Slacker

Inatt sov jag hemma för första gången på ett tag. Det var skönt att sova ut och inte behöva gå ut i det gråa vädret och åka hem. Jag sov till 12:30, värmde upp lite pasta från igår kväll och har nu suttit i soffan och tittat på MTV 16 & pregnant sen dess. Slacker-dag!

Glassigt

För en stund sen kom jag hem efter ytterligare en natt hos John och en trevlig pubkväll med honom och hans kompis. Har nyss ätit glass till frukost, mums. Man får göra det när man är ledig tycker jag... Hur som helst, när jag kom hem såg jag en lapp i köket från Stephanie där det stod att hon och barnen har åkt ner till Cork (där Stephanies mamma och syster bor) och kommer tillbaka på söndag. Så jag behöver inte sitta barnvakt på fredag! Alltså inget jobb alls (förutom lite strykning och dammsugning) för mig på hela veckan! Och vid lappen låg dessutom min lön, min fulla lön. Woho, plånboken är inte lika hungrig längre!

Nu ska jag kolla på lite serier och slappa, sen duscha och ta hand om mig själv ordentligt med ansiktsmask och hela köret. Gött!


Ledig

Efter att jag suttit barnvakt i fredags (och somnat på soffan ett flertal gånger) så kom John och plockade upp mig med en taxi, när Stephanie äntligen hade kommit tillbaka. Det blev väldigt sent och jag somnade i princip så fort vi kom hem till John. Sen har jag varit hos honom tills idag! Vi har hunnit med lite shopping, X Factor- och pizza-mys hos Johns kompis, biobesök, god mat och tärningsspel. Igår var det bank holiday, vilket betyder att i princip alla på Irland är lediga. Jag är dock ledig hela veckan - det är midterm break, typ höstlov, och Stephanie och Howard har tagit ledigt några dagar var så jag behöver inte jobba alls den här veckan förutom eventuell barnvaktning på fredag kväll. Det är ju visserligen skönt, men eftersom John precis har börjat på ett nytt jobb så har jag inte speciellt mycket att göra under all den här lediga tiden. Fast jag ska ju i och för sig försöka bli klar med mitt CV så att jag kan börja söka jobb inför nästa år, och även ta reda på mer information om utbildningen. Hoppas att jag får i alla fall lite lön för barnpassningen, plånboken är ganska hungrig om man säger så...

Nu ska jag snart tillbaka till John för lite CV-skrivning och kvällsmys!


Tröttis

Jag har suttit barnvakt i snart fem och en halv timme nu och det börjar bli sent. Jag har redan somnat tre gånger på soffan. Men jag vill vara vaken när Stephanie kommer hem eftersom jag ska åka hem till John då. Han är på puben och ska komma hit med en taxi efter att puben stängt, och det lär den göra när som helst nu. Jag är så sjukt sömnig!

Två blir en

Stephanie kom nyss in till mig med ett stort glas vitt vin, för att fira min mammas förlovning! Eftersom jag inte kan vara hemma och fira så får jag nöja med med ett glas gott vin. Tidigare idag fick jag ett sms från mamma där det stod att jag skulle kolla min mejl. Så det gjorde jag, och där var en bild på mammas och M:s fingrar med de nya ringarna på. Så - jag vill bara säga grattis, saknar och älskar er! ♥

Magnus Betnér - Smock Alley Theatre, Dublin, 21 oktober 2010

Det var med stora förväntningar som jag och John letade oss fram till den lilla teatern på en bakgata i Dublin. Förra året uppträdde Magnus Betnér på en mer central komedipub i Dublin, men höll då bara på i typ 15 minuter. Igår kväll körde han på i en hel timme. Och det var bra! Visserligen tycker jag att han är bättre på svenska, men det skadar ju inte att vidga vyerna lite. Han fick trots allt irländarna (och de andra blonda svenskarna som var där) att skratta för det mesta. Under skämten om katolska präster och deras pedofili var det dock ganska tyst förutom några tysta men djupa inandningar som avslutades med "ooohh".
John verkade inte allt för imponerad - han skrattade lite då och då, men tror nog att Betnérs show går hem mer hos svenskar. Och ska jag vara ärlig så var det nog de få svenskar som var där som skrattade mest. Fast några av irländarnas skratt var definitivt högst.

Vill man se Magnus Betnér i Dublin så har har en show på samma ställe klockan 20 (irländsk tid) ikväll. Sen har han några små shower i London innan han återvänder till Sverige, där han kommer uppträda med sin show "Livets ord".  



Foto: Tage Rönnqvist


Bildbomb


Ganska likt, va?


Vid skolan var det fullt av häxor, prinsessor, pirater och diverse superhjältar.


Till och med lärarna var utklädda.


Min söta lilla Darth Vader med halsduk!


Barncitat

Här kommer ännu ett citat av ett barn:

Igår hemma hos John
Johns brorson Robbie: When you and John grow up you can have babies!
Eh? När vi växer upp? Jag trodde vi båda var vuxna, haha.


It's a mans world

Åh vad jag är less på allt byggarbete som pågår här! Båda grannarna har folk som jobbar åt dem här hela tiden, och det låter otroligt högt med jämna mellanrum. För en stund sen gick jag ner i köket för att göra iordning en macka och såg då en man på vår baksida med en stege. Han behövde tydligen stå på vår sida för att komma åt det han skulle göra på grannarnas vägg, vilket väl är helt okej, men sen gick han in i vårt skjul och ställde tillbaka stegen han hade där. Jag visste inte ens att det var vår stege han hade. Kanske har Stephanie sagt att det var okej, det vet jag inte, men eftersom jag inte vet något om det så kändes det lite skumt för mig.
Det är inte första gången jag ser folk precis utanför fönstrena heller! Ibland kommer det en gubbe och tvättar våra fönster, han skrämde nästan ihjäl mig en gång när han klättrade upp för en stege för att tvätta mitt sovrumsfönster på andra våningen liksom. Och här om dagen när jag var på toa så insåg att efteråt att jag just visat rumpan för grannens målare som stod på en stege i precis rätt höjd för att se in genom toafönstret. Här får man vara försiktig!

Charlie says

När vi gick till skolan imorse
Charlie: Now I know what private is!
Jag: Yeah? Tell me.
Charlie: It's your willie! (detta skrek han högt medan han pekade på mitt skrev)


Det var halloween-tema i Charlies skola.


Ben says, igen

Innan vi gick imorse så satt jag och pojkarna på mitt rum och busade lite. Jag sa då åt dem att akta "min baby" (min kamera) så att den inte går sönder.

När vi senare skulle gå
Ben: Bye bye, baby. Don't cry while we're gone!

Ben says

För en stund sen hade jag hade munskölj i munnen så jag inte kunde prata och istället kommunicerade med Ben genom att skriva lappar, när jag var klar kom det här från Ben  
Ben: I liked it when you couldn't speak!

Tack för den liksom, haha...


Charlie says

När jag och barnen tittade på teve efter lunchen
Charlie: I love you, Sanna!
Jag blev så paff att jag inte hann säga något tillbaka innan han sprungit ut ur rummet för att leka med något annat

Senare när Ben gjorde sina läxor (vilket för övrigt var hemskt eftersom han betedde sig jättedåligt och gjorde allt för att irritera mig) och Charlie la pussel på golvet
Charlie: I love you mrs... Eh... I love you, Sanna!
Jag: I love you too, Charlie!

Det är så underbart när han säger det bara sådär från ingenstans. Det lugnade definitivt ner mig lite efter Bens tjafs.

KOM & HJÄLP, BARA 2 PERSONER TILL!

Tänkte bara påminna er om att klicka på bilden nedan för att få gratis Spotify Premium! Spotify Free (som jag har nu) får man bara resa med i 14 dagar, vilket betyder att det inte funkar här på Irland om jag inte regelbundet ber någon hemma i Sverige logga in på mitt konto där. Det skulle därför vara underbart att ha Spotify Premium som man får resa hur mycket man vill med och som man dessutom kan använda sig av i mobilen.

Allt du behöver göra är att klicka här (eller på bilden nedan) och svara på några frågor i en gratis undersökning, så räknas det som att jag har värvat dig (det är HELT gratis om du inte väljer att beställa någon vara). Jag behöver nu bara värva TVÅ personer till för att få mitt Premium! När du har gjort det får du en egen länk som du själv kan värva folk med och därmed också få gratis Spotify Premium! Bra va?


Gråa dagar skyndar aldrig på

Brrr, det börjar verkligen bli vinter här nu. Som jag skrivit förr - det är nästan värst inomhus. Mina händer är just nu alldeles stela av kylan och jag nästan skakar för att jag fryser så mycket, trots att jag har tagit en jättevarm dusch och sen suttit inlindad i lager av kläder, halsduk och raggsockor. Stephanie har värmen på timer, så den är på tidigt på morgonen och sen på kvällen - men såklart inte under dagen (då jag är hemma) för det skulle ju bli alldeles för dyrt i längden.

Nu är det strax dags att hämta pojkarna. Sen blir det väl en helt vanligt eftermiddag med lunch och läxor som tar alldeles för lång tid. Ben har så mycket läxor nu för tiden att vi knappt hinner göra något annat efter skolan. Det är synd både för honom och för Charlie. Charlie måste ju underhålla sig själv medan Ben gör läxor (eftersom jag måste sitta med hela tiden, annars skulle det ta ääännu längre tid), vilket inte är hela världen någon gång ibland - han är rätt bra på att underhålla sig själv - men han borde inte behöva göra det varje dag. Jag kan inte för mitt liv minnas att jag hade så mycket läxor som nioåring.

Computerdoctor

För ett tag sen var det en man här från ett företag som kallar sig Comcputerdoctor. Jag kunde inte låta bli att skratta lite för mig själv när jag såg bilen med loggan på genom fönstret. Hur som helst, John försökte ju fixa Stephanies dator i fredags - och det såg ut att gå bra, men samma kväll slutade den fungera igen. Så nu är datorn hos Computerdoctor för en konsultation - tills det är klart är min laptop den enda datorn i huset, så jag får nog dela med mig lite ett tag framöver.

Saknade te havs

Nu har jag nyss lyssnat på några av Håkan Hellströms nya låtar på Spotify (efter att pappa loggat in åt mig hemma i Sverige) och som alltid när jag lyssnar på Håkan är jag som i trans. Klicka på länken för att komma till låtarna på Spotify!

Barn är ju roliga

John berättade om en konversation han haft med sin nästan sexårige brorson Robbie
Robbie: When are you and Sanna going to have babies?
John: Eh, I don't know. Why?
Robie: Because I want you to be a mammy and daddy!
John: Ok. Why?  
Robbie: Because that's what girlfriends and boyfriends do. And you'll be a good mammy and daddy.


Värmande post

Det är så underbart när man hittar sån här post i brevlådan! En korsordstidning, en recension av Håkans nya album och ett vykort föreställande min mormor som ung och min mamma som bebis i Afrika med en söt hälsning från mamma på baksidan värmer ganska mycket här i kylan. Tack mamsen, saknar dig! ♥

The kids says

När jag och Charlie väntade på att Ben skulle komma ut från skolan
Charlie: Oh my god! Sanna! Oh my god! Did you see that?!
Jag: What is it?!
Charlie: That lady just crossed the road when it was still the red man!
Jag: Oh that's so bold! Phew...

När vi sen gick hem tillsammans alla tre
Ben: Charlie, what did you do in school today?
Charlie: We coloured!
Jag: Ben, why are you suddenly so interested in what Charlie did in school? You usually don't want to hear about it.
Ben: I just wanted to see how good his memory is...


What to do?

Vad ska man hitta på denna fredagskväll då? Howard hämtade nyss Charlie och ska sen hämta Ben från kalaset, så jag har jobbat färdigt för idag. John sitter och pillar med Stephanies dator just nu (tror att det går bra), själv ska jag packa övernattningsväskan. Och sen to the pub, kanske?

PS. Vad tycks om mitt hår idag? Jag har använt en jättebra produkt för att få mer volym - och det verkar ju funka!


Friday

På fredagar har jag som sagt hand om barnen väldigt lite eftersom de har simskola efter skolan. Idag är det dock ingen simskola, men Charlie blev hämtad av Nina för en playdate med hennes små tvillingar och Ben ska för första gången gå från skolan ensam - för att sen vara här hemma i knappt en timme innan Nina plockar upp honom för att köra honom till ett kalas. Hon lämnar då Charlie till mig innan barnens pappa Howard kommer och hämtar honom. Så jag har knappt lämnat huset idag! Men det betyder inte att jag inte har fått något gjort - jag har dammsugit, hoppat hopprep (klarade nästan åtta minuter idag, med några sekunders pauser) och röjt lite i mitt rum. Nu ska jag passa på att duscha medan jag är själv i huset, efter det måste jag stryka barnens kläder och sen kommer John hit för att ta en titt på Stephanies dator som inte verkar fungera. Vad vi ska göra ikväll vet jag inte än.

2 (miljoner) steg från paradise

Igår släppte Håkan Hellström sitt nya album 2 steg från paradise, och för första gången på länge kan jag inte lyssna på ett nytt Håkan-album på releasedagen. Det känns kasst, jag vill ju ligga i sängen med musiken på högsta volym och lära mig och ta åt mig av de nya texterna i timmar - som jag gör varje gång Håkan släpper något nytt. Och så har det ju varit signeringar här och var hemma i Sverige, skit också! Det här är absolut en av nackdelarna med att bo utomlands.    


The cold

Det börjar bli riktigt kallt här nu, och blåsigt. Även inomhus är det kyligt som bara den - kortärmat är inte ett alternativ inomhus eller ens i sängen. Bara att använda datorn får händerna att stelna av kyla, jag kan liksom inte använda dem lika effektivt så ibland måste jag pausa för att värma upp dem. Brrr! Varför är husen så dåligt isolerade här?! Hemma i Sverige blir det visserligen ännu kallare, men inomhus är det alltid lagom varmt.

Charlie says

Igår när jag och Charlie satt och väntade på att Ben skulle komma ut från skolan
Charlie: *petar på min mage* Is that your belly?
Jag: Yes, you know that silly.
Charlie: I know but I was just confused - I thought it was your boob because it was standing out so much!

Tack för den, Charlie...


Fråga farbror doktor

Herr doktor: varje gång jag borstar tänderna känns det som att jag ska spy, värst är det på morgnarna. Hur kommer det sig? Tacksam för svar!

Gratis Spotify Premium!

Snälla, hjälp mig att få Spotify Premium! Spotify Free (som jag har nu) får man bara resa med i 14 dagar, vilket betyder att det inte funkar här på Irland om jag inte regelbundet ber någon hemma i Sverige logga in på mitt konto där. Det skulle därför vara underbart att ha Spotify Premium som man får resa hur mycket man vill med och som man dessutom kan använda sig av i mobilen.

Allt du behöver göra är att klicka här (eller på bilden nedan) och svara på några frågor i en gratis undersökning, så räknas det som att jag har värvat dig (det är HELT gratis om du inte väljer att beställa någon vara). Jag behöver värva sex personer för att få mitt Premium! När du har gjort det får du en egen länk som du själv kan värva folk med och därmed också få gratis Spotify Premium! Bra va?



The wonders of Skype

Min käre vän J har äntligen skaffat Skype och firade det genom att ta en "jättefin" bild på mig i webcamen. Tack!! Fast åh, vad jag saknar honom ♥

Måndag = bra dag?

Båda pojkarna har varit så gulliga och roliga idag (Ben var dock ett riktigt litet monster ett tag under läxläsningen, men det gick över som tur var)! När Ben gjorde sina läxor, varav en var att läsa högt ur en bok, så pausade han för att visa bilderna för Charlie som var helt inne i historien - syskonkärlek!
När han läst klart bad han om ursäkt till mig för att han hade läst något fel, och mitt svar var "it's okey Ben, everybody does that". På det svarade han "of course it's okey, man" med en riktig jamaicansk dialekt - värsta reggaekillen.
Helt plötsigt sa Charlie "Sanna, Sanna! I just wanna do something to you!" och så pussade han mig på armen. Efter det fick jag fler pussar lite överallt, när jag minst anade det.

Fler såna här dagar, tack!


Vi ritade ända tills Stephanie kom hem, den här gången ritade jag det här till Ben.


Måndag morgon

Ny vecka, nya tag! Efter att jag lämnat barnen i skolan gick jag tillbaka hem för att prova på mitt senaste inköp i kategorin träning - ett hopprep! Extremt jobbigt var det, men det beror ju på min otroligt dåliga kondition. Med hopprepet följde en liten broschyr med olika program man kan gå efter - jag valde såklart det lättaste till att börja med. Men inte ens det klarade jag av! Det stod att man ska hoppa i tio minuter tre gånger i veckan - jag klarade av typ fyra minuter innan benen gav med sig och jag fick sätta mig på golvet tills jag kunde andas ordentligt igen.. Men jag ska inte ge upp! Mitt första mål är alltså att klara av tio minuter åt gången, och jag SKA klara det om det så ska ta flera veckor.
 

Charlie says

Vid matbordet, när vi åt fiskpaj
Charlie: Fish gives you bigger brains, that's why I like fish! *ler sådär underbart som bara han kan*

När vi dukade av bordet
Jag: Throw that tissue in the bin, please.
Charlie: Yes, her majesty!


Ritade en teckning till Charlie igår kväll, ritade av från en av hans böcker.


Superboots

Tack var de här godingarna är jag i princip pank. Men mina fötter håller sig i alla fall varma och torra i det blöta Irland-vädret! Har sprayat på extra skydd också.  



Hej & hå

Pjuh! Jag har nu dammsugit hela huset, tagit ut sopor, diskat och gjort rent spisen och bänkytor i köket. Egentligen ingår det ju inte i mina arbetsuppgifter att städa speciellt mycket, men det behövdes och dessutom kommer jag inte ha barnen i mer än typ två timmar i eftermiddag (så dammsugningen har vi kommit överens om att jag ska göra på fredagar på grund av det). Sprayat mina nya stövlar med Super Protector har jag också gjort, det luktar lite konstigt efter det...
Jag tror att jag behöver keep busy som man säger, det känns bra att ha saker att göra så att jag inte tänker för mycket.

IRELAND ♣ DUBLIN


Ville bara visa min ascoola tjocktröja som jag köpte på souvenirbutiken Carroll's i helgen, när Pernilla var här. Eh.. Ascool. Pratar förresten med E på Skype ♥


Lugna puckar

Efter att stressen börjat smyga sig tillbaka under dagen så fick jag svar av pappa också - och vips var lugnet tillbaka! De är så bra, mina föräldrar ♥ Tänk att de kan lugna mina nerver från andra sidan världen höll jag på att säga - men från ett annat land i alla fall.


Charlie says

När jag och Charlie väntade på Ben utanför skolan
Charlie: What does allergic mean?
Jag: Well it means that if you're allergic to peanuts for examlpe - then you can't eat them because you'll get a reaction from them, your throat could get swollen or something.
Charile: What if you were allergic to opening your eyes, what would happen then?!
Jag: Eh, I don't think you can be allergic to opening your eyes.
Charlie: Can you be allergic to strollers? Cars? Buses? Trees?
Och så fortsatte han hela vägen hem...

Mamma gör mig alltid lugn


Så jag har en snabbikon till hennes blogg på min iPhone.

Igår skrev jag till min mamma och berättade om att jag återigen funderar på att gå en kurs här istället för att gå universitetet hemma i Sverige. Och när jag fick svar från henne imorse så försvann all den där stressen som jag skrev om igår. Jag kunde inte sova ordentligt inatt på grund av stressen, min morgonpromenad gick inte bra alls på grund av stressen - och nu är den som bortblåst. Jag vet att jag kommer bli stressad igen, förmodligen så fort jag öppnar dokumentet med mitt CV, men för tillfället är jag lugn och det har jag min mamma att tacka för.

 


Stress, stress, stress

För mycket tankar
- och stress.
För mycket smärta lite överallt i kroppen
- och stress.
För mycket trötthet
- och stress.

Tankar som "jag borde skriva på mitt CV" och "jag måste bestämma mig för vilket land jag ska bo i" snurrar runt i huvudet. Och klockan är inte ens 21 (inte här i alla fall) - men nu jag tänker lägga mig i sängen och titta på nyligen nerladdade serier tills jag somnar. Godnatt.


Charlie says

När jag hämtade Charlie från skolan visade han mig sitt nya skolfoto
Jag: Wow, that's such a nice photo of you!
Charlie: I know! Mum is gonna be so proud!

Helgens bravader

Här kommer ännu en uppdatering... Att det ska vara så svårt att hålla igång bloggandet ordentligt! Hur som helst, jag är helt slut efter helgen - tur att jag var ledig igår. Pernilla var ju som sagt här och festade till det ordentligt. Det blev en massa pubande bland folk från alla möjliga länder, ätande (mest burgare i alla dess former) och shoppande. All and all en supertrevlig helg!  


Charlie says

När jag och John hämtade Charlie från skolan igår - en liten tjej från Charlies klass gick framför oss på vägen tillbaka och efter lite söta små leenden fram och tillbaka började konversationen
Lilla tjejen: You're my best friend, Charlie!
Charlie: Hehe... *tittar ner i marken*

Efter några minuter av intensivt tänkande
Charlie: I know your name, you know! It's Annie!!!

RSS 2.0