The helg

Det har inte blivit något bloggande sen i fredags förmiddag, men jag har ju varit out and about som man säger. Det var otroligt härligt att ha pappa och K här! Vi tog det ganska lugnt - strosade i Dublin, tog några öl här och där, åt middag här i huset med Stephanie och pojkarna och hängde lite på Gibney's sista kvällen. Som vanligt när vi har besök var pojkarna alldeles hoppiga och tossiga i lördags, de sprang runt och var högljudda och klättrade på pappa och hade sig. Pappa och K hade även med sig lite lego till dem, det gick hem kan jag ju säga. Sista kvällen fick JP (min nya bf, höhö) träffa pappa och K, hoppas de gillade honom - haha!


Happy times!

Hinner inte blogga så mycket, men tänkte bara slänga in en bild på mig och pappa från igår kväll i Dublin! Snälla Stephanie körde mig till flygplatsen och plockade upp pappa och K, och körde oss sen till deras hotell inne i stan - pojkarna var med också och tyckte att det var jättespännande att träffa fler svenskar, haha! Sen hängde vi på en liten pub ett tag innan jag tog sista bussen hem. Nu har jag Charlie här hemma i några timmar, men Stephanie kommer hem vid lunch så då ska jag åka in till Dublin och hänga med pappsen!


Lika som bär?


Bra dag!

Efter att ha hämtat Ben från skolan gick vi med Carmen och "hennes" barn till Malahide castle, eller ja - den stora gräsplätten utanför kricketklubben. Där skulle två av Carmens kids spela tennis, men innan hade vi picknicklunch och lekte i solen. Det var helt underbart roligt och precis vad jag behövde efter igår! Som ni ser på bilden var det ganska ansträngande också, haha.

Nu ska vi åka och hämta pappa och K om bara några minuter, ska bli så kul att se dem!! ♥


Rolig längtan

Ikväll kommer pappa och hans sambo K till Dublin, jag längtar! ♥

På facebookchatten häromdagen:
Jag: Jag tänkte att vi kunde äta tapas någon kväll! Gillar ni tapas?
Pappa: Om vi gillar tapas? Sover Dolly Parton på rygg? Är Bamse snäll? Är AIK ett bottenlag?

Alltså bahaha, min pappa är mest rolig (trots pappaskämten som slinker in då och då) - jag gillar särskilt det om Dolly Parton.

Ses snart!!

Nya E-Type?

Typ hej det är jag som är E-Type. Trots det har jag redan fått några komplimanger av bland annat Charlies fröken, haha.


Torsdagsmorgon på Seabury Drive:

Jag sitter i köket och äter frukost när Howard kommer och lämnar pojkarna, eftersom de har sovit hos honom inatt. Charlie klampar in i köket utan att säga något och sätter sig och leker med någon leksak på golvet.

Jag: Did you have fun in dad's house?
Charlie: Sanna! Less talking, more eating! And don't forget to brush your teeth!

Bah! Ungen lät ju precis som jag brukar låta på morgnarna (stavning?!)...


Gråtskratt & skrattgråt

Världens bästa mamma skriver:
Det kom ett sms, ”jag behöver höra din röst”. Jag ringde och lyssnade till en ledsen människa. Svårt att finnas till på långt håll, men så skönt att ändå få vara nära via telefonen. Det är inte alltid som mejl, sms, msn och allt det digitala är bäst – det behövs analoga nyanser också. Att höra gråtskrattet, skrattgråtet och allt däremellan är oslagbart.

Du får mig alltid att le och tänka lite mer positivt, oavsett var i världen vi befinner oss. Du är där, jag är här - men genom en telefon är vi tillsammans för en stund.

Braids

Efter att ha tittat på Bella & Tyra Show (av någon anledning kan jag inte sluta titta på det, trots att jag stör mig på Blondinbellas röst), så blev jag sugen på att sova med flätor för att få vågigt hår imorgon. Det har jag nog inte gjort sen jag var typ tolv kanske. Hoppas att det blir fint... Godnatt!  


Mummy's girl

Jag kommer alltid att vara en mammagris, tack för att du alltid finns där!
♥ (Mammas blogg) ♥


Foto: Magnus Aronson


Pojkarna pratar

Idag vid matbordet pratade vi om möjligheten att jag kanske ska stanna kvar längre än det var tänkt (berättar mer om det en annan gång).

Charlie: Sanna, I don't want you to stay for a long long time. I want a new girl.
Jag: *ledsen min*
Ben: I want you to stay because I like you!
Jag: Thank you, Ben - I like you too!
Charlie: Okay, okay, I like you too Sanna! (han ska alltid tycka lika som storebror)
Ben: You have good colouringskills, you're kind and I would be shy with a new girl..


Sen var pojkarna snälla och delade med sig av sin choklad.


Bebislängtan?

Jag kom precis tillbaka från att ha lämnat pojkarna i skolorna, fick skjuts tillbaka av Alan (han som har studion som jag spelade in en låt i) och hans lilla bebis Ashley. Hon gråter varje gång hon inte kan se Alan eller sin mamma och gillar inte när andra människor tar upp henne eller så, men tydligen så gillar hon mig för hon skrattade när jag log mot henne och bet och sög på mina fingrar (och ja, det gjorde lite ont trots att hon inte har några tänder än). JAG ÄLSKAR BEBISAR!


Språksvårigheter

Det är alltid lika kul att försöka lära Ben irländska (som för övrigt i princip ingen använder längre, men de envisas med att ha både engelska och irländska på alla skyltar, bussar och tåg). Varje vecka har Ben ett antal engelska och irländska ord som han har stavningsprov på på fredagar. Jag måste alltså försöka uttala de irländska orden när jag förhör honom, och det är samma visa varje dag - jag säger fel och Ben skrattar åt mig.


Charlie says

På vägen hem från playschool går vi förbi en tjej med dåligt blekt hår, lång mörk utväxt, orange fejkbränna och gigantiska tuttar.
Då utbrister Charlie: "that girl looks SO fake!" och fortsätter med "she's a lady but she doesn't look like a real lady".
Jag trodde att jag skulle spricka av skratt, men var ju tvungen att säga åt honom att man inte säger så om folk.


Charlie är så söt med sin lilla skolväska!


Morgonplaner

Stephanie körde just iväg med pojkarna till skolorna, jag kan ju säga att jag njuter extremt mycket av att inte behöva gå med dem på morgonen. Jag blir alldeles andfådd och svettig när jag gör det - men när det är dags för hämtning är det dock inte alls lika jobbigt.

Så nu ska jag spendera min egentid framför datorn och även ringa till en tatueringsstudio i Dublin för att ta reda på deras minimumpris. Jag och Carmen ska nämligen tatuera oss! Vad det blir får ni se när det är klart (men jag kan säga så mycket som att det har med Irland att göra)!

Bbq

Årets första grillning! Det blev köttbit, kyckling, korv och couscous till middag idag - det är ju helt underbart att kunna sitta utomhus i solen och äta middag.


Smygfoto från mitt sovrumsfönster.


Helgen som varit

I fredags sov vi som sagt på ett hostel i Dublin, där vi träffade lite roliga människor inklusive en tjej som läst min blogg och också är här som au pair! Snacka om sammanträffande, det var jättekul att träffa dig Frida (hoppas att du fortfarande läser min blogg, haha). Vi kom inte i säng förrän runt 01:30 (efter några burkar cider och öl) och åkte som sagt klockan sju på lördagsmorgonen och var inte tillbaka i Dublin förrän strax efter 21 på kvällen, så vi var ganska så trötta. Jag mådde dessutom jätteilla och fokuserade på att inte spy under halva hemresan (tyvärr la jag en pizza senare ändå) - tror det berodde på en blandning av åksjuka, värme, trötthet och oregelbundet och dåligt matintag. Men allt som allt är jag supernöjd med helgen, ångrar att jag inte gjort något sånt här tidigare!
 


Spiderpig, spiderpig - does whatever a spiderpig does

Precis som varje fredag har Charlie ingen skola idag, så jag tog med honom till Swords för att köpa lite nödvändigheter inför helgen. Inatt ska jag nämligen sova på ett hostel i Dublin, för att kunna ta en buss till Galway tidigt imorgon bitti. Jag ska åka på en tur för att se Cliffs of Moher tillsammans med Carmen och några andra au pair-tjejer. Det ska bli kul att åka iväg, även om det bara är över dagen. Fast vi åker klockan sju imorgon bitti och kommer inte vara tillbaka i Dublin förrän ca 21 på kvällen, så det kommer bli en lång dag med mycket bussåkande - men det kan ju också vara mysigt!
 


Jag & Charlie hittade tusenmiljarder minispindlar i en klump.


2hot4u

Det är väldigt varmt idag, 21 grader sa de på radion. Men när jag gick och hämtade Ben från skolan kändes det mer som 30. Det är kvavt som bara den. Jag försöker få pojkarna att gå ut och leka när det är så fint väder, men än så länge vill de bara sitta inne och bygga med lego. Jag har sagt att de får göra det i 20 minuter till, sen ska vi banne mig gå ut!


Fiskmat?

Nu har jag nattat Charlie och sitter i soffan med Ben som tittar på Charlie & the Chocolate Factory. Vi har goffat i oss glass och pringles med dipp, efter pizzan som vi åt till middag. För när pojkarna har barnvakt på kvällar så får de äta extra godsaker, vilket inte är helt fel för barnvakten heller (muahaha). Om en halvtimme är det läggdags för Ben, och efter det ska jag slappna av med lite serier och kanske lite Skype-samtal.


Jag brukar inte gilla Ben & Jerrys konstiga blandningar, men den här var riktigt god!


Helkväll

Nu har Stephanie kommit hem, men håller på att göra sig iordning för att gå ut igen. Vilket betyder att jag ska ta hand om middag och nattning av båda pojkarna. Vilket i sin tur betyder att jag knappt får någon ensamtid alls ikväll, suck. Men men, det är inte hela världen - kanske leder tilll att jag blir helt utmattad och somnar i tid för en gångs skull.


Ben spelade ett skumt spel på datorn.


Onsdagsmorgon för mig själv



Jag börjar den här dagen med en bild på brännsåret, för att se hur läkningsprocessen tar sig. Webcambilder är ju dock inte de tydligaste, men jag orkar inte fota med stora kameran och lägga in på datorn osv. Rodnaden runt såret har blivit mindre, och själva såret har stelnat precis som den lösa huden. Det kliar och svider dock mer än någonsin!

Annars har den här dagen börjat bra, Nina kör pojkarna till skolan nu för att det regnar. Hon kommer även att hämta Charlie ifall det fortsätter regna. Hon är bra snäll hon! Så nu har jag en massa extra tid för mig själv här hemma, ska passa på att ringa några samtal som måste göras. Mer om det senare, ha en bra dag!

Dreamcatcher



Den här fina drömfångaren fick jag av en väldigt fin person för några dagar sen. Nu har jag hängt upp den över min säng och hoppas på att de hemska drömmarna ska försvinna. Jag hoppas också att jag imorgon bitti slipper vakna av ljudet av krigande katter. Igår kväll glömde jag stänga fönstret innan jag somnade, och runt fem imorse vaknade jag av kattskrik. Kattskrik måste vara något av de hemskaste ljud som finns. Så nu ska jag minsann stänga fönstret och hoppas på att jag slipper höra det hemska ljudet av lidande katter igen.


I'm burning up!

Okej, det där brännsåret som jag fick av locktången gör skitont nu! Lite hud råkade skrapas bort idag när jag tog på mig en tjocktröja, så läkningen får liksom börja om nu. Som tur var kom jag på att jag ju har en burk med Sudocream, som ska vara bra för lite allt möjligt - inklusive "minor burns". Men det kliar och svider något så otroligt, jag vet inte var jag ska ta vägen! Eller jo, jag ska nu spendera resten av kvällen framför The Mentalist med lite choklad, lökringar och sprite. Sen blir det nog till att sova ganska tidigt, jag är väldigt trött. Fast dagen har varit bra, vi var hemma hos Carmen som ju tar hand om två pojkar i samma åldrar som Ben och Charlie - det känns som att tiden går lite fortare när vi gör sådant istället för att bara vara hemma.


No shit, Sherlock?!


It's all about love for a child

Det märks att Charlie inte har träffat mig sen i fredags. För ett tag sen sa han plötsligt "you're going home in ten days" till mig och såg väldigt glad ut för det. Jag förklarade för honom att jag inte ska åka hem förrän om cirka två månader, och att det efter det kommer att komma en ny tjej hit som ska ta hand om honom och Ben. Hans svar på det var "but I know you're going home in ten days!". Jag vet inte var han har fått den idén från, men den här typen av konversationer blir allt vanligare (särskilt när vi inte har setts på några dagar) och ibland undrar jag nästan om han vill att jag ska åka nu på direkten. Men sen smyger han in en replik som "Sanna, I actually love you" och pussar mig på kinden - och jag kan inte låta bli att tänka på hur tomt det kommer att kännas när jag inte längre har en liten kis att ta hand om.


Charlie gillar mina neonpinnar.


Sovmorgon!

Efter en händelserik helg var det otroligt skönt att ha sovmorgon idag, jag behövde inte gå upp förrän 10. Då kunde jag duscha och äta brunch i lugn och ro innan det var dags att hämta Charlie från playschool. Pojkarna sov nämligen hos Howard inatt, så han lämnade Charlie imorse och Ben är ledig och är med Howard på jobbet hela dagen. Så nu är det bara jag och Charlie resten av dagen igen!

Lysande!

Efter två festkvällar i rad är jag ganska trött, men på himla bra humör! Igår kväll åt jag tapas med några andra au pair-tjejer och sen gick vi till en klubb där alla drinkar kostade 2 euro hela kvällen - snacka om billigt! Efter lite födelsedagsshots, tårta, neonpinnar och underhållning i form av porrdansande fjortisar fortsatte jag och Klaudia till en mer "vuxen" bar, där jag kände att mina neonpinnar inte riktigt passade in (men jag fick många komplinganger för dem ändå, haha!). På något sätt är plånboken fortfarande glad efter allt festande, så jag kommer nog ha råd att åka på upptäcktsfärd med tjejerna nästa helg. Mer om det berättar jag en annan gång, nu ska jag fortsätta slappa innan det är sovdags. Godkväll!


Friterad bläckfisk med aioli var supergott!


Neonpinnar genom tunnlarna är nya grejen!


Hett

AJ!!!!!!! Jag älskar min locktång, men *piiiiip* vad ont det gör att bränna sig på den. Hur som helst, nu är jag redo för kväll nummer två i Dublin - denna gång för att fira en av au pair-tjejernas 21årsdag. Det ska bli spännande att se hur den här kvällen går, jag vet knappt vilka som kommer vara med!  


Äntligen fredag!

Det någorlunda fina vädret förvandlades till spöregn, så det blev till att sitta inne och bygga lego istället för att gå ut. Jag ♥ lego! Nu är det dags för en dusch och sen bär det av in till Dublin där det ska festas i Temple Bar!


Äntligen fredag?

Idag är det bara jag och Charlie här hemma, Ben är hos en kompis och ska sen iväg på simning. Jag är jättetrött och orkar inte göra mer än att sitta vid datorn medan Charlie målar. Av någon anledning så vill han sitta utomhus idag också, trots att det inte alls är lika fint väder som det var häromdagen när vi satt ute i flera timmar. Men men, snart ska vi värma lite pizza till lunch - mums!  


Knullträd?

Jag är nu ambassadör för Knullträdet.se, en hemsida när man kan få reda på hur många man har haft sex med - egentligen. Alltså om man tänker att de man haft sex med i sin tur har haft sex med andra, så kan det bli ganska många - och om man inte använder kondom så blir risken för könssjukdomar oändligt stor. Gör testet du med! Hur många har du haft sex med - egentligen? www.knulltradet.se


Det ser ljust ut

Idag var det riktigt varmt ute i solen, efter att det spöregnat tidigare. Tack vare Nina behövde jag dessutom inte promenera för att hämta pojkarna, det var riktigt skönt för min förkylda kropp att åka bil istället. Vi var sen ute i solen i flera timmar! Pojkarna färglade i sina målarböcker, kastade bollar och lekte Harry Potter med pinnar medan jag läste och fotade lite.



Även Ben fick utlopp för sin estetiska kreativitet och lånade min kamera.  


Sjuk sjukare sjukast

För första gången sen i fredags har jag nu gått ut ur huset. Ända till Charlies playschool och tillbaka. Och fy vad jobbigt det var! Jag är ju inte frisk än, men har ändå känt mig tillräckligt pigg för att jobba. Kanske var det inte så smart, för nu känner jag mig helt död igen. Det är väl inte bra att anstränga sig när man är jätteförkyld. Aja, nu ska jag äta ett äpple och kolla på serier tills det är dags att hämta pojkarna. Ben slutar tidigt idag så jag ska hämta honom på vägen tillbaka från att ha hämtat Charlie. Skönt det i alla fall, så slipper jag gå tre rundor idag. Sen ska de båda till sin pappa ikväll, och han brukar hämta dem ett tag innan Stephanie kommer hem - så förhoppningsvis blir den här arbetsdagen inte så lång.  


Blodig tisdag

Idag snubblade Charlie över en leksakstraktor och slog ansiktet rakt i golvet. Jag var i köket när det hände, så jag hörde bara ett skrik. Och jäklar vilket skrik det var! Jag sprang in i vardagsrummet och såg Charlie stå med båda händerna för ansiktet medan det sprutade blod mellan fingrarna. Stackars Charlie får panik när han ser blod, hur lite det än är - så det här var ruggigt hemskt för honom. Jag själv fick lite panik till och med. Men när det slutat blöda och jag torkat bort det så var det inte så hemskt som det först såg ut att vara. Nu har han en enorm överläpp med något som liknar ett blåmärke på insidan. Stackars lillen!

En heldag med Charlie



Sjuklingar

Idag har både jag och Charlie varit hemma på grund av sjukdom. Vi är båda förkylda, men Charlie börjar bli bättre. Värre är det med mig, jag känner mig ordentligt sjuk. Men Nina hämtade Ben från skolan och Stephanie kom hem tidigt, så den här arbetsdagen blev i alla fall inte så lång. Dock måste jag ha Charlie hemma imorgon också för att hans playschool är stängd då, och så ska jag dessutom sitta barnvakt på kvällen - så morgondagen blir desto längre. Alltså blir det läggdags tidigt ikväll!

                                                    Stephanie köpte lite må-bättre-prylar till mig.

So sick of being tired

And oh, so tired of being sick! Jag har legat i sängen sen i fredags och endast gått upp för att hämta mat eller gå på toaletten. Jag är dunderförkyld. Jag hatar det. Jag har inte haft varken ork eller lust att blogga. Just nu känner jag mig lite lite piggare - men näsan och ögonen rinner, jag hostar, halsen gör ont och jag nyser hela tiden. Det enda positiva med den här helgen är att jag inte har gjort av med speciellt mycket pengar. De enda pengar jag spenderat var på chips, dip och läsk - det är okej att frossa i onyttigheter när man är sjuk...

Superweek

Jag behövde inte gå med pojkarna till skolorna imorse heller, Stephanie började sent så hon körde dem. On top of that så var Howard nyss här och hämtade pojkarna, och berättade även att han är ledig imorgon så han kommer att ha dem hela dagen. Jag är alltså ledig imorgon! Det vill säga om det inte är något som Stephanie vill att jag ska göra, men det brukar inte vara något värre än att hänga en tvätt eller så. Snacka om supervecka! Ledig måndag och tisdag, jobba onsdag och torsdag fast utan att behöva promenera på morgnarna och sen ledig igen på fredag!


Glass i stora lass

En supergod middag toppades idag med en glasstrut! Det var ju inte igår man åt en "hemmagjord" glasstrut. Gott var det! Annars har den här dagen varit ganska händelselös. Det slutade regna så jag och Charlie gick och hämtade Ben från skolan, och efter lunch och läxor byggde vi lite lego och gick sen till lekparken en liten stund innan Stephanie kom hem.


Det spöregnar

Därför erbjöd sig Nina att köra båda pojkarna till skolan, vilket uppskattas väldigt mycket. Hon erbjöd sig dessutom att hämta Charlie sen, så att jag slipper gå i regnet. Om det fortfarande regnar när det sen är dags att hämta Ben kan jag nästan garantera att hon kommer erbjuda sig att hämta honom också. Hon är bra, den där Nina.

Nu ska jag spendera min dyrbara extra egentid (får ju cirka en timmes extra tid för mig själv när jag inte behöver gå fram och tillbaka till Charlies skola) framför några avsnitt av olika serier.

Lååång helg

Åh vad skönt det har varit med ännu en dag ledigt! Stephanie bestämde sig nämligen för att ta ledigt idag, så min långhelg blev plötsligt ännu längre. Det firade jag med att sova länge, dammsuga huset (ett litet pris att betala för en extra ledig dag) och åka till Swords för att byta en t-shirt och köpa ett par jeans. När jag kom hem hade Stephanie redan nattat Charlie och börjat göra sig iordning för kvällen. Hon är på någon teater ikväll, så jag har nyligen nattat Ben och nu är det bara jag uppe. Snart ska jag också lägga mig, men först blir det lite serietittande!


Jag & Ben busade lite innan det var dags för honom att sova, han tyckte det var kul att skriva sitt namn på min arm.


Söndagsnöje

Jag hade ju tänkt gå hem direkt efter P:s gig igår kväll, men jag fick en chans att lära känna några tjejer som också är här som au pair så jag stannade kvar med dem till stängning klockan ett. Vi pratade en massa om våra upplevelser och dansade med fulla irländare. Det var med ett leende jag vaknade idag innan vi åkte in till Dublin för lite shopping!


Slapp söndag

Nu har pojkarna varit hos sin pappa två nätter, och jag måste säga att jag faktiskt saknar dem lite grann. Det är dock väldigt skönt att få sova ut och inte bli väckt av barnskrik. Jag ligger fortfarande i sängen och slappar, det är himla skönt. Men nu ska jag ta mig ner till köket och laga något lätt till lunch/middag, innan jag går ner till Gibney's igen för att se P spela. Det är ju långhelg, så jag är ledig imorgon också. Därför ska jag passa på att ta en lugn hemmakväll ikväll (efter att P spelat 18-20) med mig själv. Ska försöka få ordentligt med sömn inatt och orka iväg till Dublin imorgon för att leta efter ett par välbehövda byxor.


Jag & Charlie i fredags.


På Gibney's i fredags, alla ville dansa med tanten.


A taste of Sweden


Stephanie var på Ikea och kom hem med köttbullar och brännvinsost. Starkt.


RSS 2.0