besök av några av de bästa, så det kan jag se fram emot.
 


Gott nytt år!

Så nu är det alltså nytt år, hej vad det går! Nyårsafton spenderades på gasque på GH nation här i Uppsala tillsammans med E. Fast av någon dum anledning så fick vi sitta långt ifrån varandra, men jag hade väldigt roligt åt mina bordsdamer- och herrar ändå. Det bjöds på avokadoglass, lax och orange rom till förrätt - avokadoglassen var intressant och jag gillar inte lax tillagad på det sättet, men jag åt upp allt ändå. Till varmrätt fick vi rådjursfilé med västerbottenpotatiskaka och rödvinssås, det smakade gott. Till efterrätt blev det vit chokladpannacotta med blåbär - mumma. Det serverades även öl, vin, snaps, kaffe, te, avec och skumpa - kissnödig blev man! Fördrinken såg för övrigt väldigt konstig ut (den var grön) - men smakade helt okej.

Hur som helst så hade jag en rolig middag och sen en underbar kväll med E. Vi dansade oss svettiga till bra musik och fick ont i fötterna av de höga skorna. Runt halv tre inatt vandrade vi hem till mig och larvade oss ett tag innan vi somnade. Vi var hemma innan mamma, men vem har sagt att man måste vara ute jättesent för att ha roligt?

Gott nytt 2010!


RSS 2.0