Bye bye, Carmen ♥

Ännu en helg har gått utan att jag bloggat... Hur som helst, helgen har varit jättebra men också lite sorglig. I fredags mötte jag upp med Carmen, vi köpte några burkar cider och satte oss på gräset i Malahide där vi hade lite förkrökspicknick. Sen gick vi till Gibney's för att träffa Laura och Elina, men där stannade vi inte så länge innan vi åkte in till Dublin och mötte två av Carmens franska kompisar på klubben Fitzsimon's. Där stannade vi till sent på natten och sen åkte jag hem till John och sov. På lördagen åkte jag, John och Carmen in till Dublin igen där det var Dublin Pride Festival. Paraden var underbar och jag kan inte förstå att jag inte sett en prideparad förut! John såg inte allt för glad ut över att bli filmad när vi stod där, men vi flickor log glatt mot tevekamerorna. Efter det, lite shopping och en sista Guinness (för Carmen, själv ogillar jag det starkt) så var det dags att säga hejdå till Carmen. Tidigt igår morse åkte hon nämligen hem till Frankrike. Som jag kommer sakna henne! Det kändes jättekonstigt att hämta Ben från skolan idag utan att träffa henne där. När jag kom hem från John igår kväll så stod det en väska på min säng med en söt röd liten lapp på - från Carmen. Inuti väskan var det en till mindre väska fylld med saker som hon inte kunde ta med sig hem. Hon hade även lagt i en massa små lappar med söta meddelanden - så gulligt av henne! ♥




I'll miss you so much!


Tattoo no. 2

Jag har gjort det igen! Den här gången var det mycket mer smärtsamt, men det gick mycket snabbare - tror inte det tog längre än en kvart ungefär. Blodigt var det också! Men det var helt klart värt det. Jag och Carmen gjorde likadana, fast hon gjorde sin på fotleden. JP var med också, som moraliskt stöd eller något i den stilen. Efteråt gick vi till en pub och firade med varsin spexig drink.


Min Irish luck-tatuering.


Carmens första tatuering.


Carmens Monkey Business, min 'Nånting' Pleasure & JP:s öl? 


Sen vågade han sig på en Mojito, hans första någonsin till och med.


Charlie says

I bilen med Alan, Daniel (Alans son) och Charlie:

Charlie: Daniel, do you want to die?
Daniel: No, do you?
Charlie: No... Sanna, do YOU want to die?!

Kanske den mest konstiga konversation mellan två fyraåringar jag har hört.

Nagelfix

Gwen var nyss här igen och fixade mina akrylnaglar. Tre av dem hade nämligen gått av - att leka med leksaksbilar på asfalt var ingen bra idé... Men nu har jag ett fullt set igen! Jag har dessutom filat ner dem lite och gjort dem rundare, istället för superlånga och fyrkantiga som de var innan.  


Skitkropp

Återigen har jag dragit på mig en ordentlig förkylning. Det rinner överallt där det kan rinna, jag nyser och hostar, har huvudvärk och är allmänt hängig. Jag förstår inte varför jag blir förkyld så ofta. Alla andra kan vara ute och njuta av det fina sommarvädret, men inte jag inte! Skitliv...   


Charlie says

Jag: Oh Charlie, now you've made that song stick in my head...
Charlie: No, YOU got it stuck in MY elbow!


Friday night

Återigen har jag varit superdålig på att uppdatera bloggen, men jag har knappt varit hemma under helgen (inte igår heller för den delen). I torsdags kom Gaby tillbaka till Irland, tyvärr bara över helgen men det var underbart att träffa henne igen! Hon hade med sig en vän och tillsammans med Carmen hade vi en superkul utekväll i fredags i Temple Bar. I lördags satt jag barnvakt åt pojkarna hemma hos Howard och orkade inte åka till Dublin så sent som 12 på kvällen, istället sov jag hos JP och på söndagen åkte vi in till Dublin där jag shoppade loss ordentligt - det blev lite kläder och även några presenter till folket hemma i Sverige. Jag åker ju hem till Sverige snart, fyra hela veckor ska jag vara hemma innan jag åker tillbaka till Irland.


Jag posar med mina franska vänner.


Äntligen helg!

Klockan är 15:15 och jag slutade för en kvart sen! Under dagen har jag hunnit med shopping, shopping och ännu lite mer shopping - mycket men billigt. Howard hämtade pojkarna tidigare än vanligt och det är så otroligt skönt att nu ha några timmar för mig själv. Jag ska slappa, äta, duscha, packa och göra mig iordning i lugn och ro innan jag åker till JP. Där ska jag hänga ett tag innan det förmodligen blir lite party i Dublin.


Bild från i onsdags - avskedsöl på Gibney's med au pair-tjejorna.


Acrylic

Jag har suttit vid köksbordet i nästan två timmar medan en tjej som heter Gwen har fixat mina naglar. Akrylnaglar är det. Hon gjorde det gratis för att hon behövde öva, hon går nämligen en kurs. Så nu kommer jag att ha långa naglar ett bra tag framöver! Jag känner mig redan snyggare, tänk att något så litet kan vara en sådan självförtroendeboost.


Bradag

Den här dagen har varit fartfylld kan jag säga. Det har varit tjuriga barn som vägrar äta, nerkissningar och nerbajsningar, vattenkrig och bollkastning i solen. En av Charlies klasskompisar och hans mamma kom över en liten stund på eftermiddagen, det var trevligt med lite sällskap som gjorde att tiden gick lite fortare än vanligt. På det hela en väldigt bra onsdag! Nu är det kyckling till middag och sen ska jag dra mig ner till byn för några avskedsöl med Laura, Klaudia och Carmen.   


A taste of home

Nu har jag varit riktigt dålig på att uppdatera bloggen, men jag har spenderat helgen hos JP. I fredags hade vi myskväll med vin och popcorn framför Shrek och någon b-skräckis. I lördags såg vi Shrek 2, åkte till IKEA och hängde sen på byn med bland andra Klaudia. I söndags sov vi länge och kollade på Shrek 3 och en dålig telesync-version av den nya Sex & the City-filmen, men jag är trots det glad att jag inte betalade för att se den på bio för den var inte speciellt bra (fast jag kommer bli tvungen att köpa den på dvd sen för att komplettera min samling, men nu kan jag ju vänta tills den säljs billigt). Sen åt vi pyttipanna som vi hade köpt på IKEA - det smakade som hemma ♥


Schooltrip

Imorse följde jag med Charlie och hans förskolegrupp till Newbridge farm, jag var en av sex mammor och nannys som följde med för att hjälpa till. Jag hade ansvar för Charlie och en till liten grabb, så det var bra träning inför vad som komma skall (om jag lyckas utbilda mig till förskollärare förstås). På farmen såg vi en massa balla djur:


De svarta svanarna var ballast.


Den här hästen försökte bita mig.


Kalkonerna var asfula.


Hurtigt värre!

Howard hämtade barnen för ett tag sen, och då fick jag helt plötsligt för mig att ta en springtur längs vattnet. Känner man mig så vet man att det inte är något jag brukar göra frivilligt, det brukar krävas en hel del övertalning och mental förberedelse för att jag ska göra något som får min puls att gå upp till 136 (ja, min puls var 136 när jag kom in för en liten stund sen!!). Jag vet inte vad som flög i mig!


Weekend in paradise

Att dricka vin i morgonrock i en säng, att äta trerättersmiddag tills man blir alldeles svullen, att gå längs med vattnet på kvällen och titta på svanar, att äta alldeles för mycket hotellfrukost bara för att man kan, att spendera en hel dag på hotellrummet bara för att det är så lyxigt, att äta musslor med god sås ur samma skål, att be främmande människor ta kort på oss, att vakna upp bredvid min fina tre morgnar i rad - paradishelgen är över men jag kommer aldrig glömma den.


Fredag!!

YES, jag får ha linser igen!!! De ringde från stället där jag skulle haft konsultationen imorgon, och det visade sig att man inte alls behövde komma dit för att delta i tävlingen (trots att personen jag pratade med när jag anmälde mig från början sa att man måste det). Det ska bli himla skönt att inte behöva ha glasögon när jag går ut ikväll! Jag och JP ska gå ut med Carmen, hennes vän som är på besök från Frankrike, Laura och vem vet vilka mer. Sen ska jag sova hos JP och imorgon åker vi iväg på ett helgsäventyr! Var någonstans vet jag inte än, det är tydligen en överraskning. Romantiskt?!

Glasögonorm

Nu har jag haft på mig mina glasögon i ungefär 15 minuter, och jag är redan less på dem. Det är inte det att jag inte tycker om hur jag ser ut i dem (som det var när jag var yngre), utan jag får ont bakom öronen och huvudvärk. Men det är bara att bita ihop - jag får nämligen inte använda linser på 24 timmar framöver, för imorgon förmiddag ska jag till en optiker för en konsultation. Det för att ta reda på om jag skulle kunna göra en laseroperation. Det har jag dock verkligen inte råd med, men om man gör den här undersökningen och allt ser bra ut så deltar man i en tävling om en gratis laseroperation. Heja mig!


Bacon

Hej, jag är världens blekaste och mest solkänsliga människa.


Sommarkväll på Seabury Drive


Pojkarna fick för sig att bygga en koja på garageuppfarten och sitta i den och rita och dricka juice. Gulligt! Nu blir det snart grillat till middag!  


We would watch the sun coming up easy

Efter att jag hämtat Charilie från playschool gick vi ner till vattnet och mötte JP (Charlie verkade gilla honom) för en liten picknick i solen, det är otroligt varmt idag. Det är så typiskt att det fina vädret kommer efter att pappa och K har åkt hem, samma visa var det ju när mamma, syrran och M varit här. Men men, nu låter jag pojkarna titta på teve i en kvart - men sen ska vi sätta oss på framsidan och chilla i solen tills Stephanie kommer hem.


Fint väder vi har

Jag gick ut på en timmes lång promenad i värmen. I vattnet fanns det en massa svanar och en gammal kundvagn. Det är ungefär så händelserik den här dagen har varit hittills. Nu ska jag åka till Swords för jag kom på att jag behöver en ny mascara. Tjoho!


Day off mitt i veckan

Jag vaknade av alarmet klockan 10 och såg att jag fått sms från Howard. Han ska hämta barnen från skolorna så jag är ledig hela dagen, woho! Dock vet jag inte alls vad jag ska göra av min lediga tid.. Carmen har fullt upp hela dagen och jag har redan shoppat allt jag behöver. Jag ska i alla fall äta frukost framför lite serier nu och sen kanske jag går ut och går, kan ju alltid ta med kameran så blir det inte allt för tråkigt.

Trevlig tisdagskväll

Vi kom till Swords och insåg att alla affärer utom mataffärerna i köpcentret stängde redan klockan 19. Jag lyckades dock hitta hårfärg (ska bara göra blonda slingor) och en hudkräm på en av mataffärerna, så jag är nöjd ändå! Efter det åt vi en spontanmiddag på Wrights, där vi annars har varit på klubb. Vi åt bara varsin förrätt, men de var riktigt mastiga så det räckte gott och väl. Till det blev det Guinness för Carmen och vitt vin för mig, och på något sätt lyckades Carmen även få det andra glaset gratis åt mig - haha. Sen missade vi bussen så vi tog taxi hem istället för att vänta på bussen i en hel timme, och nu är det strax sovdags för mig. Jag ska passa på att sova länge när jag kan. Godnatt!


Carmen åt nachos och jag åt bröd med getost, mozarella, paprika och någon slags lök.


Tisdag (väldigt påhittig rubrik)

Woho, jag har sovmorgon imorgon! Howard hämtade pojkarna för ett tag sen och sa att han ska lämna dem i skolorna imorgon bitti, så jag behöver inte gå upp förrän det är dags att hämta Charlie. Sweet! Det är Howards födelsedag imorgon så jag antar att han vill spendera lite extra tid med pojkarna, i vanliga fall brukar han lämna dem hos mig på morgonen.

Snart ska jag åka med Carmen till Swords för att köpa hårfärg och kanske lite annat smått och gott, sen kanske vi äter nåt och tar en öl.


Har på mig mina nya shorts som kostade 2 euro på Penneys!


RSS 2.0