Change of plans

Ändrade planer! Det blir till att sitta hemma och titta på the Ultimate Spongebob Superfan Marathon istället för att gå på museum. Ben har ont i halsen, har feber och spydde för en stund sen. Jag är mest glad över att han gjorde det INNAN vi hann sätta oss på bussen till Dublin.

Så det blir en riktig slapparfredag, barnvaktningen ikväll kommer också att bli väldigt lugn eftersom barnen kommer sova när jag är där - så jag ska i princip bara sitta där och tjäna 12 euro i timmen. Woho!

Quick update

Idag har jag följt med Ben till hans första besök hos tandläkaren, spenderat en timme på biblioteket och ansökt om bibliotekskort (vilket är en ovanligt lång process eftersom jag inte är irländsk), pysslat, lagat mat, tvättat och städat.

Imorgon tar jag med båda porjkarna in till Dublin för att gå på museum, ska bli trevligt med en liten utflykt. På kvällen ska jag vara barnvakt åt Bens kompis och hans småsyskon i några timmar. Extra pengar, woho! 

Ursäkta det korta och väldigt tråkiga inlägget, men jag är så trött att jag knappt orkar hålla ögonen öppna.
Godnatt.


Merry Christmas?

Ja, det är lite tidigt för julbilder - men jag och Ben sitter hemma och leker med webkameran. Han har ju lov nu. Charlie däremot, är på playschool - fast bara 9-12 som vanligt. Så snart ska vi gå och hämta Charlie, hem och äta lunch och sen ska vi gå på bio. Vi ska se Cloudy with a chance of meatballs, hoppas att den är bättre än Up.


Magic mushrooms

Imorse klev jag upp tidigt för att åka till Dublin med C. Vet inte vad jag hade tänkt göra där egentligen, men han skulle ta en massa kort på en byggnad till ett projekt i skolan... Sen gick vi mest runt och tittade på kläder och skor. Jag köpte ingenting. Ingenting alls. Efter taxi-incidenten i söndag är plånboken lite ledsen. Men C bjöd på mat, fish and chips blev det. Vi provade desstuom en god side order; garlic mushrooms.


Friterade svampar med vitlökssås.


En trevlig kväll med taxichaufförer och poliser

Igår kväll skulle jag ta bussen ner till byn och gå hem till C:s kompis. Bussen kom inte och jag insåg att det var ju söndag, inte lördag, så nästa buss skulle inte komma förrän 40 minuter senare. Lyckligtvis stod det en taxi i närheten, så jag tog den ner till byn. Taxichauffören var trevlig och pratglad. Väl framme betalade jag, klev ur bilen och började leta efter mobilen för att smsa C om vägbeskrivning till hans kompis hus. Efter en stunds intensivt letande insåg jag att mobilen måste ha ramlat ur jackfickan när jag satt i taxin. Skit också!

Jag gick över gatan till närmaste busshållsplats för att åka tillbaka till Seabury. En buss som det stod Seabury på kom väldigt lägligt och jag klev på. Efter en stund insåg jag att vi åkte åt helt fel håll, så jag rusade fram till busschauffören som artigt sa att den här bussen inte alls gick till Seabury. MEN HALLÅ, DET STOD JU SEABURY UTANPÅ!!! utbrast jag, men fick bara en axelryckning till svar. Jag blev tokig och hoppade av mitt ute i ingenstans och började gå tillbaka. Men efter ett tag insåg jag att jag aldrig skulle hitta tillbaka, så jag vinkade till mig en taxi som körde mig hem. Väl hemma kom jag på att jag ringt C från hemtelefonen tidigare, så hans nummer fanns kvar på senast uppringda. TUR. Han sa att taxichauffören hade hittat min mobil och smsat honom. TUR IGEN.

Eftersom inga bussar gick på länge så tog jag ytterligare en taxi, den här gången direkt till C:s kompis hus. Väl där fick jag höra att den tidigare så trevliga taxichauffören ville att vi skulle betala 35 euro för att han skulle köra tillbaka med mobilen. Inte en chans!? Efter ett tag kom han i alla fall till huset vi var i, och C tog tillbaka min mobil. Men taxichauffören var inte nöjd, han ville ha pengar! Vi erbjöd honom 10 euro för besväret, men påpekade att han faktiskt kunde ha lämnat in mobilen till sitt företags kontor istället för att köra den långa vägen från stan. Efter mycket om och men bestämde han sig för att ringa polisen! POLISEN! För att vi inte ville betala en massa pengar!? Polisen kom och C förklarade situationen för dem, och inte helt oväntat så tyckte de att vi inte alls behövde betala. Efter en massa tjafs fram och tillbaka gav vi i alla fall taxichauffören 15 euro, mest för att bli av med honom. Han betedde sig väldigt omoget och kallade C för diverse fula saker. Efter flera tillsägningar av polisen körde han därifrån, arg som ett bi.

Vi skrattade åt det hela och fortsatte sen ner på byn där det blev lite drinkar och kinamat. KUL KVÄLL!!!


Next stop: tattoo

Jag tror att jag har hittat motivet till min nästa tatuering. Den första bilden hittade jag på google, den andra har jag ritat själv genom att titta på google-bilden. Vad tycks?
(Jag kan verkligen inte rita ansikten, så jag ska försöka hitta någon som kan hjälpa mig att rita upp bilden ordentligt innan jag tatuerar in den.)



Deadly

Wrights var deadly (som man uttrycker sig här på Irland)! Jag har inte sovit många timmar och fötterna värker som bara den efter allt dansande i de nya högklackade skorna, men jag hade en dunderkväll (förutom ett tjafs och en armbåge på ögat) och mår förvånansvärt bra idag. Trött är jag dock, ligger i soffan och tittar på Titanic som Stephanie har inspelad. Hon och pojkarna åkte till Cork imorse, där Stephanies mamma och syster bor, och kommer inte hem förrän på tisdag. Så det blir långhelg! Ikväll ska jag bara mysa med hämtmat, chips, dip och cocacola - både gott och (o)nyttigt! So long.


Snubbar på styltor mitt på dansgolvet - what?!


Tonight's gonna be a good night

Här sitter jag i min nya party-outfit och äter lax. Snart ska jag ta bussen till byn och möta C. Därifrån går vi hem till hans kompis där det är förfest. Efter det är det mellanfest (?!) på rugbyklubben och sen bär det av till Wrights som är en stooor nattklubb. Ses imorgon!

 


Tribute to the parents

Igår kväll läste jag ut min bok Hela mitt hjärta, som är skriven av Catherine Dunne. De sista sidorna fick mig att tänka på mina föräldrar;

"Var dag har nog av sin plåga".
Det låter som något min mamma skulle säga, hihi. Hon har alltid varit bra på att lugna ner mig när jag varit stressad och trott att allt kommer skita sig.

"Jag hoppas att jag inte dör innan jag och mina barn har fått vara vuxna tillsammans".
Den meningen fick mig verkligen att tänka. Jag är glad att mina föräldrar lever och att jag får vara vuxen tillsammans med dem. Jag är stolt över dem, de har orkat med mig och stått vid min sida under mina tonårsdepressioner trots att jag har betett mig dåligt mot dem. Men det är väl så, bandet mellan föräldrar och barn är det allra starkaste. Det kanske man inte förstår när man är tonåring, men när man blir "vuxen" som jag nu är så inser man det. Jag menar inte att jag inte älskade mina föräldrar under tonårsperioden, men jag uppskattar och förstår dem på en helt annan nivå nu. Och nu när jag dessutom bor i ett annat land så växer kärleken för dem ännu mer.

Mamma och pappa, jag älskar och saknar er!

...


Idag klev jag i hundbajs. Skit också. Som ni ser har det även varit pissväder. Godnatt.


Biopsychosocial experience

Efter gårdagens psykologilektion kan jag fortfarande inte bestämma mig för vad jag tycker om kursen. Mycket av det beror nog på läraren. Igår pratade några av mina kurskamrater om brigdekursen som hålls i klassrummet bredvid, och kom fram till att de föredrog psykologin. Då sa läraren "Psychology is good, 'cause it's just endless talking about yourself". Jag förstår vad hon menar, men lite roligt var det att just hon sa det eftesom att hon berättar i prinip hela sin livshistoria varje lektion. Igår var det dock även en del prat om Freud och den biopsykosociala modellen, men ingen annan än hon fick en syl i vädret. Hon sa i alla fall en del tänkvärda saker;

It's healthy to be depressed when you should be - but it's unhealthy to stay depressed.

There are no formula for a happy person.

There are no boxes we can put eachother in.

Jag kan ha reciterat något ord fel, men betydelsen är i alla fall densamma.


Ps. Igår sa Ben att det ser ut som att jag är gravid. KUL. Det är andra gången jag får höra det på bara några månader. Både en vuxen man och ett barn har sagt det nu. Jag vet att jag inte borde ta åt mig, men ett barn skulle inte säga något sådant om de inte tyckte att det var väldigt uppenbart! Jag menar, barn tänker inte på att vara finkänsliga när de säger saker - han var ju bara helt ärlig. Varför den vuxna mannen sa det kan jag dock inte förklara...


Ett litet inlägg om bajs med mera



Trots de här skyltarna som finns lite överallt längs med gatorna, så är trottoarerna i Seabury täckta av hundbajs. Nej, nu överdrev jag. Men jag har klivit i allt för många bajshögar på sistone, och hjulen på barnvagnen är inte direkt i sitt fräcshaste skick.

Det finns tre saker som har med hundar att göra, som jag hatar. Det första och värsta är såklart bajset. Varför kan inte hundägarna plocka upp efter sina hundar? Speciellt när hundarna har bajsat mitt på en trottoar. Det andra är när folk går med sina hundar utan koppel, bland folk. Det jag får höra när jag nämner det brukar vara något i stil med "men min hund är ju så snäll, han kommer inte skada någon". Det verkar dock som att alla hundägare tycker att just deras hund är världens snällaste. Men det jag menar är inte att hundarna är farliga, men folk är rädda för och allergiska mot hundar. Jag personligen gillar inte när främmande hundar kommer fram till mig och luktar och dreglar på mig. Det tredje som jag hatar med hundar är deras saliv. Visst, de kan inte rå för det och vissa hundar dreglar inte alls - men hunddregel är något av det äckligaste jag vet, så kan jag undvika kontakt med det på ett så enkelt sätt som att hundägarna sätter koppel på sina hundar så skulle jag vara väldigt tacksam.

Tack för mig.

 


Up, up & away

Jag och C såg filmen Up ikväll (det är asbra att ha en pojkvän som jobbar på bion) och det var en intressant upplevelse. 3D-glasögonen skavde, vilket var väldigt irriterande, men det var ändå helt okej. Vi köpte även Ben & Jerry's glass, som jag aldrig har smakat förut. Det var så mättade att jag inte orkade äta upp allt, trots att jag inte hade ätit middag innan, men gott var det! Filmen var sådär, och tanken på att jag förmodligen måste se den igen nästa vecka gör mig lite trött. Pojkarna är lediga från skolan nästa vecka så då blir det förmodligen något biobesök, de har tjatat om att se den filmen ett bra tag nu. Egentligen hade vi tänkt se Halloween II ikväll, men C:skollegor avrådde oss strängt. Istället tyckte de att vi skulle se Up, och glömsk som jag kan vara så hade jag inte en tanke på att det var just den filmen som pojkarna vill se. Jag får väl skylla mig själv...

Ps. Jag spillde glass på min nya skjorta. Skit också.


Kändistätt i Malahide?

Boken som jag läser, Hela mitt hjärta - av Catherine Dunne, handlar om en kvinna som har levt ett traditionellt irländskt kvinnoliv. Det innebar att ta hand om barnen och hemmet och att stötta sin man i karriären, vilket hon trodde garanterade att de skulle leva lyckliga för alltid. Plötsligt lämnar mannen henne och hon blir ensam kvar med barnen och huset utan pengar.

Hur som helst så tog jag med mig den här boken till Irland eftersom att det verkade ju passande. Det visar sig en bit in i boken att berättelsen utspelar sig här i trakterna. Jag har läst om Malahide, Howth och flera andra små ställen här i närheten. Malahide är ju inte riktigt det största och mest kända stället på Irland om man säger så, så jag tycker att det är lite roligt att berättelsen utspelar sig just här.

Visste ni förresten att jag bor ungefär fem minuter från Ronan Keating? Nä, det visste inte jag heller - förrän nyligen. Tydligen brukar han hålla till nere på byn och man ska även kunna få en skymt av honom på den lokala mataffären. Tyvärr har jag hört att han är ganska divig, har på sig solglasögon hela tiden och är otrevlig. Men, skulle jag träffa på honom så tänker jag bannemig tvinga honom att posera på bild med mig!

Ovälkomna gäster, god mat & giftermål

Det kan vara som så att ett gäng envisa löss har bestämt sig för att flytta in i mitt hår. Stephanie såg mig klia och tog genast fram luskammen! Ben har nämligen haft löss två gånger under de senaste veckorna och tydligen har många andra i hans skola också haft det. Vi hittade inga löss, men eventuellt några ägg. Så nu har jag suttit med ett medel i håret ett bra tag och sen tvättat håret tre gånger. Ändå känns det fortfarande som att medlet sitter i, men varmvattnet tog slut och det går bara inte att stå kvar i duschen då. Jag får helt enkelt ta en extrasväng i duschen imorgon när kidsen är i skolan. Byta sängkläder borde jag också göra. Bjussar på en mindre fin webcambild på en mindre glad Sanna.

Gårdagskvällen blev för övrigt inte alls som planerad. Istället för att besöka den omtalade nattklubben här i Malahide, så slutade det med att jag och C kollade på teve hemma hos honom och somnade. Konstigt nog vaknade vi sjukligt tidigt, strax efter sju tror jag klockan var. Helknäppt! Men jag fick bästa frukosten på sängen av C:s mamma; bacon, stekt ägg, korv, någon slags pudding och bönor i sås. Det satt fint i kistan kan jag säga! På vägen hem lite senare i eftermiddags köpte jag ett paket hallonglass som jag goffade i mig framför några avsnitt av Scrubs. Sen lagade Stephanie en jättegod middag, hon är en helt underbar kock. Det var precis efter middagen som hon upptäckte att jag kliade mig... Och nu sitter jag här, i nattline och mysbyxor, och ska alldeles strax lägga mig och läsa min bok om ett irländskt kvinnoliv. Apropå det, så berättade kvinnan som skjutsade hem mig från veckans psykologilektion en rolig sak - nämligen att av de sex au pairer, alla från olika länder, som hon haft åt sina barn, så har tre av dem gift sig med irländska män. Lite rolig fakta såhär på kvällskvisten, eller hur mamma och pappa? ;)


Big spender

Oj vad med shoppande det har blivit! Trots det har jag pengar kvar så att jag klarar mig - och då har jag ändå inte fått veckans lön än! Jag är helnöjd.

Nu ska jag byta om och piffa till mig lite innan jag tar bussen till C för lite vindrickande, sen bär det av till Gibneys och sen förmodligen till en klubb.
Party on!


Fredagsmys & lördagsbestyr

Igår kväll efter att jag redigerat klart bilderna, gick jag till affären och köpte pringles, cocacola och sour cream. Väl tillbaka slog på jag Into the wild, som jag hört ska vara bra (jag vet att jag är sist av alla att se den). Antingen var den inte så bra eller så var jag väldigt trött, för jag somnade innan jag ens hunnit se hälften. Haha. Men jag såg klart den för en stund sen, och kan säga att jag tycker att storyn är bra - men filmen var lite seg.

Nu ska jag göra mig i ordning för att åka till Swords igen, ska byta ett puder jag köpte igår och köpa lite mer saker. Ska även möta upp C där när han slutar jobba klockan 17, han jobbar ju på bion som ligger i det stora köpcentret. Sen blir det antingen middag och filmtittande eller alkohol och klubbande - det återstår att se.


Promenix

Istället för att gå till lekparken, gick jag och pojkarna ner till vattnet. Jag fotade lite. Fler bilder kanske kommer upp senare, beror på om Stephanie går med på att jag lägger ut bilder på kidsen eller inte.
Här är i alla fall två roliga fynd och lite natur.










En mardröm

Såg nyss det här klippet på Stina-Lees blogg. Helt otroligt hemskt, men samtidigt helt otroligt underbart att bebisen överlevde. Ett mirakel!


Videoinlägg


Night, night

Hade tänkt göra ett videoinlägg, men den inbyggda mikrofonen är dum så jag måste ju nästan skrika för att höras. Och skrika kan jag inte göra den här tiden på dygnet när barnen är hemma. Kanske kommer det ett videoinlägg imorgon istället! Nu ska jag lägga mig och läsa tills jag somnar... Godnatt!

Scandic Partners

Klicka här för att tjäna pengar när andra klickar sig vidare från din blogg eller hemsida! Du får 100 kr direkt när du registrerat dig! Det är helt gratis för dig!


Back to school?

Igår tittade jag runt på Uppsala universitets hemsida och fastnade för lärarprogrammet. Jag har ju funderat på att plugga till förskolelärare eller liknande, men har ju känt mig alldeles för skoltrött och inte varit helt hundra på att det faktiskt är det jag vill jobba med. Det var en av anledningarna till att jag bestämde mig för att åka iväg som au pair, för att ta reda på om jag verkligen vill jobba med barn. Men nu börjar det kännas mer och mer självklart att det är min framtid. Så jag ska fortsätta läsa på om lärarprogrammet och eventuellt ansöker jag till det nästa år.


Update
Tänkte lite mer på det här. Lärarprogrammet är ju väldigt brett, och jag vill ju inte bli lärare för äldre barn än de på förskolan. Å andra sidan så kan jag ju ändra mig inom några år, man vet ju aldrig. Men om jag ändå vill utbilda mig till "bara" förskolelärare, så är programmet Lärare för förskola och förskoleklass - grunden till lärande, på Högskolan i Borås, nog ett bra alternativ. Visserligen jobbigt att flytta igen, men jag har ju i alla fall släkt i Boråstrakten!

Barnmisshandel?

Jag var nyss och hämtade Charlie från playschool. Väl hemma skulle jag ta av honom hans tjocktröja. Som vanligt gick det trögt att få den över huvudet...
Charlie: You have to pull harder!
Jag: But I don't want to hurt you!
Charlie: You just did, but it's okey, you're allowed to hurt me!

Haha, det kommer så söta saker ur den söta lilla munnen ibland.


Vilket pass!

Igår kom Stephanie hem. Hon var inte alls glad över den trasiga stolen, men vad kan jag göra? Förstår att hon måste tänka att jag haft folk över, men jag kan ju inte göra annat än att säga som det var; nämligen att jag helt enkelt satte mig på den och den brakade ihop. Hur som helst, det blev en vild diskussion om stolen och en hel del andra saker som jag inte orkar gå in på här. Men idag bad hon om ursäkt för att ha varit för hård mot mig. Jag vet inte riktigt hur jag ska känna. Jag tycker att hon var för hård, men samtidigt förstår jag hur hon känner. Jag fortsätter i alla fall att göra mitt bästa!

Efter lunchen idag, som barnen för en gångs skull gillade, så satte jag igång med disken. Det fanns inga tabletter till diskmaskinen, så jag diskade det mesta för hand. När jag stod där i köket och pojkarna hade gått in i vardagsrummet för att titta på teve, hörde jag ett skrik. Jag rusade dit och såg Charlie stå som förstenad mitt på vardagsrumsgolvet. När jag frågade vad som hänt började han gråta och sa att han hade ont i näsan. Det visade sig senare att han hade en liten legobit i ena näsborren. Hur den kom dit tog ett bra tag att få ur honom, men till slut erkände han att han själv hade pillat upp den... Jag kunde inte se den lilla legobiten så jag blev jättenervös och trodde att den åkt upp i hjärnan eller något. Så jag ringde Stephanie, som kom med en gång. Som tur var kunde hon se legobiten när hon lyste med en ficklampa. Lyckligtvis finns det även en "GP", som om jag förstått rätt är en lokal läkare, som håller till på gatan här bredvid. Stephanie tog med Charlie dit och det gick galant att få ut legobiten. Pjuh!

Kvällen har spenderats på Malahide Community School. Återigen har jag suttit och lyssnat på "the teenage-hippie from a decade too late" i två timmar. Jag vet fortfarande inte riktigt vad jag tycker om henne och om kursen. På ett sätt är det ganska roligt att lyssna på henne, men på ett annat sätt känns det ganska meningslöst. Visserligen är det ju bara "an introduction to psychology", så jag hade inte förväntat mig världens mest seriösa kurs - men kanske är den lite för oseriös, jag kan inte bestämma mig.
Fick i alla fall skjuts hem av en mycket snäll kurskamrat, ända hem den här gången - trots att det var lite av en omväg för henne. Hon sa dessutom att hon gärna kör hem mig fler gånger, att jag bara behöver säga till. Jag är evigt tacksam!

Just det! En liten fågel viskade i mitt öra att snön har anlänt i Sverige. Är det sant? I oktober?! Stephanie och pojkarna är helt fascinerade, det snöar ju i princip aldrig här.


Saknaden är stor

Jag vill passa på att säga att jag saknar mina vänner där hemma i Sverige så otroligt mycket. Just ikväll hade det varit så himla skönt att bara kunna plocka fram telefonen och ringa E, och bara prata sådär länge som man behöver ibland. Inte för att jag är ledsen eller så, men just ikväll saknar jag E och alla andra lite extra mycket. Vet inte varför, men kanske har det något att göra med att jag sitter helt ensam i ett stort hus i ett annat land...

Välkomna!

Såg nyss att jag har fått en massa kommentarer! Jag hade totalt glömt att kolla om jag fått några kommentarer, ska se till att jag får mail om varje kommentar från och med nu. Alla kommentarer var dessutom från helt främmande människor, det gillar jag! Besökarantalet har ökat ordentligt idag, så jag vill välkomna alla nya läsare hit - det känns fint att ha er här!


Ensam hemmakväll

Skit också. Jag skulle ha gått ut tidigare, nu har det ju blivit kallt. Det är fortfarande lite soligt, men usch vad kallt det är! Innan var det i alla fall varmt i solen. Aja, jag får hoppas på att det är fint väder imorgon också - då kan jag gå ut tidigare.

Jag ska väl passa på att städa lite, vill ju att det ska vara fint här när Stephanie kommer hem. Jag har i och för sig inte stökat till nåt alls, men lekrummet behöver städas eftersom jag inte gjorde det i fredags. Ska tömma papperskorgar och sånt också. Det är nog bäst att göra allt sånt idag, så jag slipper stressa med det imorgon. En sak är lite jobbig dock... I fredags när jag skulle äta middag så satte jag mig ner på en av köksstolarna som vanligt, det var bara det att den då gick i två delar. Jag visste att det hade varit en spricka i den sen innan, men inte trodde jag att den skulle gå sönder totalt! Det blir ju kul att förklara för Stephanie... Bara hon inte tror att jag har haft en massa folk här, vill ju att hon ska veta att hon kan lita på att jag inte gör något hon bett mig att inte göra.

Hur som helst, jag ska väl ta tag i röjningen nu och sen blir det en ensam middag framför någon film på datorn - igen.



Sunshine

Solen skiner i Malahide! Men istället för att gå ut och njuta av det fina vädret har jag legat i soffan och kollat på ett antal avsnitt av One Tree Hill. Men nu funderar jag på att ta mig i kragen och gå ut och fota lite, borde ju passa på när det är soligt eftersom det blir så mycket bättre bilder då. Men först; alltid en dusch, inte lukta usch (jag vet, lågt att citera Mange Schmidt). Hoppas ni har en bra dag!


Kall hals

Ja, jag går omkring med halsduk inomhus - så kallt är det i det här huset. Men jag är lika glad för det! Nu ska jag koka lite ris, steka lite korv och göra lite vitlökssmör till middag. Yummie!


Öka ditt läsarantal!

Vill du ha fler läsare? Gå in på Mer-Trafik eller BloggTrafik och registrera dig snabbt och enkelt!


Premiär!


RSS 2.0